September 25, 2020

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

15 thoughts on “Melayu Mudah Lupa

    1. huhu.. ops bro silap masuk segmen la nie ek.. ok nnt bro transfer masuk segemn [Fitrah Manusia] :)

      yup wat kenduri..

    1. he..23x qoute dari sorang member di facebook…

      masih belum terlintas nk tujukan pada sesiapa.. len la kalau die termakan cili kan :)

    1. cantas xpe.. jangan dijatuhkan terus je…

      tetapi bangsa kita memang suka jatuhkan terus orang lain… :(

  1. Itula bro hakikat kehidupan bangsa yg mudah lupa.Kalau bangsa lain sibuk pertahan org2 die tpi bangsa kita sibuk cantas sesama kita. Kadang2 pasal benda kecik pun bley jadi hal….Sedih….

    1. sebab bangsa kita xmampu nk cantas bangsa lain…

      jenis xngaku kelemahan sendiri.. hanya bangga diri dalam bangsanya sendiri :(

  2. Itula bro kat tmpat keja gua melayu sanggup pulun nak naek pangkat kipas n jilat bontot bos tapi pade mse yg same sanggup cantas,tikam membe sesame melayu sbb takut diorang naek,padahal keje kat company bukan melayu,bos pun bukan melayu.xde hal la klu naek gaji riban2,ni gaji ciput yg kaye bangse laen…

    1. cam bangsa lain.. xkisah sgt pasal pangkat.. asalkan gaji up.. bonus ade.. bulan2 masyuk…

      mana2 pergi je.. bangsa dorang lebih di utamakan :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *