You are here
Home > Projek 100 Bloggers > Projek 100 Bloggers Bukan Projek Pilih Kasih

Projek 100 Bloggers Bukan Projek Pilih Kasih

Salam hujung minggu buat semua.

Untuk pengetahuan semua, Projek 100 Bloggers sudah bermula sejak beberapa hari lalu.

Sambutan yang bro terima amat menggalakkan. Lebih 50 penyertaan telah bro terima.

Tetapi, bukan semua 50 penyertaan yang akan bro terima. Setiap penyertaan yang bro terima, bro perlu filter dan screening untuk mencari blog terbaik.

Kredit gambar buat TaoTauAjer

Banyak faktor yang perlu bro nilai.

Syarat yang bro letak itu la paling minimum.

Kalau rasa nak income beratus atau beribu dengan advertorial (blog post yang berbayar). Pastikan blog anda berkualiti.

Ada yang cakap, bro xpandai pilih blog, bro pilih kasih pilih bulu pilih etc.

Senang je bro cakap,

Mereka tak akan tanya “Ini blogger famous ke?” “Ini blog banyak trafik ke?”

Perkara pertama yang akan klient tengok bila datang ke blog anda,

  1. Content dan niche sesuai untuk promote produk mereka.
  2. Tiada unsur-unsur yang boleh menjatuhkan reputasi produk mereka (yang ada kaitan dengan politik, berbau lucah etc)
  3. Mampu mendapat feedback dari pembaca blog.
  4. Reputasi blog tersebut juga memain peranan. (blogger tersebut mempunyai potensi dan dipercayai pembacanya)

Cukup dengan 4 benda ini, yang lain tak perlu bro mention. Korang sendiri mampu menilai sama ada blog korang mampu memberikan yang terbaik kepada pengiklan atau tidak.

Bagi sesiapa yang belum lagi join Projek 100 Bloggers, apa kata korang join sekarang.

Bicara Bro : Klient lebih suka blog yang kemas dan mudah dibaca.

Bukan dengan penulisan yang bahasanya susah nak difahami, tulis susah nak dibaca. Blog yang penuh dengan iklan sampaikan pembaca tak boleh nak fokus dengan apa yang ingin dorang baca.

Fikir-fikirkan.

 

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

40 thoughts on “Projek 100 Bloggers Bukan Projek Pilih Kasih

  1. tak pasan lak bro dah amik gambar tue… thx cos kedit kat tao.

    gambar tu khas buat bro, utk projek 100 Blogger

    gambar tu cool tuk promot something… sory edit tak bg tau bro…

    Gud Luck Bro!

  2. Asalam..idea yang menarik..semoga berjaya projek tu..setuju dengan bro pemilihan blog berkualiti, kepentingan advertiser prlu dijaga jga utnuk dpatkan target customer…

Leave a Reply

Top