You are here
Home > Bila bro Framestone Berkata-kata > Melayu Mudah Lupa

17,449,312 total views, 1,781 views today

Melayu Mudah Lupa

Melayu Mudah Lupa,

budaya tikam-menikam,
perasaan hasad dengki,
ampu-mengampu,

cukup sinonim dengan orang Melayu.

Mengapa? Tragis.

Bicara Bro | Esok, selepas solat Aidiladha

Rumah bro akan buat kenduri untuk menyambut 10 orang saudara baru [cina mualaf]. Insya’lah bro akan updatekan di blog ini 🙂

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

15 thoughts on “Melayu Mudah Lupa

    1. huhu.. ops bro silap masuk segmen la nie ek.. ok nnt bro transfer masuk segemn [Fitrah Manusia] 🙂

      yup wat kenduri..

    1. he..23x qoute dari sorang member di facebook…

      masih belum terlintas nk tujukan pada sesiapa.. len la kalau die termakan cili kan 🙂

    1. cantas xpe.. jangan dijatuhkan terus je…

      tetapi bangsa kita memang suka jatuhkan terus orang lain… 🙁

  1. Itula bro hakikat kehidupan bangsa yg mudah lupa.Kalau bangsa lain sibuk pertahan org2 die tpi bangsa kita sibuk cantas sesama kita. Kadang2 pasal benda kecik pun bley jadi hal….Sedih….

    1. sebab bangsa kita xmampu nk cantas bangsa lain…

      jenis xngaku kelemahan sendiri.. hanya bangga diri dalam bangsanya sendiri 🙁

  2. Itula bro kat tmpat keja gua melayu sanggup pulun nak naek pangkat kipas n jilat bontot bos tapi pade mse yg same sanggup cantas,tikam membe sesame melayu sbb takut diorang naek,padahal keje kat company bukan melayu,bos pun bukan melayu.xde hal la klu naek gaji riban2,ni gaji ciput yg kaye bangse laen…

    1. cam bangsa lain.. xkisah sgt pasal pangkat.. asalkan gaji up.. bonus ade.. bulan2 masyuk…

      mana2 pergi je.. bangsa dorang lebih di utamakan 🙂

Leave a Reply

Top