March 23, 2023

Cipta Kenangan Pada Ramadan dan Raya Ini Bersama Costa Coffee

Costa Coffee Sharina Shahrin

Costa Coffee mengajak semua rakyat Malaysia untuk meraikan kedatangan Ramadan dan musim Raya tahun ini dengan unik menerusi kolaborasi pertamanya bersama dengan Sharina Shahrin, artis tempatan yang kian meningkat yang telah mereka cawan Costa Ramadan dan Sampul Raya eksklusif, khas untuk rakyat Malaysia.

Koleksi ini menampilkan interpretasi Sharina terhadap seni visual seperti motif batik, seni, dan budaya tempatan. Ini menampilkan sentuhannya yang tersendiri terhadap konsep kekeluargaan dan kebersamaan bagi musim perayaan ini.

Bermula hari ini, rakyat Malaysia boleh mendapatkan pelbagai hidangan dan minuman perayaan yang lazat, disajikan dalam cawan bercorak bertemakan Costa Ramadan bersama dengan kutipan duit raya dalam Sampul Raya eksklusif Costa.

Kolaborasi ini menampilkan visi Sharina untuk konsep Togetherness (Kebersamaan) seperti yang terkandung dalam seni dan budaya tempatan di atas cawan dengan corak bertemakan Ramadan pertama Costa Coffee.

Antaranya ialah ilustrasi anak bulan sebagai simbol Raya di mana kemunculannya menandakan tarikh bermulanya Ramadan dan juga ketibaan Aidilfitri; Bunga Raya, bunga kebangsaan yang melambangkan perpaduan dan juga perayaan; dan Kuih Sempirit, antara pencuci mulut yang kerap dinikmati dan dikongsikan bersama orang tersayang pada musim perayaan.

Bagi mencerminkan semangat ini, rakyat Malaysia boleh menikmati hidangan makanan dan minuman bermusim yang disediakan untuk iftar oleh Costa Coffee pada bulan puasa ini.

Bermula 7 April, rakyat Malaysia boleh menikmati minuman bermusim terbaharu, Rasa Raya Vanilla Frappe dari Costa Smart Café, serta Bandung Oat Bandung, Chicken Rendang Wrap dan Pandan Crunch Cake dari Costa Coffee Stores.

Bagi mereka yang akan pulang untuk bertermu orang tersayang di kampung halaman, mereka boleh nikmati menu bermusim dari Costa Coffee di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur dan Langkawi seperti Salted Caramel Cappuccino dan Pandan Crunch Cake.

Walau di mana jua anda berada pada bulan Ramadan dan musim Raya ini, anda pasti boleh nikmati citarasa bermusim Costa Coffee. Cawan Ramadan edisi terhad Costa boleh didapati di Costa Coffee Stores dan Costa Smart Café di seluruh negara.

Sampul Raya Costa Coffee yang tersedia dalam 3 warna (merah, krim dan hijau) boleh ditebus dengan pembelian minuman kegemaran Bandung Oat Bandung dari Costa Coffee Stores atau minuman tawaran terhad Rasa Raya Vanilla Frappe dari Costa Smart Café, bermula dari 7 April 2022, sementara stok masih ada.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut atau perkembangan terkini mengenai tawaran Ramadan dan Raya dari Costa Coffee, sila layari pautan di bawah:

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

One thought on “Cipta Kenangan Pada Ramadan dan Raya Ini Bersama Costa Coffee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *