Berjemaah ke toilet

16,897,904 total views, 2,115 views today

Berjemaah ke toilet

Tajuk entry base dari perbualan dengan seorang rakan blogger (Jazmanie) di facebook.

Bro :Aku nk wt rombongan ke toilet.ada yg nk ikut x?
Dia :berjemaah ke toilet?…..tanjah bro..tanjah hehehe

p/s- tanjah itu ape ek??

Ini sekadar petikan khubah yang bro dengar semasa solat hari raya last week. X salah pun share dengan u’ll, mungkin ianya boleh membaiki kelemahan dari intitusi kekeluargaan.

Kita sanggup tunggu seisi keluarga untuk makan secara berjemaah

Kita sanggup berhimpit seisi keluarga di depan TV semata-mata ingin menonton Akademi Fantasia secara berjemaah

Tetapi tidak ramai yang sudi mengajak seisi keluarganya untuk solat berjemaah. Masing2 membawa haluan masing2. Ada yang sembahyang sorang2, ada yang ke masjid dan ada yang melewat2kan solat.

Sedangkan masing2 duduk di bawah bumbung yang sama dan menghadap kiblat yang sama.

**********************************************

contest BroFramestone

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Bro Framestone

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Page with Comments

  1. Solat berjemaah ada sesuatu feel lain yg lain dari yg lain. Huhu.. Sukar diungkapkan.. Hurrmm.. Lama dah tak solat jemaah ngan mak, abah dan adik2.. Hurrmmm..

  2. framestone,

    kdg2 bukan mereka tak nak berjemaah, mungkin masa yang kurang mengizinkan atas alasan bekerja…. bukan faktor kerja yg harus disalahkan tetapi masa yang tak bercukupan malah tidak teratur… jadi jika ada waktu-waktu terluang pergunakan sebaik mungkin untuk berjemaah… bukan jemaah tandas…

  3. slalu solat jemaah time family berkumpul..sonok tengok pakcik2 tolak menolak menjadi imam n sepupu lelaki tolak menolak tuk jadi bilal…
    kitorg yg pmpn duk bising2 suh cepat semayang…hehehe best sgt2…

    –>> sampai syurga =p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *