contest buzday broframestoneAssalamualaikum wbt & salam sejahtera

Alhamdulillah, dengan rezeki yang diberikan kepada bro olehNya.

Bro ingin mengadakan contest khas buat rakan-rakan blogger bro yang hensem & comey [tiada yang kurang jika dijadikan olehNya].

Dengan ini,

Bro ingin menghargai semua blogger yang mengenali bro secara reality mahupun maya [yang dalam mimpi pun boleh la juga].

Banyak hadiah yang akan bro berikan kepada rakan-rakan bro yang bertuah.

Bro wat contets ini, baik bro bagitau kenapa bro wat contest ini.

Buzday bro bulan ini

N lepas ini bro mungkin akan tinggalkan zaman blogger tegar [maybe update seminggu sekali dua je]

Sebelum bro melalut dengan lebih jauh. baik bro direct je kepada syarat2 contest ek.

Syarat melayakan anda join contest ini :-

  1. Mempunyai blog (blogspot, wordpress & self-host)
  2. Jadi follower blog ini [if dah jadi kira lulus dah tue]
  3. Linkkan blog bro di blog anda [dalam list blog anda pun boleh]
  4. Pasang banner di atas pada sidebar blog anda [bukan dlm entry or bottom blog ek] dan linkkan banner tadi pada permalink entry contest ini.
  5. Menjadi salah seorang pengomen dalam top 30 pengomen blog ini untuk bulan Mei. [ada hadiah istemewa buat pengomen yang ke-?? baca la kat bawah nnt]

Hadiah yang akan bro berikan untuk kateria seperti berikut:-

Hadiah terbaik buat BroFramestone (2 pemenang)

Hadiah yang terikhlas korang berikan kepada bro & korang pun mampu + rela berikan

Rakan yang mampu wat bro tersenyum (1 pemenang)

Wat entry yang mampu wat bro, dia, mereka semua tersenyum

Rakan Rapu Rapan -3R (1 pemenang)

Mereka yang entry hampir terpengaruh dengan rapu rapan bro selama ini.

Rakan dulu & kini (3 pemenang)

Kateria yang di nilai

Entry yang mampu wat bro teringat kenangan bro bersama mereka (yang nostalgia). Ini bukan cerita dongeng.

Top Komenter ke-?? [no dirahsiakan]

Hadiah bro berikan kepada no bertuah bro bulan ini. Nak dapat senang je.

Pastikan menjadi pengomen ke-?? (no dalam lingkungan 13 – 30) untuk bulan Mei 2010 ini. nak tahu usha sidebar May My Birthday.

May My Birthday

Peserta yang ke-?? [no dirahsiakan]

Untuk peserta yang ke-?? akan mendapat hadiah dari bro.

Total semua hadiah adalah – 10 hadiah (hadiah dirahsiakan)

Xkan korang xnak join b4 bro bersara jadi blogger tegarkan.

Apa yang korang perlu lakukan dalam entry blog anda.

1- Wat entry yang bertajuk – “[Nickname blogger anda] Ingin BroFramestone Bersara Dari Berblog

contoh :- LadyBoss Ingin BroFramestone Bersara Dari Berblog

2- Ceritakan cam  mana kenal BroFramestone & Tempoh perkenalan

contoh :- aku kenal dengan BroFramestone seara xsengaja bila terlanggar belakang kereta bro blah blah…… dan tempoh kenal 7tahun [pastikan cerita anda betul, bro akan cuba recall balik cerita]

3- Siapa BroFramestone dalam diri anda.

contohnya :- BroFramestone adalah skandal saya blah blah blah [cerita dengan seikhlas hati korang, bro nak tahu siapa bro pada diri korang]

4- Hadiah terbaik untuk buzday Bro dari anda.

contohnya :- Aku dengan seikhlas hati sudi menghadiahkan kiss pada bibir BroFramestone sebagai hadiah hari jadinya¬† kerana blah blah blah… [Hadiah yang terikhlas korang berikan kepada bro & korang pun mampu + rela berikan. Kalau nak bagi kiss, korang kne bagi kiss (kalau korang berani nak bagi la)]

5- Buh gambar korang yang terhensem + tercomey & gambar bro [if ada gambar kita berdua lagi bagus]

Gambar bro boleh je diambil dari Facebook bro & Blog BroFramestone [rajin2 la korang selongkar] @ Blog lama bro, Blog Rasmi Belibuy.

6- Tempek banner [yang gerak2 ada pic budak comey-Luqman Hakim] di atas pada sidebar blog anda [bukan dlm entry or bottom blog ek] dan linkkan banner tadi pada permalink entry contest ini.

7- Bila dah siap publish.

Inform bro kat entry contest ini untuk bro update senarai peserta contest

Emailkan detail korang seperti ini:-

  • Nama
  • Permalink Entry blog korang
  • Alamat korang
  • No telepon

Ke email bro – Broframestone(a)gmail.com [ganti (a) kepada @ ek]

Contest ini tamat pada : 30Mei 2010 pukul 11.59 malam.

Sokongan korang untuk menceriakan buzday bro tahun ini + Bro stop jadi blogger tegar + doa bro dipermudahkan bertukar tempat koje n kerjaya dari korang amat bro hargai.

Mungkin kita kenal seketika,

Tapi biarlah ianya berkekalan untuk selama-lamanya.

List peserta yang join contest ini :- [kome klik la link ini ek]