October 3, 2023

Panasonic Lancar Pembersih Vakum Tanpa Wayar Bebas Kusut & Basmi Bakteria

Panasonic Tangle-Free Hair Cordless Stick Vacuum Cleaner

Ibubapa mana yang tak tertekan, sewaktu mengemas rumah bila mempunyai anak-anak kecil dan juga haiwan peliharaan kesayangan.

Menjadi cabaran yang perlu dihadapi untuk memastikan ruang kediaman kekal bersih lebih-lebih lagi dalam suasana semasa, dengan lebih banyak masa dihabiskan di dalam rumah.

So Bro nak memperkenalkan produk terbaru dari Panasonic, Tangle-Free Hair Cordless Stick Vacuum Cleaner (MC-SB85) (Pembersih Vakum Pegang Tanpa Wayar Bebas Kekusutan Rambut).

Disediakan dalam tiga pilihan, pembersih vakum serba baharu Panasonic sedia menjadi alat pembersihan terulung bagi kediaman yang dihuni anak kecil dan haiwan peliharaan.

Menjimatkan Masa & Tenaga Ketika Membersihkan

Dalam bab mengemas dan membersih rumah, rambut sering menjadi masalah besar – bukan sahaja ada pada lantai, permaidani dan sofa, malah menyekat kepala pembersih vakum dan menyebabkan penapis tersumbat, lantas menjejaskan kuasa penyedutan.

Masalah umum ini memang menjadi rungutan ramai pengguna, terutamanya yang mempunyai haiwan peliharaan.

Berus Vakum Model MC-SB30
Berus unik berbentuk V yang mengumpulkan habuk dengan cekap dan memindahkannya kepada saluran sedutan pusat di dalamnya

Untuk menangani masalah tersebut, Panasonic telah membangunkan teknologi baharu, dalam berus berbentuk kon, untuk mengumpul dan memindahkan rambut ke bahagian tengah kepala vakum yang lebih nipis sebelum rambut disedut masuk
sepenuhnya.

Teknologi berpaten unik ini menjadikan muncung kuasa bebas kekusutan satu ciri eksklusif bagi jenama dan membantu pengguna menjimatkan lebih banyak masa dan tenaga apabila membersihkan muncungnya.

Selepas menyedut, habuk dan kotoran mengalir ke dalam sistem penapis antisumbat pengadang tanpa karat, dan diperangkap untuk memudahkan pembersihan selepas itu.

Muncung kuasa bebas kekusutan ini juga disalut dengan plat ion yang turut melakukan kerja tambahan membasmi bakteria daripada lantai.

Ciri ini berguna untuk membersihkan bulu haiwan peliharaan yang bergerak bebas di dalam dan luar rumah kerana plat ion meneutralkan mikron yang dibawa dari luar rumah.

Ibu bapa dengan anak kecil yang juga mempunyai haiwan peliharaan di rumah mendapat jaminan bahawa si manja mereka boleh merangkak di atas permukaan lantai yang lebih bersih dengan hanya memvakum lantai.

Penjimatan Elektrik

Dari segi kuasa, pembersih vakum ini menggunakan kuasa sedutan 150W yang mampu bertahan sehingga 85 minit, memberikan cukup masa untuk pengguna membersihkan seisi rumah.

Tidak perlu lagi melaraskan tahap kuasa hanya untuk melihat pembersih vakum tanpa wayar kehabisan bateri dan mengganggu kerja pembersihan.

Pembersih vakum pegang tanpa wayar baharu Panasonic juga memastikan ruang kediaman bebas habuk dengan sensor habuk rumah sedia terbina khas untuk mengesan dan melaraskan kuasa sedutan secara automatik berasaskan jumlah habuk yang dikesan.

Penggunaan tenaga yang cekap in melanjutkan masa pengendalian pembersih vakum dan mengurangkan bunyi ke paras yang boleh diterima jika kuasa sedutan lebih tinggi tidak diperlukan.

Mudah Diselenggara & Dibersihkan

Tangle-Free Hair Cordless Stick Vacuum Cleaner

Dari sudut penyenggaraan pula, pembersih vakum pegang tanpa wayar bebas kekusutan MC-SB85 baharu direka bentuk untuk menyenangkan kerja membersih tanpa kerenah.

Pembuangan habuk dan kotoran boleh dikendalikan dengan hanya menekan satu butang tanpa perlu mengotorkan tangan manakala kotak habuk boleh dicuci sepenuhnya tanpa perlu bimbang tentang hama habuk yang berterbangan. Ciri ini berguna terutamanya bagi ibu bapa yang perlu menguruskan pelbagai kerja rumah.

Pembersih vakum seberat hanya 2.0kg ini adalah ringan, mudah dikendalikan dan boleh dipanjangkan untuk membersihkan tempat-tempat lebih tinggi.

Reka bentuk minimalis dan bergaya alat ini sesuai diletakkan mana-mana bahagian dalam rumah apabila sedang digunakan atau apabila disimpan.

Hadir Dengan 2 Pilihan

Pembersih vakum pegang tanpa wayar Panasonic juga disediakan dalam dua lagi pilihan dengan pelbagai ciri untuk memenuhi keperluan berbeza.

Model MC-SB30 yang seberat 1.6kg, ialah versi ringan yang berfungsi dengan sangat baik dalam ruang yang tinggi dan sempit, meringankan kerja membersihkan tangga dan di bawah perabot.

Badan yang ringan ini menempatkan motor kompak kecekapan tinggi dan sistem pacuan yang membekalkan kuasa tinggi 100W, dan berus unik berbentuk V yang mengumpulkan habuk dengan cekap dan memindahkannya kepada saluran sedutan pusat di dalamnya untuk pembersihan yang rapi.

Dengan dua jenis hujung bulu, berus ini melenyapkan zarah habuk halus dari lantai, permaidani dan permukaan lain.

Link Produk : MC-SB30

Model MC-SBV01 pula adalah untuk kegunaan lebih berat dengan kapasiti besar 0.6 liter dan kuasa 20W untuk pembersihan lebih menyeluruh. Muncung kuasanya dipacu sendiri untuk pembersihan lebih pantas dan dengan lampu LED yang dipasang untuk membantu pengguna menyedut setiap zarah habuk di ruang yang sukar dilihat.

Pembersih vakum tanpa wayar seringan 2.3kg ini mengagihkan 1.5kg berat daripada unit utama ke bahagian pemegang untuk mewujudkan pusat graviti lebih tinggi – ini melanjutkan ciri serba guna pembersih vakum supaya boleh dipakai dari lantai ke siling.

Link Produk : MC-SBV01

Kedua-dua model MC-SBV01 dan MC-SB30 dilengkapi dengan sensor habuk rumah, sistem penapis antisumbat dan ciri-ciri pembersihan mudah.

Kini boleh didapati di kedai-kedai wakil penjual sah di seluruh negara dan juga gedung dalam talian Panasonic, pembersih vakum pegang tanpa wayar bebas kekusutan MC-SB85 dijual pada harga runcit RM2,799. MB-SC30 boleh didapati pada harga runcit RM1,199 dan MC-SBV01 pula dijual pada harga RM699.

Untuk maklumat lanjut, sila layari Laman Web Panasonic Malaysia.

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *