TerKorban

16,897,902 total views, 2,113 views today

TerKorban

Antara
Korban, dikorban, mengorban atau terkorban

Korban

Sesuatu yang dijadikan korban….
Mungkin harta, mungkin dosa mungkin jiwa dan mungkin maruah

Dikorban

Sesuatu yang terpaksa diserah…..
Mungkin harta, mungkin dosa mungkin jiwa dan mungkin maruah

Mengorban

Sesuatu yang dilakukan dengan kerelaan…..
Mungkin harta, mungkin dosa mungkin jiwa dan mungkin maruah

Terkorban

Sesuatu yang tidak disengajakan @ disengajakan….
Mungkin harta, mungkin dosa mungkin jiwa dan mungkin maruah

contest BroFramestoneContest BroFramestone akan bermula dalam beberapa hari nanti. Hope anda tidak akan ketinggalan mengikutinya

Bagi sesiapa yang ingin mengikuti contest yang bro jalankan. Sila letakkan banner contest untuk mendapat free 5 undian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Bro Framestone

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Page with Comments

  1. framestone,

    kat sini korban ada 4 ekor lembu termasuk 1 ekor kerbau berkorban untuk dikorbankan dan pukul 10.00 pagi tadi dah terkorban dengan itu selesailah sudah acara mengorbankan… sekian berita mutakhir hari ini….

    akak x mampu nak lihat, tapi anak perempuan akak 11 tahun boleh duk adab dengan kawan2 dia.

    peh ade pembace berita dtg ke blog teman nie he…23x

    kite serupa la kak…sy xleh tgk darah..tue yg xjd doktor tue…doktor merapu rapan leh la

  2. dalam gambar d atas 2 gambar bro kan? ala..yg pakai suar hitam 2..hahahahaha =p

    p/s: larikkkkkkkk~~

    selamat berkorban BRO~

    sejak bile pulak bro ade dlm gmbr tue…dah la ramai yg pakai seluar hitam huhuhu

  3. salam.. korban dulu dan skang lain dah..

    smalam makan sup tulang daging korban.. sodapnye..huhuhu..

    p/s: bukan sy yg jiwang la.. alien sy je yg jiwang.. hidup single mingle ni tak ada apa yg nak dijiwangkan.. huhuhu.. (^__^)

    w’salam…yup len sudah… oh sedap die makan ek.. bro xleh nk makan daging dah…

    oh single mingle lagi ek… jgn la tgu lame2… alain kamu tue pun dah xtahan dah he..23x

  4. best la rumah bro mmg kg bro..xyah nak kene g manee2 da..

    hehe..nie mesti gara-gara jacob..
    body die memang best la..

    macam mane dr 6 pack boleh jd 1 pack je..nie mesti malas nie..hehe

    he..23x nk wat cam mane kan.. bro nk g mane… nenek sorg je ade..tue pun dok rumah bro… tp yg bosannya.. xde sedara mara nk dtg.. (ops malas nk story kat sinie)

    dulu 6 pack…sekarg nie jd 1 pack coz dok mamam je.. sampai dh boroi dah perut bro huhuhu

  5. salam aidiladha bro.
    t jgn makan lembu mnayak2.
    t gemokk nak pkai undrwear sidai kat dpn umah ari tu pom x muat. KEHKEHKEH
    ops pecah rahsiaaa

    he…23x salam aidiladha jugak buat lolly huhuhu… bro xleh makan daging la syg….

    ops perli nmpak… eh tue bukan undrwear bro la.. lol punye kan he…23x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *