17,147,361 total views, 2,750 views today

Kisah Penceraian Artis Hari Ini

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Terselak paper hari ini,

2-3 cerita mengenai kisah artis yang berkaitan dengan isu penceraian.

Kenapa perlu mencanang kisah penceraian. Ini bukannya membaikan keadaan, bahkan memburukan keadaan.

Kes 1 – Rita Rudaini & Aidil Zafuan

Aidil Zafuan menarik balik permohonan bercerai dengan isterinya, Rita Rudaini.

Kes 2 – Jimmy Shanley & Nursuhaila Elian

Jimmy Shanley memfailkan permohonan interlokutori (permohonan dalam permohonan) bagi membantah permohonan cerai yang difailkan isterinya, Nursuhaila Eliani Suhaimy pada Oktober tahun lalu.

Kes 3 – Ady Putra & Aida Yusof

Ady Putra mengesahkan dia sudah memfailkan permohonan untuk bercerai di Mahkamah Syariah.

Bicara Bro : Sorang tarik balik permohonan cerai, sorang membantah permohonan cerai dan sorang lagi mengesahkan permohonan cerai.

3 kisah yang berbeza.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 thoughts on “Kisah Penceraian Artis Hari Ini

  1. xsangka adiputra nak bercerai.ptt lh p umrah sorg2 je xbwk bini..rasanya bru aritu nmpk kemesraan dia ngn bini dia tu.upenye lakonan jelh ye semata2..adeii..mcm2…

    **aida tu bukan ke ex bini zul handyblack dulu kan?

    1. Bro pun bila baca paper baru tahu…

      Tang tue bro tak tau…

  2. Zarul Umbrella

    ni kes biasa la kalau dah kahwin..org2 biasa pun cenggini jgk…dah normal event kat mana mana Makhkamah Syariah

    1. Mu artiskan…

      Pernah kena gosip2 panas tak? bukan gosip panas dari blogger ek

  3. hidayah

    yang baik jadikan tauladan yang tak berapa baik jadikan pengajaran.

  4. hidayah

    kisah dunia artis.

    1. dunia mereka sama saja dengan kita.. cuma kisah dorang memang seronok di canang

    2. hidayah

      alamak..
      kaki gosip cam saya terasa cam kena lempang dengan
      sindiran ini..
      🙂

  5. semoga satu hari nanti tak jadi macam ni pada diri sendiri..amin

  6. jay

    Begitulah kehidupan seharian manusia..adanya kelahiran,kematian,penceraian..Perkara halal yang paling Allah swt benci iaitu penceraian..

    1. Sekarang nie nak kahwin punya la susah, nak cerai punya la senang…

      Tak macam dulu, kahwin senang.. susah nak nampak dorang bercerai

  7. Masing glamer ramai peminat,kalau bercerai pun tak rasa sunyi he3..

    1. Jadi orang biasa pun ok je.. tapi kadangkala tetap popular dikalangan jiran2

  8. Kalau kawin heboh,cerai pun heboh,kalau tiba-tiba bro cerai pula nanti pas kawin(contoh je..)mesti heboh jg tu..bro kan feymes..

    1. Wah… terbaik la contoh kamu bagi ek..

      Apa-apa pun bro akan cuba kurangkan.. Now pun tak ramai yang tahu hal peribadi bro…

      Status bro etc…

      So agak selamat di situ dan biarkan ianya rahsia 🙂

  9. Menjadi selebriti jadi segala tingakh laku akan menjadi perhatian peminat dan media.

    Bagaimana pula blogger popolar? Apakah cerita mereka akan dijaja didalam blog?

    1. Siapa blogger popular?

      Jejai popular la… siap nak saman blogger lain.. Yang lain, bro xpasti

  10. eh adiputra? yang 1 & 2 tue dah mmg heboh.. mmm.

    1. Bro pun baru tahu pasal Adi Putra nie

  11. la ady putra pulak bercerai. ape kes sebenarnya ek ?

    1. Bro pun tak pasti apa kes sebenarnya

  12. la ady putra pulak bercerai. ape kes sebenarnya ek ?

  13. kes cerai ini dah anggap biase dah sekarang..huh..sedih..

  14. duniawi…. macam2 sekarang kan. nikah cerai ni dah macam biasa dah..

  15. donnyien

    apabila wang melebihi segalanya, yang lain dilupakan.. beginilah dunia zaman akhir

  16. Ne la pancaroba kehidupan artis

  17. dunia artis cmtu la kot.
    respek kt mustapha kamal ngan susan menon

Leave a Comment