17,149,454 total views, 758 views today

Parenting Blogger Yang Anda Perlu Kenali

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Top Parenting Blogger Malaysia

Disini Bro ingin kongsikan Parenting Blogger yang perlu anda kenali.

Parenting Blogger merupakan salah satu kateria yang kebanyakan syarikat pengiklanan berminat terutamanya berkaitan dengan produk makanan/masakan + produk kekeluargaan + hartanah + insuran dan sebagainya.

Kenapa Bro cakap macam nie?

Sebab golongan ini banyak habiskan masa makan atau masak di rumah. Mereka juga banyak menggunakan pembelanjaan bulanan/tahunan untuk seisi rumah/keluarga.

Mereka juga terdiri dari golongan yang mempunyai pendapatan yang lebih stabil/kukuh dalam masa yang sama mereka akan melaburkan dalam sektor hartanah (untuk memiliki rumah dan tanah sendiri). Begitu juga dengan insuran rumah, kereta, nyawa mahupun harta.

Berapa ramaikah parenting blogger yang anda kenali menjadi pilihan syarikat pengiklan tertentu? Jangan terkejut jika mereka layak mendapat pendapatan beribu sebulan dari blog.

Jom kita kenali parenting blogger dalam gambar diatas.

  1. Bro Framestone – Ada sesiapa tak kenal dia? Insya’lah bakal bergelar ayah hujung tahun ini.
  2. Kelly Chin – Comel orangnya, jangan tertipu dengan pandangan mata anda, Dia merupakan ibu kepada beberapa orang anaknya. Yang sulung kalau x salah Bro berumur 6 tahun.
  3. Deq Noor – Eh macam mana dia boleh terselit dalam ini? Tak apa, moga yang terbaik buat beliau. Food & Travel Blogger yang suka berkongsi cerita di blognya.
  4. Kak Ina KL – Antara orang veteran yang berblog. Ada anak dara yang comel malangnya Bro sudah berkahwin (tiada kaitan pun sebenarnya).
  5. Rabiatul Adawiyah – Seorang blogger yang amat tabah dan sentiasa tersenyum. Tetapi busy mengalahkan Mak Datin. Tahniah atas berita gembira baru-baru ini.

Jom datang blog mereka dan tinggalkan jejak atau follow blog mereka. Mereka juga antara blogger yang selalu dapat jemputan untuk menghadiri event sebagai media.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

45 thoughts on “Parenting Blogger Yang Anda Perlu Kenali

  1. wah tak sangka tersenarai..bro tak tersenarai nak jadi menantu akak sebab dah bernikah

    1. Sekali sekala nak promote akak kan.. Tak pe kak, boleh nikah lagi nie

    2. dayah

      boleh nikah lagi..?

      agagagagaga…

      πŸ˜€

    3. yess… bro nikah lagi…

  2. Orang lama dia punya penangan lain macam.

    1. Tue la.. hang pun macam orang lama juga, tapi nampak muda sentiasa πŸ™‚

  3. Semoga dapat banyak tips dari mereka. Mari followw!!

  4. Ya betul… Teknik Parenting blog yang menarik… Salam perkenalan dan salam Ramadhan untuk semua… πŸ˜‰

    1. Tapi ramai pula yang suka buat blog hiburan huhuhu

  5. ade laki2 org german dalam gambar ni..kahkah

    1. Hensem kan laki orang german tue…

  6. semuanya hebat-hebat belaka…..

  7. yang kenal deqnor, bro dan kak inal jek…

    1. terima kasih alin sudi mampir ke blog akak

  8. perrgghhh advertiser suka parenting blogger yer..

    nak concentrate parenting lah kau begitu..

    mana tahu satu hari nanti boleh kalah kan shakiddo….

    1. Sila kan… tapi kena ingat satu perkara… jangan meroyan dekat blog.. bahaya…

    2. baik sifu…. saya paham sudah paham kehendak advertiser kalau nak jadik blogger yang dapat banyak job….hiihii….

  9. tahniah xlama lg akan jd ayah..:)

  10. kenal dn ngan kak ina je.. untunglah duk area lembah klang, senang nak event pape..huhu

    1. terima yer zuan sebab kenal dengan blog akak

  11. Lorr..matik2 eden ingatkan miss sunshine masih single..baruje ingat nak kenenkan ngan adik gua…hehehe

    1. He…23x la, shhhhhh jangan ribut2 ya pak

  12. Kak ina kl, blogger yang garang tu kan? hik3…

    1. Garang ke? tang mana kegarangannya tue ek

    2. amboi amboi amboi..si eyriqazz ni..garang tak hati baik tau

  13. maszull

    assalamualaikum bro…tahniah2 pada mereka semuanya…:)

  14. hoho..semua hebat-hebat nih..

  15. parenting? ya.. ya… DN masih ada parent… πŸ˜‰

  16. Tahniah juga kepada Bro yg akan jadi BAPA,,, πŸ™‚

  17. nak kena terjah blog2 tue ^_^

  18. oh. ada yang bujang lagi di kalangan mereka ni. nak kenal.

  19. dasat gile semuanya..blog papa mama takde ke?hehee

  20. nk bookmarked entri ni..nk lawat setiap blog yg bro kenalkan tu πŸ™‚

  21. Ada baca komen-komen kat abro nak nikah lagi. Ha perang kat rumah la nanti haha

  22. […] ini Bro pernah perkenalkan beberapa blogger. Anda boleh baca di parenting blogger, blogger awesome, 3 blogger, Blogger MSMW 2013 dan Blogger […]

  23. Kena lawat blog2 diorg ni. Tq for the info

  24. huh….!!!!!!!!!!! kelly dah kawin..????????? derm!!!!!!!! hahahahah

  25. terbaik la bro..aku je bujang lagi tp bujang 3 la hehe

  26. Ingatkan blog niche parenting ni dalam kawalan kaum hawa, rupanya kaum adam ada juga yang hebat!

  27. Terbaiklah bro, tersenarai dalam top blog parenting.. πŸ™‚

  28. Tahniah bro. Baru tahu pentingnya jadi parenting blogger ni.

    1. Selamat mendalami dunia parenting blogger πŸ™‚

Leave a Comment