June 16, 2024

Kuala Lumpur City FC Anjurkan Piala Menteri Wilayah Persekutuan 2023

Piala Menteri Wilayah Persekutuan KL City FC and Perak FC

Pasukan kedua terbaik Asia dalam Piala AFC tahun lalu iaitu Kuala Lumpur City FC akan menganjurkan Piala Menteri Wilayah Persekutuan (PMWP) buat kali ketiga berturut-turut pada hari Sabtu ini, 4hb Februari 2023, di Stadium Bola Sepak Kuala Lumpur di Bandar Tun Razak, Cheras.

Untuk edisi tahun ini, KL City akan menjadi tuan rumah kepada pasukan Perak yang telah diperbaharui, diketuai oleh Lim Teong Kim (Datuk yang baru dianugerahkan), yang memulakan kempen pertamanya sebagai ketua jurulatih pasukan Liga-M.

Perlawanan pada pukul 9.00 malam itu juga mungkin menyaksikan KL-ites berbaris dengan pemain baharu mereka, Herlison Caion, Tchetche Kipre, Patrick Reichelt, Sebastian Avanzini, Matko Zirdum, Nazirul Naim, secara pinjaman Firdaus Saiyadi dan mengalu-alukan kepulangan Sean Giannelli, diusaha untuk mendapatkan semula trofi untuk tempoh baharu di ibu negara.

Manakala di luar padang, aksi itu akan menjadi lebih hebat dari sebelumnya, dengan persembahan artis Dasha Logan, kumpulan akrobatik Tarian Singa Persatuan Sukan Hong Teck Selayang Hong Teck, pameran kenderaan empat roda eksotik oleh Supercargang, penjualan HNDRD yang terkenal Insta Baju t-shirt City Boys serta permulaan diskaun jualan mereka untuk kit Edisi Biasa Di Rumah & Keluar Rumah musim lalu (dari RM89 hingga RM67).

Di sebalik semua ini, beberapa pengendali F&B akan hadir untuk memeriahkan lagi dan membangkitkan selera anda di 'fan walk' dengan pilihan makanan cepat yang memuaskan.

Selain itu, rakan kerja Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) baharu KL City MAAedicare Charitable Foundation akan melakukan yang terbaik untuk warga kota dengan menyediakan baucar pemeriksaan kesihatan penting percuma kepada 500 peminat pertama yang membeli tiket ke perlawanan ini manakala semua peserta perlawanan boleh memilih untuk menerima pek SIM percuma oleh ONEXOX bernilai RM10 termasuk kredit RM5 dan data 18GB.

Piala Menteri Wilayah Persekutuan 2023

Piala Menteri Wilayah Persekutuan

Pertama kali diadakan pada 2021 apabila KL City dinobatkan sebagai pemenang sulung, mengetepikan negara jiran Selangor menerusi penentuan sepakan penalti berikutan keputusan seri tanpa jaringan, acara PMWP telah berkembang menjadi acara tahunan persahabatan pramusim profil tertinggi City Boys menjelang permulaan kempen Liga Malaysia mereka.

Trofi yang diidamkan itu membuat singgahan singkat ke Seremban pada 2022, selepas pasukan selatan itu menang 2-0 menentang pasukan tuan rumah yang sangat lemah, kemudian dilanda kesan buruk virus Covid-19.

Tiket untuk perlawanan itu hanya akan dijual secara fizikal, dan mula dijual di venue (Kaunter Tiket B) pada Sabtu ini, mulai jam 10 pagi dan seterusnya, pada harga yang sangat bersubsidi RM1 setiap orang (tunai).

Setiap transaksi terhad kepada pembelian maksimum 5 tiket sahaja.

Bagi peminat yang tidak dapat hadir, Astro akan menyiarkan perlawanan ini secara langsung menerusi rangkaian Astro Arena mereka di saluran 801 mulai jam 9.00 malam.

Jumpa anda Sabtu ini, 4 Februari 2023, jam 9 malam di Stadium Bola Sepak Kuala Lumpur, untuk Piala Menteri Wilayah Persekutuan 2023: KL City Vs Perak!

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *