May 23, 2022

Pasukan Yoodo Alliance-4Rivals Bakal Takluk PUBG Mobile

Yoodo Alliance-4Rivals
Bersedia untuk Chicken Dinners kerana Yoodo akan Memperkenalkan Pasukan Baharu PUBG Mobile yakni Yoodo Alliance-4Rivals.

Chow Tuck Mun, Ketua Yoodo, berkongsi, kerjasama sedia ada Yoodo dengan organisasi antarabangsa e-sukan yang berpangkalan di Sweden, Alliance, meletakkan asas ke arah perkongsian baharu ini.

“Sebagai sebuah syarikat telekomuniasi yang berdedikasi memperjuangkan bakat e-sukan Malaysia dari akar umbi, kami benar-benar teruja untuk menyokong pemain generasi akan datang e-sukan dengan rakan kongsi dengan menubuhkan Alliance dan 4Rivals.

Kami yakin kerjasama ini akan meningkatkan e-sukan tempatan ke tahap yang lebih tinggi, dan mengukuhkan lagi kedudukan Yoodo sebagai syarikat telekomunikasi pilihan untuk pemain.”

Menjelang kemunculan sulung mereka di Kejohanan Global PUBG Mobile (PMGC) baru-baru ini sebagai salah satu daripada dua pasukan yang mewakili Malaysia, Yoodo Alliance-4Rivals menetapkan level untuk tahap persaingan dan prestasi baharu dalam kancah e-sukan tempatan.

Sejak penampilan sulung mereka pada Ogos 2021, 4Rivals berjaya meningkat naik hanya dalam masa yang singkat.

Baru-baru ini, pasukan yang berpangkalan di Selangor ini berjaya merangkul tempat ketiga dalam Liga Pro PUBG Mobile – Kejuaran SEA Musim 4: Liga, serta Liga Pro PUBG Mobile – MYSG Musim 4: Akhir.

Dengan kehebatan dan kemahiran permainan mereka, Yoodo Alliance-4Rivals pasti akan menjadi pasukan yang mempunyai kelebihan berbanding pesaing mereka.

“Kami sangat teruja dengan peluang untuk bekerjasama dengan organisasi seperti Alliance dan Yoodo. Kami berharap dengan sokongan mereka, 4Rivals dapat mencapai tahap yang lebih tinggi dan mengharungi cabaran PUBG Mobile di Malaysia dengan jayanya.” – Mohd Hafizuddin bin Yusoff, Ketua Pegawai Eksekutif 4Rivals

Pasukan Yoodo Alliance-4Rivals terdiri daripada:

  • Appy – Muhammad Haziq Hanafi bin Mad Zain, 22 (In Game Leader)
  • Eypul – Mohamad Saiful Annuar Bin Shahrom, 25 (Support)
  • Rith – Harith Aimar bin Stanley Michael, 18 (Fragger)
  • Pemburu – Sahrul Daulay Bin Jailani, 25 (Support)
  • Vokey – Muhammad Imran b Rosli, 22 (Fragger)

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web rasmi Yoodo di www.yoodo.com atau platform khusus Yoodo untuk semua yang berkaitan e-sukan dan permainan di www.facebook.com/yoodoesports.

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *