You are here
Home > Uncategorized > Pra Contest BFundi 2009 BroFramestone

17,426,281 total views, 125 views today

Pra Contest BFundi 2009 BroFramestone

contest BroFramestone
Assalamualaikum wbt & salam aidiladha buat semua.

Seperti yang bro katakan semalam. Hari ini bro akan membuat pra contest sebelum contest sebenarnya bermula.

Di bawah merupakan panduan contest ini.

Hadiah -hadiah
Part yang korang teringin sangat untuk mengetahui, (hadiah xbest, sape nak join kan) Bro xkan nyatakan disini. Ianya akan di update di ruangan blog bro.

Insya’lah tiada yang akan di kurangkan (Doa-doalah bro bermurah rezeki nak tambahkan lagi hadiah he..23x)

Buat masa sekarang hanya t-shirt & novel sahaja yang akan dikorbankan sebagai hadiah contest ini. Jika ada insan2 atau pihak2 persendirian mahupun syarikat yang sudi menaja contest ini. Boleh menghubungi bro.

Total kos untuk hadiah contest ini bernilai RM100++ (terima kasih kepada Nuffnang (M) kerna sudi menyumbangkan) If ada rezeki maybe hadiah akan ditambah asalkan ada yang sudi “menklik” (tau kan klik ape he…23x)

Copy paste banner di bawah kepada bakal peserta.. Kemudian inform bro untuk mendapat 5 undian dari bro (pastikan memberitahu bro sebelum 1st December 2009)


Saiz banner ini 400x 300

Untuk maklumat lanjut atau update terbaru mengenai contest ini:
– Direct dari laman blog BroFramestone.com
– @ add bro dalam facebook.
– @ add bro dalam YM -framestone_alchemist (jgn lupa bagitau yang anda merupakan blogger)

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

61 thoughts on “Pra Contest BFundi 2009 BroFramestone

  1. wah bro…
    mcm best contest nie….
    tpi pooh xpndai nk karang2 nie….
    ahakz…

    insyallah pooh join~

    ala karang2 je la ape2 pun he…23x utamakan yg penting je la dulu ek… ade byk masa nie

  2. hehe
    ku akan masuk
    yuhuuuu
    tungguuuu

    nanti buat sticky yer

    ada 2 blog 2 la ley masuk ye?
    hoho

    he…23x moh masuk ek… tp bg alamat malaysia la ek.. jgn mu bagi oversea punye he…23x

    1. eleh~
      hehe~

      1 dis la kne post!
      lambat ag!~

      hee~
      cmpai 19 dis tuh~

      nak g kl tang mane nak kedarah tenet~
      ghahaha~

      tp leh je if nk dapat free 1undi.. leh je tempek banner yg bro berikan…. lepas tue bgtau bro… coz contest kali ini 100% bergantung pada undian huhhu

  3. nak juin nak juin….tapi ape contesnye? atie xleh nk view…adehhh

    dah kate xleh join..xleh join la..degil beno knpe

    internet slow kot..tue yg xleh view tue

  4. salam bro frame.. salam aidil adha.
    wah.. contest ape ni.. tak sempat nak baca skang.. tgh uat lawatan ekspress ni.. lepas ghaye sy baca semula yer.. huhuhu.. (^__^)

    salam buat faarihin huhuhu…. he..23x ccam mne bro k terangkan ek.kamu bace je la panduan contest yg bro wat tue

  5. Hmmm.. Mnarikkkk.. Tapiiii.. Shaye tak comel.. Hoho.. Caner ni.. ;p

    ~ aiyo.. burung tak sunat tak leh kawen ek??? hoho..ala

    xcomey pun pe salahnya..asalkan ade org undi kamu huhuuh

    yup xsunat burung xleh kahwin he…23x

  6. byk keje tol nak masuk contest ni hahaha
    80% nuffnang agak2 bpe ek hihi.
    kene adiah best2 ni bro
    sbb byk kje kan 😛

    anyway, typo ke ni

    Letakkan banner contest di blog anda sebelum 1
    st
    November untuk mendapat 1undian dari bro. Tetapi jangan lupa tinggalkan komen yang menyatakan korang dah letak banner contest ini. Nanti bro tak perasan korang dah pasang & bro xleh nak bagi 1undian percuma

    1st december kan?

    yup 1st december…typo la…. maaf mase wat nie xde QA..tue yg terlepas pandang huhuh

    tang free undian..dah di up menjadi 5 undian huhuhu

    xde la byk…tpade la dalm seratus je

  7. Salam.
    Tak tau pun hang ada blog ni….
    saja singgah tak join contest bleh kan?
    semoga contest success…. 😉

    he..23x salah teman xbgtau yg teman ade blog huhuhu… xpe pun if xjoin he…23x saje je wat contest untuk blogger2 yg ade

    1. dah tepek dah banner dekat side bar. sorry resize sebab besau sangat 😛

      pstt..gimme the free credit tu ye bro. TQ!

      Ok schult… free 5undian untuk kamu he…23x

  8. banyaknyer term kena buat..huhu..nak cubalah nanti..

    cuba la xsalah pun…. maaf ek terbanyak term la pulak… coz ade byk sebab gak berterm begitu… begitu juga dgn hadiahnya (byk gak)

  9. Salam bro..

    sy bdk bru bljr..
    i’m very interested to join this contest..
    i’ve already link ur blog n be ur followers..
    what the next step??

    w’salam sis huhuhu

    ops budak baru berlajar ek..dah berlajar sampai mane ek… maaf lambat balas komen kamu huhuhu….

    follow je arahan yg terkandung dalam panduan nk join contest tue… xpe2 ade byk mase lagi huhuu

  10. hoho ada contest ek? cam best je dgr..insyallah aku join

    yup ada contest…ade mase join la…xrugi pun he…23x klu leh ajak je yg len untuk join huhuhu

  11. salam aidiladha bro ..owh ada wat contest ek..bagus bro..

    nanti nak try cuba hehe…

    salam aidiladha nine…sorry lambat reply komen mu…. yup ade wat contest..ade mase join la… kalau boleh…try la ajak2 yg len join same

  12. bro. lol nak masuk. tp kekangan masa. sobsobsob.
    sedey rr. :'(
    kalau ada masa lebey, lol cuba masuk, kalau kurang masa, lol cume boleh sokong je bro okek ?

    nanti lol promote bro punye contest kat belog lol oke ? kat new entri nnt.

    xpe lol…bro xmarah pun if lol xleh nk join contest bro… bro faham he…23x

    mh la promote contest bro ek lol… nie bro sayng lol nie… he…23x

  13. bro..sori sesangat..wani xleh join contest ni huhu…broadband kena conquer ngn adik.skang ni nak update blog pun susah ehehe..

    sory ya bro..next time wani join… 😀

    xpe la wanie… bro xmarah pun huhuhuhu…. insya’lah tahun depan ade je contest huhuhuhu

  14. kalau buat tajuk sendiri boleh bro?
    hehehe~
    bukan apa.
    ku punya tajuk memang ada ciri tersendiri~
    dah ni, cuak plak bila tersedar yg tajuk harus kena ada cara tertentu~
    huhuhu~

    he…23x zara nk wat tajuk ape ek????

  15. wow..ade kontes yg sgt menarik..tringin nk masuk tp bab yg kne undi tu lemah sket..komfem xde sape nk undi..so,xpyhla join..kasik can kat org laen..hehe

    he..23x sape ckp xde org nk undi… insya’lah ade je yg nk undi milimilo…. sebab nnt yg undi pun org yg dtg blog bro je huhuhu….

    xpe la xmenang kan..asalkan ade yg kenal milimilo dari blog bro… nnt dari situ leh la tambah kawan2 kan

  16. wow
    sambutn yg hangat
    ok2
    mcm nak try!

    sambutan xde la hangat lagi…tp if nk join leh je.. bro alu2kan.. buat mase skrg baru beberapa org je yg confirmkan nk join contest bro

  17. hahaha! nampak macam best tapi nak tau juga apakah hadiahnya? takkan baju biasa je kot? :p bagi la baju hujan ke .. hahaha!

    he..23x baju hujan xde org nk sponsor la… he..23x tue la.. masih tercarik2 kot2 ade yg sudi memsponsor untuk hadiah

  18. mintak2 sempat buat entry tuu..
    kalo boleh, nt bro panjangkan masa eh utk kontes tu tau..

    he..23x tempoh contest masih panjang lahi la luth..jgn riso… tp jgn lupe wat ek…

  19. bro..
    ina xtau pon bro wat contest..
    da lme bro xhinggap blog ina
    huhu…

    maaf lame bro xsinggah blog ina… bro bz la ina… tp masih ade masa lagi if nk join contest nie…meh la join same

Leave a Reply

Top