You are here
Home > Tip Bernas Bersama Bro Framestone > Rahsia Sulit Nuffnang Terbongkar Oleh @BeanMoreno

17,426,287 total views, 131 views today

Rahsia Sulit Nuffnang Terbongkar Oleh @BeanMoreno

Bukan Nuffnang kedekut cuma kita je yang tak faham konsep advertising.

Yup, ramai yang tidak faham konsep advertising.

Dan seperti yang pernah bro selitkan dalam talk yang bro beri di UTHM minggu lepas

Pengiklan nak yang terbaik untuk mempromosikan produk dan perkhidmatan yang mereka tawarkan. Bro berkata ianya dalam skop perniagaan yang sememangnya bidang asal bro [kalau ikut kelayakan ijazah].

Apa pengiklanan hendak adalah :-

  1. Trafik berkualiti
  2. localization
  3. Tahap capaian
  4. Sampai kepada target market
  5. Unique View

[Bro sudah terangkan mengenai point-point diatas semasa talk, anda boleh refer kepada peserta yang menghadiri talk yang bro sampaikan]

Setiap syarikat mempunyai strategy pengiklanan yang berbeza dan bajet untuk sesuatu iklan bergantung pada business strategy mereka.

Sama ada ianya untuk short term atau long term investment.

Untuk maklumat lanjut mengenai rahsia Nuffnang, korang boleh terjah ke Blog Bean Moreno : Tempek Iklan Nuffnang Merugikan.

Insya’lah, bro akan datang akan cuba kupas isu riba yang wujud dalam beberapa syarikat pengiklanan.

Bicara Bro : Bro bukan otai, dan bro bukannya blogger yang tahu banyak perkara.

Anyway, thank buat UTHM yang sudi invite bro bagi talk disana. Dengar cerita mereka akan invite bro lagi tetapi untuk career talk pulak. Kena bincang balik dengan MPP sana.

Ramai orang kata, rugi x dengar talk yang bro sampaikan hari itu. Hope akan datang korang sudi hadir ek.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

53 thoughts on “Rahsia Sulit Nuffnang Terbongkar Oleh @BeanMoreno

    1. Trafik berkualiti tidak semestinya trafik yang tgi.. tetapi trafik yang datang memang mempunyai kualiti dari manusia bukan dari bot..

      dan bukan datg dari negara yang xfaham apa yang pengiklanan iklankan

    2. itu yang susah bro..sekarang trafik yang datang bukan kualiti, kebanyakkannya dari facebook dan google..sekarang tak ramai yang berblogwalking dari blog ke blog..kebanyakkannya menunggu kat facebook jer..tu yang trafik tak berapa kualiti..

    3. dari facebook pun berkualiti juga…

      siapa cakap tidak kan… sebab dorang lagi willing nk click berbanding dari google…

    1. search je kat ternet.. banyak je panduannya…

      semua orang leh jana pendapatan dari dia.. cuma yang perlu kita ketahui cara nk optimizekan pendapatan darinya

    1. tempatankannya la… jangan trafik banayk tp datang dari oversea ke or dari kawasan diluar kawasan liputan pengiklanan…

      contoh.. iklan pasal satu kedai makan kat singapore… yg leh view iklan orang perlis kelantan or sabah sarawak… cam mane dorang nk dtg kan…

      so tidak berbaloi di situ

    1. suam2 tue cam mne…?? ade kan… n trafik yg suam tue dtg dari mane pulak..??

      kalau dari facebook or org blogwalking.. itu kualiti trafik la namanya

    1. eh aku xpernah marah kat hang la.. nk marah nape pulak…

      n aku pun xterasa kat entry hang…

      just nk mention kat sini, aku bukan otai.. kalau aku otai, mahu 2-3 dah pasang dah he..23x

      hang kata aku sifu.. ada bran x nk ikut jejak langkah… mengamuk si ain tue karang

    1. pilih mna yang terbaik.. bro fokus pada Innity… then support dari adsense + manggaAd je.

      Bro ada kenangan pahit dengan Adverlets

    1. ramai yang ade test.. tue yang xleh nk wat ape2 tue kan…

      len kali wat test awal2…

      mas abro berlajar dulu selalu request kat lecture nk wat test awal sehari dua…

    1. Sebab ramai yang nak mengejar BE.. cam tue la.. bila dalam minda dah diset, blog mantap, tetapi iklan xde pe2 pulangan

    1. Bro pun xdapat.. Nak wat cam mne…

      Maybe UV beriban.. tp UV tue bukan localisation.. siapa tahu kan..

      Bro dah pun berpindah

Leave a Reply

Top