September 28, 2023

Pesta Kuantan 188 Tampilkan Aktiviti Keriangan Keluarga Dari 29 – 31 Julai 2023

Pesta Kuantan 188

Jangan ketinggalan untuk memeriahkan Pesta Kuantan 188 yang akan berlangsung selama tiga hari dari 29 hingga 31 Julai yang disokong oleh Kerajaan Negeri Pahang, Pelancongan Pahang dan Kementerian Belia dan Sukan.

Pesta ini merupakan anjuran Infiniti Indah Sdn. Bhd. (Infiniti Indah), anak syarikat Hospitality 360 Sdn. Bhd. dan cabang hospitaliti MAA Group Berhad dijangka dapat menarik lebih 20,000 pelawat tempatan, domestik dan antarabangsa.

Sebagai destinasi utama pelancong ke Pantai Timur Malaysia, Kuantan 188, adalah pilihan yang jelas untuk mempromosikan kawasan budaya dan geografi yang unik.

Pesta Kuantan 188 akan menampilkan aktiviti keriangan keluarga seperti Perlumbaan Perahu Naga Diraja Pahang; Persembahan Bakat Kuantan 188: Ada Bran?; persembahan kebudayaan oleh Majlis Bandaraya Kuantan, Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negeri dan Setiausaha Kerajaan Negeri, pertunjukan fesyen, Zumba, gerai runcit dengan barangan buatan tangan dan makanan daripada vendor tempatan, Fun Run dan Fun Ride yang menampilkan larian 5km bersama trek berbasikal sejauh 35km, dan banyak lagi.

Untuk memastikan kanak-kanak terhibur, aktiviti Kelab Kanak-kanak termasuk zoo haiwan peliharaan mini, zipline kanak-kanak, pertandingan karaoke, istana melenting dan pemeriksaan kesihatan untuk ibu bapa tersedia pada 30 Julai 2023.

Perlumbaan perahu naga adalah yang pertama untuk Kuantan 188, yang dinamakan "Regatta Perahu Naga Diraja Pahang 2023". Pada 30 dan 31 Julai, pasukan yang terdiri daripada 12 krew bahagian Terbuka Pahang dan 12 krew bahagian Tertutup Pahang (terbuka dan campuran) bersaing untuk memenangi hadiah piala, pingat dan wang tunai.

Perlumbaan akan bermula di hadapan Jeti Jabatan Laut Kuantan dan berakhir di hadapan Kuantan 188. Sebanyak 34 pasukan telah mengesahkan penyertaan. Perlumbaan Perahu Naga Diraja Pahang disokong penuh oleh jawatankuasa Pesta Perahu Naga Antarabangsa Pulau Pinang (PIDBF).

Infiniti Indah Celebrates Pesta Kuantan 188

Festival turut diadakan konsert percuma bersama artis popular yang menampilkan Dato' Sri Siti Nurhaliza, Cakra Khan, Ameng Spring, Aizat Amdan, Aishah Retno dan Santesh serta pelakon dan, komedian Malaysia Harith Iskander dengan paparan teknologi pemetaan unjuran pada aci Menara pada 31 Julai 2023 yang bermula jam 9.00 malam.

Bertepatan dengan hari keputeraan KDYMM Yang Di Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan KDYMM Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah Binti Almarhum Al-Mutawakkil Alallah Sultan Iskandar Al-Haj iaitu masing-masing pada 30 Julai 2023 dan 5 Ogos 2023, Kuantan 188 juga akan menganjurkan majlis makan malam tertutup khas satu malam sahaja di menara itu.

Kuantan 188 Tower

Untuk pengetahuan anda,

Menara Kuantan 188 ialah menara kedua tertinggi di Malaysia, berdiri pada ketinggian yang mengagumkan iaitu 188 meter.

Menara ini merupakan ahli ke-52 World Federation of Towers dan menawarkan pemandangan panoramik yang memukau, membolehkan pengunjung menikmati pemandangan Kuantan yang tidak terhalang dan luas dan sekitarnya.

Kuantan 188 menyediakan pengalaman yang unik dan mengagumkan, memberikan pengunjung rasa berada di puncak dunia. Menara ini menonjol sebagai pencapaian seni bina yang luar biasa, menawarkan pengunjung pelbagai pengalaman daripada menjamu selera hingga bersantai, pemerhatian, dan dek langit yang tidak dapat dilupakan.

Menara ini turut memberi peluang untuk menghargai keindahan Kuantan dari perspektif yang berbeza.

Tiket boleh didapati di: ticket.kuantan188.com.my/ms/Booking. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Pesta Kuantan 188, lihat Instagram, Facebook dan TikTok untuk kemas kini terkini, serta www.kuantan188.com.my.

Semua pengunjung yang membeli tiket ke Pesta Kuantan 188 dari 17-31 Julai layak mendapat satu penyertaan cabutan bertuah di mana cabutan akan diumumkan pada penghujung konsert pada 31 Julai 2023.

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *