You are here
Home > Uncategorized > My Version of Grooming Tips

17,426,960 total views, 804 views today

My Version of Grooming Tips

Grooming Tips by BroFramestone.

Ada setengah rerakan bro mengelarkan bro lelaki masculine & ada juga yang menggelarkan bro seorang yang serabai @ ala2 cool gitew [poyo pun ada @kredit tue Jard]

Kebanyakan lelaki mempunyai penampilan yang berbeza terutam tang janggut + misai, kekadang muka mereka boleh mengambarkan perkerjaan mereka.

Betul… Bro tak tipu.. Bukan nak timbulkan krontroversi @ bermusuhan dengan mana-mana lelaki diluar sana.

Kenyataannya,

Korang sendiri boleh membuat perception sendiri bila melihat rupa paras lelaki [tapi perempuan sentiasa tertipu dengan lupa luaran lelaki].

Dari rupa lelaki, kita boleh mengetahui lelaki tersebut:-

  • bertanggungjawab
  • terurus dan teratur
  • tiada pendirian
  • kreatif + mastermind
  • berfikiran jauh + open minded
  • kaki putar alam + penipu
  • kaki perempuan + playboy
  • x staright
  • etc [korang pun boleh fikirkan sendiri]

Tips bercukur

Jika anda memiliki janggut dan misai yang agak kasar, sebaiknya sapukan krim atau losyen pencukur terlebih dahulu sebelum bercukur. Losyen atau krim ini bertindak sebagai bahan antibakteria kerana ketika bercukur, terdapat luka-luka kecil pada liang rambut yang dicukur. Bercukurlah mengikut arah rambut bukannya arah yang bertentangan.

Untuk pencukuran yang rapi pula, cukur semula pada arah yang bertentangan dan disudahi dengan mengikut arah rambut. Jika kawasan yang dicukur mengalami luka, tampalkan cebisan tisu pada bahagian tersebut terlebih dahulu.

Dan jangan lupa untuk menggunakan losyen after-shave. Pastikan juga anda tidak berkongsi pisau cukur dengan sesiapa atas sebab kesihatan.

Before korang bercukur, elok rasanya melayan salah satu project yang sedang dijalankan iaitu Project Alpha Season 2.


Episode 1 Project Alpha Season 2


Episode 2 Project Alpha Season 2


Episode 3 Project Alpha Season 2

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

33 thoughts on “My Version of Grooming Tips

  1. disebabkan ada syarat kena letak vklip Project Alpha, saya dh termiss itu syarat laa… rasa macam malas sikit nak buat balik.. hehe

    1. sempat lagi…

      dorang belum check lagi nie… dorg masuk office pun kul 9.. cepat edit cepat huhuhu

    1. Rm20 huhuhu

      klu bukan sebab tue xde maknenye bro nk publish entry seawal pagi he..23x

      tgh ade entry tgh que nie

    1. yup ada contest la Vic…

      contest yang paling mencabar dari dorg… hari2 dok tgu dorg upload satu persatu episode untuk di masukan dalam blog..

      cukup 3 baru leh publish

    1. sama2 he..23x

      ala terterjah xsengaja je tue… xmasuk melodi pun he…23x

      mne de hebat pun.. blog besa2 je nie huhu…

      oh ye ke… bro amik pun kat laman project alpha je.. embed dari sana… siot je dorg publish time org dah tido time org tgh bz koje…

    1. silap la.. apa yang penting… muda selalu he..23x

      gambar mu insya’lah bro publish dalam mana2 entry kat blog nie…

      ada fb x

    1. thank sih.. hope lepas nie kite sentiasa berhubung.. mane tahu akan dtg ade gathering lg kan

  2. Rialitynya aku paling malas nak shave. memang kadang2 aku pergi office memang serabut. dgn rmbt x sikat. tapi bila tau student nk dtg melawat or ade org dtg interview. hari itu la aku jadi lelaki maskulin.haha..

    1. sama la kite.. reality mmg malas nk shave…tp bro suka trim janggut n misai he..23x krng ramai yg xdpt kiss dari bro he..23x

      bro harap maskulin time ade temujanji dgn gadis yg comey n single je… xnk saham jatuh katekan

    1. ops smart ke hari tue… patut la bro nmpk sarah dok terpandang2 je bro he..23x

      terpikat ek… selamat x tertackle sarah hari tue

    1. he..23x alhamdulillah… selamat sejati ek… tp dah kahwin baru tahu sejati ke x??

      riso kne g berurut je nnt huhhu

Leave a Reply

Top