April 24, 2024

Siri vivo X90 Diperkenalkan untuk Pasaran Malaysia Bermula RM3,699

Perlancaran Siri vivo X90 Malaysia

vivo secara rasmi melancarkan telefon pintar perdana siri X terbaharu – siri vivo X90, tersedia dalam dua varian – X90 dan X90 Pro.

Siri ini menampilkan ciri-ciri kamera termaju yang baharu dan peningkatan prestasi menyeluruh yang dikuasakan oleh teknologi cip dwi-perdana tercanggih yang menampilkan kamera utama 1-inci bersama cip V2 eksklusif, sebagai tambahan kepada kerjasama berterusan syarikat dengan ZEISS dari segi pengimejan dan inovasi sistem kamera, termasuk optik, salutan anti-reflektif, perisian dan penyepaduan sistem.

Spesifikasi Pengimejan Berkuasa Tinggi

vivo X90 Series

Generasi baharu sistem pengimejan kejuruteraan bersama vivo ZEISS menggabungkan naiktaraf perkakasan dan perisian yang cemerlang.

Ia mengetengahkan sensitiviti cahaya yang dipertingkat, apertur, pemprosesan warna semula jadi dan penstabilan untuk pengalaman kamera kompak yang mudah dan intuitif. Siri vivo X90 menampilkan sistem tiga kamera belakang, masing-masing dengan pematuhan yang diperakui dengan Salutan ZEISS T*.

vivo X90 Pro melangkaui batasan pengimejan telefon pintar dengan Kamera Utama 50MP ZEISS 1-inci, Kamera Potret 50MP dengan Sensor Besar dan Kamera Sudut Lebar 12MP.

Kamera utama pada vivo X90 Pro menggunakan sensor IMX989 1-inci, terbesar dalam industri setakat ini. Apertur besar f/1.75 dan saiz piksel besar 3.2 ?m (4-dalam-1) pada vivo X90 Pro meningkatkan pengambilan cahaya setiap piksel, membolehkan imej malam yang lebih terang dan tulen.

Kamera Potret 50MP menampilkan lensa potret ultra-sensing, dengan sensor IMX758 yang membantu mencapai apertur f/1.6. Dengan sokongan sistem penstabilan, lensa apertur besar yang eksklusif dan teknologi sensor 4-dalam-1, vivo X90 Pro menghasilkan potret terperinci dan sangat teliti, walaupun dalam cahaya malap.

vivo X90 Pro turut memperkenalkan teknologi penstabilan imej optikal (OIS) bebas yang dibangunkan oleh vivo, membolehkan pembetulan penstabilan yang lebih pintar dan tepat berbanding OIS standard. Ia juga menyokong Sistem OIS Pemusatan Aktif, dengan ketara mengurangkan comot antara bingkai dan gerakan kabur.

Bagi vivo X90, ia mengetengahkan Kamera Utama Warna Sebenar VCS 50MP, Kamera Potret Profesional 12MP dan Kamera Sudut Lebar 12MP.

Ciri Kamera tahap-Pro untuk Merakam Kenangan Hidup, Siang atau Malam

Siri vivo X90 Malaysia

Sensor kamera yang dinaik taraf, cip pengimejan V2 eksklusif vivo, algoritma AI yang dibangunkan secara dalaman dan Optik ZEISS dengan Salutan T* berfungsi bersama-sama untuk meningkatkan lagi keupayaan fotografi malam dan astrofotografi, menjadikan Siri vivo X90 baharu sebagai teman melihat bintang yang sempurna.

Alat baharu untuk penciptaan kandungan unik dan gred profesional turut diperkenalkan.

Video Malam 4K Ultra-Sensing kini boleh dihasilkan dengan mudah menggunakan algoritma Super Night Video 3.0 vivo, menyokong kepekaan foto yang luar biasa dalam persekitaran yang sangat gelap. Lebih-lebih lagi, cip V2 memastikan kejelasan walaupun pada tetapan ISO tinggi dengan algoritma pengurangan hingarnya.

vivo X90 Pro dilengkapi dengan mod Astro Di Tangan yang dibaik pulih untuk menangkap langit berbintang dengan lebih jelas tanpa memerlukan tripod. Ciri ini disokong oleh kepekaan cahaya peranti yang dipertingkatkan, teknologi penstabilan yang dinaik taraf dan teknologi fokus AI PD Malam Ekstrem baharu, yang meningkatkan ketepatan fokus.

Mengambil gambar lanskap bulan dibolehkan dengan mod Super Moon, tersedia pada kedua-dua vivo X90 dan X90 Pro, yang menggabungkan peningkatan perkakasan dan algoritma Super Night 3.0 baharu.

ZEISS Natural Color 2.0 dalam Siri vivo X90 baharu telah ditentukur lebih lanjut untuk mempersembahkan warna dengan lebih tulen dan tepat, menghasilkan imej yang ditangkap lebih mirip kepada apa yang dilihat dengan mata kasar.

Buat pertama kalinya, Paparan Warna Asli ZEISS baharu kini ditambah pada tetapan gaya warna skrin, memastikan warna yang ditangkap tidak terjejas oleh paparan. Kini setiap paparan individu vivo X90 dan vivo X90 Pro akan ditentukur untuk menjamin bahawa penampilan warna paparan hampir sempurna.

Rekaan Baharu Asli untuk Pengalaman Premium

Siri vivo X90 baharu didatangkan dengan reka bentuk baharu yang berani diilhamkan oleh lingkaran Fibonacci untuk memberikan rupa yang seimbang dan unik.

Jalur mendatar, atau Skyline, diperkenalkan pada bahagian belakang untuk membahagikan zon berfungsi dengan jelas. Reka bentuk keratan mengimbangi fokus visual, menjadikan modul kamera kelihatan kurang menonjol.

Dicipta berdasarkan reka bentuk kamera profesional, siri vivo X90 baharu menyepadukan tiga kamera belakang menjadi satu "Big Eye" untuk mencipta rupa keseluruhan bersepadu, memperlihatkan sistem kamera berkuasa di dalamnya.

Dilapisi dengan Corning's Gorilla Glass dan salutan ultra-keras, anti-reflektif pada permukaan, kekerasan keseluruhan kanta kaca mencapai 6 pada skala Mohs. Ia lebih keras, tahan terhadap kejatuhan dan calar serta mempunyai transmisi cahaya yang lebih tinggi.

Selain itu, Big Eye diletakkan di dalam hiasan cincin Halo keluli tahan karat gred-pembedahan untuk perlindungan kanta.
vivo X90 Pro didatangkan dalam warna Legend Black abadi. Bahagian belakang dilitupi dengan kulit vegan berbatu yang mewah, mesra alam, tahan noda dan tahan lasak.

vivo X90 Pro mempunyai penarafan IP di tahap IP68 untuk rintangan air dan habuk. Bagi vivo X90, ia didatangkan dalam Breeze Blue dan Asteroid Black, kedua-duanya menampilkan kaca belakang AG fluorit yang indah, licin untuk disentuh, serta kalis cap jari dan kotoran.

Harga vivo X90 & X90 Pro

Harga vivo X90 Malaysia

Harga vivo X90 Pro Malaysia

vivo X90 Pro kini boleh didapati pada harga RM4,999 dan vivo X90 boleh didapati pada harga RM3,699. Barisan terbaharu Siri vivo X90 boleh didapati di semua kedai konsep vivo, pengedar sah, E-Store rasmi vivo Malaysia, dan kedai utama rasmi vivo Malaysia di Shopee dan Lazada.

Mulai 4 Februari 2023, pelanggan yang membeli siri vivo X90 di Kedai Konsep vivo akan menerima hadiah eksklusif bernilai sehingga RM1,300, termasuk pengecas FlashCharge vivo 120W dengan kabel jenis-C, jaminan 1+1 tahun, perlindungan skrin 1 tahun dan jaminan bateri 1 tahun.

Selain itu, pelanggan akan menerima vivo TWS Air bernilai RM179 untuk pembelian vivo X90, dan Joyoung Electric Baking Pan bernilai RM399 untuk pembelian vivo X90 Pro.

Untuk maklumat lanjut mengenai Siri vivo X90, sila layari laman rasmi vivo Malaysia.

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *