You are here
Home > Uncategorized > BFundi BroFramestone Sendiri

17,438,806 total views, 2,661 views today

BFundi BroFramestone Sendiri

BroFramestone Luqman

Di sebabkan xramai yang nak masuk contest bro. So bro pun try la menjawab contest yang bro wat sendiri. Sekadar dijadikan rujukan buat mereka yang masih belum join.

Azam 2010 (alamak bro xde mase nk fikirkan azam)

  1. Habiskan study (maybe dalm 2-3 mgu bro akan tamatkan study
  2. Apply kerje tempat len if tiada peningkatan gaji (yang nie confirm) or contract diperbarukan 9dapat tetap pun ok gak)
  3. Kumpul duit untuk meringgankan beban membina masjid 1, 2 , 3 & 4
  4. Wajib apply banyak cuti (cuti tahunan banyak terbazir xdigunakan)
  5. Update blog dgn cerita or isu2 panas yang tiada di media atau di blog len (harap makin ramai la yang dtg blog bro cam blog lame bro)

Karangan la pulak,

Bro dah berblog hampir 4 tahun kot, dari satu blog ke satu blog. Rakan sezaman sorang per sorang stop berblog (diharapkan bro tidak akan stop berblog.. Kecuali di takdirkan bro sudah tiada)

Dari blog rmai yang bro kenal. Dari profesional, political sampai la ke budak2 hingusan yang masih bersekolah. Bro sikit pun tiada kompromi dengan dorang. Asalkan mereka masih setia dgn blog bro & bro pun suke dengan penulisan blog mereka

Bro mmg seorang yang suka menulis dan bermadah + berhujah even BM SPM trail bro dapat G9 (sape tahu G9 tue ape he..23x) Insya’lah bro dalam proses nak menulis satu novel yang agak kritis. Hope dapat la bro mempunyai novel sendiri ek.

Slogan pulak

BroFramestone merupakan seorang yang permurah dan sanggup mengeluarkan duit untuk menghadiahkan kepada mereka yang bertuah untuk contest ini

Jika berminat nak join. Leh usha blog BroFramestone (percalonan tamat 19/12)

Kan dah siap dah… Ops just 10minit je bro wat he…23x

*************************************

Update contest!!!!

Senarai peserta yang sudah mendaftar (sehingga awal pagi 16/12/2009):-

p/s- if ade yang join tapi bro terlepas pandang.. Sila inform bro ek

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

21 thoughts on “BFundi BroFramestone Sendiri

  1. Dah join dah..betul ke nazz buat tuu..tak yah la email kat bro..bro tgk kat blog nazz je la eh..

    kne email gak nazz… klu x byk bnde yg bro terlepas padang nnt… nk alamat sume tue lagi

  2. me at the first
    hehe

    isk3
    sian bro kene msk contest sediri..
    btw bina masjid 1,2,3,4??
    hehe
    =P
    xD

    he..23x bro xmasuk contest sendiri la.. just nk wat contoh je… coz ramai yang pening kple nk wat he…23x

    pasl masjid teu kan tgh ramai yang nk bina masjid.. so bro kumpul la duit kot2 leh wakafkan untuk pembinaan masjid

  3. Asik sebut sajek.. Mcm ade potensi bina 4 masjid ni.. Heehee.. 😉

    insya’lah if ade rezeki nk gak bina 4-5 6 masjid.. kot2 leh dijadikan wakaf dan penambah amalan tika bro sudah tiada nanti

  4. Bro nie mcm dh desperate jee..sdiri bg contest sendiri masuk..muahahaa..mane de desperate la…

    just wat contoh je untuk sape2 yg nk join huhuhu.. coz ramai yang xtau cam mne nk join huhuhu meh la join huhuhu

  5. masjid no 1 pon lom terbina..leh pk masjid kedua 3 & 4..isk3ish die nie…

    alhamdulillah dah ade gak masjid terbina dari duit yang bro sedekahkan.. doa2kan la ade lagi masjid yang terbina… sekurang2nya masih ade gak amalan masuk even bro dah xde nnt

  6. heee..i’lltry…insyaallah, nti sy masuk wokeh…:)

    thank.. dah wat entry jgn lupe inform bro ek.. plz sesangat huhuhu karang xtersenarai..sape yang susah kan huhu

  7. hanya yg gegeh akan bjaya kan bro!haahahaha..spt”past bjaya d ekedemi fntasia…”wakaka

    he..23x thank coz sudi join contetst bro.. pe2 detail dah sent ke email bro ke belum ek.. bro xsempat nk check hari nie

  8. hehe
    bagus2
    tuan punya wat dlu, bru bleh menarik semangat org lain tuk join sama… 😉

    klu sy ada broadband kt rumah, sy dh join dh tau..
    ni sekarang tak sempat lh nk wt time office hour, ada kursus 2 minggu
    huhu

  9. masuk contest sendiri? huhu..

    azam..
    kekadang kite x penuhi pun azam kite utk tahun tahun sudah.. tp azam tu penting. kne ada. Bagi pemangkin semangat, wwalaupun sdikit kn? Huhu…

    tp..
    gua masih memikirkan azam.. lol

    “abah! ada lipas dlm bilik!!”

    bukan masuk contest sendiri la… tp nk bg contoh cam mne nk masuk contest bro je huhuhu….

    lips mane pulak tue ek

  10. assalamualaikum bro frame..

    salam maal hijrah.. dah tutup eh.. baru igt nak antau siang tadi.. tapi lupa plak.. huhuhu.. contest bro terlalu rumit untuk org malas cam sy ni.. bnyk nau nak nk kena uat.. adeh.. huhuhu..

    salam maak hijrah juga…. baru nk hantar ek..nie dh siap ke belum nie hhuhuhu..eh mane de susah la.. bro wat kojab je dah siap he…23x tutup contest petag nie la biskut… moh la join..ade mase lagi nie

Leave a Reply

Top