UFO buatan sendiri

16,897,898 total views, 2,109 views today

UFO buatan sendiri

Siapa di sini pernah melihat UFO??

Bagi sesiapa yang tidak pernah melihat UFO.. ada eloknya anda saksikan sendiri ataupun buat sendiri UFO anda.

Apa itu UFO

Unidentified flying object (commonly abbreviated as UFO or U.F.O.) is the popular term for any aerial phenomenon whose cause cannot be easily or immediately identified by the observer.

The United States Air Force, which coined the term in 1952, initially defined UFOs as those objects that remain unidentified after scrutiny by expert investigators, though the term UFO is often used more generally to describe any sighting unidentifiable to the reporting observer(s).

Popular culture frequently takes the term UFO as a synonym for alien spacecraft. Cults have become associated with UFOs, and mythology and folklore have evolved around the phenomenon.

Sumber dari Wiki Ape Dia.

Tahukah anda, anda mampu membuat UFO sendiri (walau kadang kala anda sendiri pun xsedar yang anda telah membuat UFO sendiri).

psssttt… pastikan time tue anda belum berkahwin.. Jika sudah berkahwin, sila jangan bahayakan orang lain kecuali mereka yang betul2 memerlukan UFO terbang kepada mereka.

Bagi mereka yang sudah berumah tangga. Pastikan tiada barang @ pekakas (yang mahal & berharga) yang berkebarangkalian akan bertukar menjadi UFO berada di dalam rumah atau tempat yang mudah dicapai (mane la tahu kan, semua itu tindakan reflect)

Selamat mencuba dan pastikan first aid ade berdekatan (mane la tahu tertibe ada yang xbersalah terlibat sama)

***************************

Entry ini base dari perbualan dgn seorang rakan blogger di MukaBuku.

zara

Sorry Zara…  bro terfamouskan kamu kat blog bro huhuhu

Lord Zara merupakan salah seorang blogger @ cikgu yang rajin datang ke blog bro. Beliau juga salah seorang yang rajin berblog. Sentiasa ada update dari die, sampai xsempat bro nk layan kesemuanya.

Beliau juga merupakan salah seorang yang menyertai Contest BFundi 2009 Broframestone. So yang lain tunggu ape lagi. Moh la join sama.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Bro Framestone

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Page with Comments

  1. akak ingat betul2 UFO..

    tp kat sini tiap2 hari ada burung besi lalu atas bumbung.. depa dok sibuk latihan utk LIMA langkawi..

    he…23x xde mknenye UFO betul2 kak he..23x akak kat rumah ade men UFO x he..23x

    tue la…tgh LIMA xlame lg kan huhuhu

  2. huhu teman pun geli dengor org duk berabang2…panggil pada yg berkenaan je la…hahaha

    geli ke huhuhu ala dh nama pun abg angkat…so berabg la he..23x

    1. erm..kak atie pggil bro pe ek..kalo tak “abg”..erm..???

      kak atie panggil bro dgn “panggilan manje yg bro n kak atie je tahu” ops mane leh nazz tau he…23x

    2. yg berkenaan la maksud akak…..
      nak pggil bro abg pun amek mase yg lame tau…
      kalo x nk gune ko aku je…lagi mesra….
      wawawaa

      he…23x oh amik mase ek.. brpe lame ek…. 2-3minggu gak kan he…23x

  3. teringin nk tgk ngn mata kepala sendiri….
    ustazah pooh ckp ufo nie mmg ada….

    klu tgk lam mubie alien2 yg turun dri ufo sume comel2
    kan bro~

    he…23x pooh nk tgk UFO ek…meh tgk bro wat he,….23x bro comey pe…kalah alien2 tue he..23x

  4. hahaa…klu UFO terbang kat dlm umah ..tu dah UFO lain tuuh…ahahaah

    he…23x of UFO yang terbang dalm rumah tue UFO len ek he…23x so klui yg terbang dalam rumah kite pangil ape ek

  5. ..
    x paham entry ni.bro nk kaitkan ufo ngan mangkuk ek?

    he..23x ish angah nie…xfaham ke or mmg xfaham langsung… mmg ade kaitan UFO n mangkuk

    pernah x tgk or dgr cerita pasal mangkuk terbang cam UFO bile isteri suami bergaduh… dari situ la datgnya UFO he..23x

    1. oooo..mcm 2..kali kedua nad baca baru paham netry ni..

      bro ni len kali jgn kasi pening sama nad haaaa~~

      psst..kak atie x marah ke klu ade org len pnggil bro abang/bannnnngg??

      hehehe [larikkk]

  6. sesekali dpt tgk ufo terbang best gak,kekekeke

    he..23x nk tgk UFO terbang ek.. meh la men UFO dgn bro.. kite bagi terbang banyak2… mne2 yg pecah teu mintak halal ek..tp men teu kat rumah juliet

  7. orait la tu dpt UFO. bukannya senang tau nk dpt 😛

    he…23x nk UFO ek… ade mse wat la sendiri… ke nk try wat dgn bro..tp pe2 pun bro elak dulu ek…

  8. –>>hoh mesti ade byk musim mengawan pe…kalo ikot skang nie ade 2 musim..kalo dh sampai 15 thun mesti dah 3 musim..wawawa

    –>> pndai ek cipta name sendiri

    Besa… cam xkenal abg mu ini

  9. haha..ntah2 dah ‘terbang’ dah ufo kat umh bro ye tak?lagi2 singgah di dahi..mau tak benjol..kui3

    he..23x ufo selamat xterbang lagi..klu terbang bro elak he..23x

  10. senang je nak buat UFO terbang ni rupanya.. landing kena jaga sikit eh.. hikhik~

    he..23x senang je nk wat UFO… tp kekdang leh terspontan wat UFO nie…asalkan ikut panduan buat UFO secara spontan he..23x

    landing tue…xleh nk janji landing ke mane… tgk pada nasib gak…

  11. saya juga seperti cik angah. kurang memahami. almaklumlah bila cuti sekolah otak ni jd slow jugak. hahahaha.

    he..23x xfaham ke ape yg ingin bro sampaikan huhuhu… mmg ade kaitan UFO n mangkuk

    pernah x tgk or dgr cerita pasal mangkuk terbang cam UFO bile isteri suami bergaduh… dari situ la datgnya UFO he..23x

  12. Alaaa bang.. Skali skala merasa UFO melayang.. Mnarik dn mncabar okeyh.. Hahaha.. ;p

    he…23x sekali sekala UFO melayang xpe… kalau melayang pecah itu ini.. mne nk cari ganti.. habis duit menganti je.. lagi parah if melayang terbang ke rumah jiran huhuhu

  13. ufo..hahah..ms kecik2 slalu men ufo..buat ngan paper..mlm2 best la tgok..

    he…23x skrg ade men UFO ek.. cam mne wat ufo pakai kertas ek.. yang pakai api bg naik tue ke

  14. alaaa~ bukan tamau jOin.sbb da ramai kOt yg jOin.sO mcm dah kOmpOm2 kalah.ngeee!

    he..23x pasti ke confirm kalah..xcube mane tahu kan huhu…. moh la join.. mane tahu kot2 ramai yg undi huhuhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *