You are here
Home > Contest > Contest Blogger Yang Mengenali BroFramestone

17,443,729 total views, 2,940 views today

Contest Blogger Yang Mengenali BroFramestone

contest buzday broframestoneAssalamualaikum wbt & salam sejahtera

Alhamdulillah, dengan rezeki yang diberikan kepada bro olehNya.

Bro ingin mengadakan contest khas buat rakan-rakan blogger bro yang hensem & comey [tiada yang kurang jika dijadikan olehNya].

Dengan ini,

Bro ingin menghargai semua blogger yang mengenali bro secara reality mahupun maya [yang dalam mimpi pun boleh la juga].

Banyak hadiah yang akan bro berikan kepada rakan-rakan bro yang bertuah.

Bro wat contets ini, baik bro bagitau kenapa bro wat contest ini.

Buzday bro bulan ini

N lepas ini bro mungkin akan tinggalkan zaman blogger tegar [maybe update seminggu sekali dua je]

Sebelum bro melalut dengan lebih jauh. baik bro direct je kepada syarat2 contest ek.

Syarat melayakan anda join contest ini :-

  1. Mempunyai blog (blogspot, wordpress & self-host)
  2. Jadi follower blog ini [if dah jadi kira lulus dah tue]
  3. Linkkan blog bro di blog anda [dalam list blog anda pun boleh]
  4. Pasang banner di atas pada sidebar blog anda [bukan dlm entry or bottom blog ek] dan linkkan banner tadi pada permalink entry contest ini.
  5. Menjadi salah seorang pengomen dalam top 30 pengomen blog ini untuk bulan Mei. [ada hadiah istemewa buat pengomen yang ke-?? baca la kat bawah nnt]

Hadiah yang akan bro berikan untuk kateria seperti berikut:-

Hadiah terbaik buat BroFramestone (2 pemenang)

Hadiah yang terikhlas korang berikan kepada bro & korang pun mampu + rela berikan

Rakan yang mampu wat bro tersenyum (1 pemenang)

Wat entry yang mampu wat bro, dia, mereka semua tersenyum

Rakan Rapu Rapan -3R (1 pemenang)

Mereka yang entry hampir terpengaruh dengan rapu rapan bro selama ini.

Rakan dulu & kini (3 pemenang)

Kateria yang di nilai

Entry yang mampu wat bro teringat kenangan bro bersama mereka (yang nostalgia). Ini bukan cerita dongeng.

Top Komenter ke-?? [no dirahsiakan]

Hadiah bro berikan kepada no bertuah bro bulan ini. Nak dapat senang je.

Pastikan menjadi pengomen ke-?? (no dalam lingkungan 13 – 30) untuk bulan Mei 2010 ini. nak tahu usha sidebar May My Birthday.

May My Birthday

Peserta yang ke-?? [no dirahsiakan]

Untuk peserta yang ke-?? akan mendapat hadiah dari bro.

Total semua hadiah adalah – 10 hadiah (hadiah dirahsiakan)

Xkan korang xnak join b4 bro bersara jadi blogger tegarkan.

Apa yang korang perlu lakukan dalam entry blog anda.

1- Wat entry yang bertajuk – “[Nickname blogger anda] Ingin BroFramestone Bersara Dari Berblog

contoh :- LadyBoss Ingin BroFramestone Bersara Dari Berblog

2- Ceritakan cam  mana kenal BroFramestone & Tempoh perkenalan

contoh :- aku kenal dengan BroFramestone seara xsengaja bila terlanggar belakang kereta bro blah blah…… dan tempoh kenal 7tahun [pastikan cerita anda betul, bro akan cuba recall balik cerita]

3- Siapa BroFramestone dalam diri anda.

contohnya :- BroFramestone adalah skandal saya blah blah blah [cerita dengan seikhlas hati korang, bro nak tahu siapa bro pada diri korang]

4- Hadiah terbaik untuk buzday Bro dari anda.

contohnya :- Aku dengan seikhlas hati sudi menghadiahkan kiss pada bibir BroFramestone sebagai hadiah hari jadinya  kerana blah blah blah… [Hadiah yang terikhlas korang berikan kepada bro & korang pun mampu + rela berikan. Kalau nak bagi kiss, korang kne bagi kiss (kalau korang berani nak bagi la)]

5- Buh gambar korang yang terhensem + tercomey & gambar bro [if ada gambar kita berdua lagi bagus]

Gambar bro boleh je diambil dari Facebook bro & Blog BroFramestone [rajin2 la korang selongkar] @ Blog lama bro, Blog Rasmi Belibuy.

6- Tempek banner [yang gerak2 ada pic budak comey-Luqman Hakim] di atas pada sidebar blog anda [bukan dlm entry or bottom blog ek] dan linkkan banner tadi pada permalink entry contest ini.

7- Bila dah siap publish.

Inform bro kat entry contest ini untuk bro update senarai peserta contest

Emailkan detail korang seperti ini:-

  • Nama
  • Permalink Entry blog korang
  • Alamat korang
  • No telepon

Ke email bro – Broframestone(a)gmail.com [ganti (a) kepada @ ek]

Contest ini tamat pada : 30Mei 2010 pukul 11.59 malam.

Sokongan korang untuk menceriakan buzday bro tahun ini + Bro stop jadi blogger tegar + doa bro dipermudahkan bertukar tempat koje n kerjaya dari korang amat bro hargai.

Mungkin kita kenal seketika,

Tapi biarlah ianya berkekalan untuk selama-lamanya.

List peserta yang join contest ini :- [kome klik la link ini ek]

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

76 thoughts on “Contest Blogger Yang Mengenali BroFramestone

  1. Bro, feez tak pandai nk join contest.. tp contest ini mcm menarik. 😀 huhu..birthday kita di bulan yg sma rupanya..boleh celbrate sama2 taun dpn 😀

    1. ala… xperlu nak pandai2 pun… join je.. ade rezeki dpt..xde rezeki cuba lgi next time

      ops sama bulan ek… oh boleh saja sambut buzday sama2 huhuhu

    1. ok nazz… sudi2kan la ek…

      insya’lah if xde pe2 minggu nie bro masuk contest nazz huhuhu gambar dah dpat dah huhuhu

    1. jgn la sedih2 ReD huhuu

      sedih pun xpe…asalkan ade kenangan antar bro dengan ReD huhu T-T

      nie bro syg kat ReD nie

    2. kenangan apa???isk3..

      nanti kalau singgah blog bro, dh xde update hari2..sadis la.. macam senyap je. x tahu pape pasal bro

    3. kenangan ape2 la antara kite.. bro suke nyakat ReD ke.. kali pertama jumpa bro ke… time nk tido teringat kat blog bro ke he,,,23x

      tue la… nnt bro kehilangan sorg pelawat setia ke blog bro huhuhu

      nnt bro akan jarag update blog n lawat blog org huhu… huhu cam mne nk share cite dgn korang ek

    4. bro memang suka menyakat, 1st time jumpa bro depan2 dari rambutmu. lagi..erm.bila saya login blog, terus terjah blog bro dulu..huhu

      ala..mknanya, bro jarang nak online la..T__T

      xleh r ym cmtu…T__T

    5. huhhu nkwat cam mne… bro mmg suka menyakat he..23x

      tue yang ReD selalu menjadi mangsa..

      ops huhuu yang tue boleh dijadikan isi dalam entry nnt he..23x oh tidak.. rambutku telah dijaja

    1. yup ade lagi he…23x ops he..23x nk join ke meh la.. sorry bro xsent lagi hadiah contest yang lepas huhuhu

      maaf..

      lepas nie bro tidak akan berblog secara tegar.. coz bro akan bertukar kerjaya n tempat kerja n tempat tinggal..

      so segala-galanya akan terbatas huhu..

      mmg bro xsanggup… tp nk wat cam mane kan…

      so bro wat la contest untuk tahu berapa korang syg dgn bro

    1. geli sgt ke??

      layankan je huhuhu… tue bro bagi contoh je…

      mane la tahu ade yang sudi hadiahkan bro kauta untuk buzday bro kan

    1. he..23x tang tue aku xleh nk nolong…

      tue entry lame huhuhu…

      ish cepat tul idea mu hilang ek.. nmpk sgt time study xleh tgk bnde bukan2 he..23x

    1. Mana ade susah Joe… 10 hadiah tue… hanya untuk rakan2 blog ku…

      ko pun dah cam raakn ku juga…

      cuba jangan xcuba.. jawab seikhlasnya

    1. mu pun masuk sama la… he..23x nk pic?? nnt ku berikan gambar kite tangkap berdua hari tue

    1. best ke?? besa2 je nie huhu

      boleh je klu nk join… bro lagi suka…

      eh… xfham tang mane ek.. bro dh bg contohkan…

      sebenarnye contest ini untuk rakan2 blogger yang mengenali diri bro.. yang baru nk mengenali pun boleh join sama

    1. ops.. terbanyak la pulak huhuhu….

      tertibe termurah hati….

      coz lepas nie mybe dah xtegar berblog huhuh T-T

    1. bukan ke selau org nak buat contest dia dah rancang hadiah dan bg taw siap2.. mcm tu baru ramai gile join.. mcm denaihati wat tuh 😛

    2. nie entry sedih la…

      bro nk bersara nie huhuhu… kasihani la bro kan…

      plan wat pun td… contest pun untuk sahabat2 yang mengenali…

      xramai pun xpe… asal diriku tahu sape diriku pada blogger2 lain yang selama ini dengan blog ini he..23x

      T-T wei aku tangkap sedih nie tau

    1. he..23x mu nk letak kat mne joe….

      eh rasenye kite dah kenal sejak tahun 2008 kan.. if xsalah bro la

    1. boleh tiada masalah….

      asalkan cite yang dirangka bukan rekaan…. he..23x terutama tang hadiah buzday tue

    1. xpe maksu…

      contets sampai hujung bulan nie… mak su rangka sikit2 ek huhu… if maksu nk pic kite same2 hari tue sy leh berikan

    1. he..23x yup lolly….

      lollykan antara blogger terawai yang kenal bro huhuhu…..

      T-T

  2. bro…terkial2 jugak norfa nak faham syarat2nye…susah jugak ni. tapi camne nye..takde langsung kenangan kita bersama..hahaha…ade masa nanti norfa try…malas memanjang je skrg ni..hikhik

    1. oh terkial2 ek he…23x

      jangan la terkial…

      ade je kenangan… kenangan bro mengusik kamu kat blog.. kenangan bertwitter.. kenangan mengomen rapu rapan bro…

      xpe… masih ade masa lagi..

      bro nk hargai rakan-rakan blog yang masih mengenali diri bro..sebelum bro bertukar status jd blogger xtegar T-T

    1. bukan nk bersara terus.. cuma bersara dari jadi blogger tegar je…

      xpe suri.. insya’lah blog ini akan sentiasa terupdate huhuhu

      ops..

      ini bukan lawak la.. ini betul2 la.. betul2

    1. Nampak je banyak… Tapi bile wat sebenarnye sikit je…

      wat entry pun entah2 xsampai 200 patah perkataan

    1. Ok zik… if dah wat bgtau ek…

      kot2 bro leh bg penambah perisa ke ape ke huhuhu

  3. alahai…boleh ke tak sy join contest nie…network coverage di kampung sungguh lembab mcm siput!! but i’ll try my best to join this contest…hehe,
    bro nie Taurus or Gemini?? kalau Gemini…sama la kita…. 😉

    1. Bile ada masa join la Izzan.. masih ade banyak masa nie huhu…

      Oh kita sama bintang ek… bintang ade 5 bucu 1 2 3 4 5 he..23x

    1. xpe nazz.. jgn riso.. bro akan wat banner coding untuk Nazz.. nnt bro bgtau kat blog nie ek

  4. nasib baik saya blogwalking kat blog bro malam ni…dapat email je dari bro kata da contest, tapi tak tau pulak contest pe…then tak perasan banner kat bawah tu contest rupanya…tahap kebizian yang terlampau ni….
    insya Allah saya join…hehehe

    1. xpayah full name pun… tp perlu jugak untuk penghantaran hadiah jika menang

      thank coz join… nnt bro update kan ek.. bz sikit

Leave a Reply

Top