You are here
Home > Uncategorized > Tanda @ Marking

17,426,985 total views, 829 views today

Tanda @ Marking

Tanda Menanda buat si Cikgu Yam (sepupu si dia bro)

Salah satu kerja yang pasti dilakukan oleh sesetengah cikgu (cikgu kaunseling tidak dapat dipastikan) iaitu menanda buku kerja pelajar.

Sian cikgu2 yang menanda buku yang menimbun2. Bayangkan satu kelas ade 40 student, kne tanda 3 kelas untuk 3 subject yang berbeza.

Kalau ABC senang je nak mark. Nie soalan tanya lain, student jawap lain.

Maaf bro xde pengalaman jadi cikgu & bro bukan seorang yang reti mengajar anak orang. Mengajar Anak Dara orang reti la he..23x

Ops gambar tiada kena mengena dengan entry kecuali yang bro pegang tue (paintball marker). Oh ini mmg gembar bro tahun 2008. Sumber di korek semula dari blog lama bro.

Erm hari i ni, bro agak pening kepala + runsing sedikit. So bro nak merapu rapan seketika di blog bro (aktiviti ruting bro bila berblog)

Antara perbualan bro dengan cikgu Yam

Yam:-  35
Bro :- Apa yang 35 nye
Yam:- 35 lagi buku student aku kne tanda

Bro :- Nak aku tolong tandakan x?
Yam:- Ko reti ke nak tanda
Bro :- Reti je nak buh tanda Soal

Yam:- Setakat tanda soal aku dah biasa wat dah
Bro :- Tanda tanya, Tanda seru,
Yam:- Ade-ade je ko nie

Bro :- Ke ko nak aku tandatangan je
Yam:- Masalahnya tandatangan ko xlaku, baik buh tandatangan aku

Bro :- Ko jangan, mane tahu akan datang aku jadi menteri pelajaran ke, Perdana Menteri ke. Sume rebut2 tandatangan aku.

Jangan biarkan hidup anda menjadi tanda tanya. Kubur pun kne bertanda, inikan pulak dalam kehidupan, kita perlu ada membuat penanda aras untuk memastikan target yang ingin kite kecapi tercapai atau tidak.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

15 thoughts on “Tanda @ Marking

  1. Kah kah kah.. Bila bro merapu mmg betul2 bro merapu.. Wakakaka.. ;p

    Saye nk tndatangan bro.. Ngeee..

    he…23x nak wat cam mne Dr… merapu tue dah sebati dalam diri bro.. bro suke merapu rapan.. xsuke org tension2 bace blog bro huhuhuhu

    nk tnda tgn bro ek…tp bro nk tanda tgn Dr… terutama atas surat MC he..2.3x

  2. hahahahaha….
    tak payah la bro nak tolong tanda buku cikgu tu…
    t tah pa2 la yang bro tulis kat dalam buku budak2….

    knpe pulak bro xleh nk tolong huhuhu…. bro tulis la “excellent” xpun “poor” he..23x

  3. sekarang ni pulak banyak ujian, cikgu2 tak berenti dok menanda je.

    he…23x nk wat cam mne… susah2 je mintak je cikgu wat ujian yang xperlu ditanda huhuhu

  4. huhu..bella pernah tolong mak bella tande kertas exam students..senang giler nak tande..buat pangkah besar-besar je..sebab budak-budak tu bukan jenis yang suke jawap soalan esei..

    bahagian esei mesti tulis soalan balik je..nak kasi markah pon senang..tak payah pening-pening pikir boleh amek ke tak jawapan budak tu..

    rajin bella tolong mak tanda paper ek… pangkah paper xpe… jgn pangkah muka org pulak.. krg org ingt dah selamat jadi mangsa org minyak huhuhu

    bro dulu pun mmg xsuka esei.. so just salin je la soalan yang diebrikan huhuhu

  5. >>____<<

    semua pown kene ada tanda.
    hahahhaha tp kalau wa yg tanda
    buka bebudak, cnfirm semua wa kasi A
    agagaggagaga

    he….23x awat kalau mu yang tanda..sume dapat A ek.. kalau bro tanda… sure A, A+ & A- bro buh… tp bro nk ajar ape ek.. bro xminat jd cikgu huhu

  6. rasa nak tanda jer duit sebelum beli barang…senang nak trace kemana menghilangnya…huhuhu

    ops menarik… pernah gk tgk duit yang bertanda… tp ade yang tanda lebih kurang sama.. xpasti itu duit yg pernah digunakan ke x…

  7. Selalunya cikgu2 ni hafal dah skema jawapan..pejam mate pon leh mark

    he..23x tue bg yang hafal la kan…if jawpannya memerlukan kita menerima pendapat… xke seksa.. lg2 la klu nk tanda paper yang ade byk kesalahan bahasa & tatabahasa

  8. tanda cat mau?? (thundercat)
    hehehehehheeh…

    nampaknya entry kali ni pun mcm ada tanda2…
    tanda2 owner blog terseksa perah otak cari idea..
    nak post entry…
    akhirnya tercetus entry tanda…
    (tanda pun tanda la… janji aku dapat post) ekekek
    eden gak yg tak dapat2 entry ni… aduihhhh

    ade ke nk bg tanda cat (thundercat) zaman kocik2 dulu boleh la… thunder.. thunder.. thundercat.. hooooo he..23x (terlebih sudah)

    he..23x entry tanda nie dah lame nk wat.. time sembang dgn cikgu Yam hari teu kat facebook… cuma xtersiar2 je dlm blog… bz sikit

  9. hahaha.. bro frame memang hebat merapu.. nak papan tanda lah.. hahaha.. =P

    he…23x ye je bro hebat merapu… merapu rapan tue dah sebati dalam diri bro sebagai hobi di masa lapang…. ops jgn la cabut papan tanda.. nnt org xjumpe blog bro pulak nnt

  10. kan dah bagi(hantar) tanda…. yg lain2 tu x payah tanda lah… satu tanda cukup..klu dah banyak tanda susah nanti.. tak tertanda-tanda… yg belum bertanda biar lar orang lain tandakan… aduuu.. suda fining bnyk sngt tanda nih…

    ish akak nie menimbulkan tanda tanya dalam blog saya… perlukah saya menanda seru pandangan akak ini.. ke akak nk tandatangan or tandakaki blog saya ini…

  11. auntie peanut cikgu gak, tapi selalunya peanut yang marking student dia nyer kertas exam hehehe

    wah..main paintball..peanut pernah main..tak kalah..tapi sakit…

    rajin peanut marking paper ek.. subject ape ek.. ade upah x he…23x

  12. haha..highway pulak yg disalahkn..sian hughway tu..
    tu la pasal teruk taxi tu..tp drivernye ok je..entah..xtahu la pulak..xdegar pulak berite psal org taxi tu..kalo die mintak pape memang nk kene orang tu…

    >>
    kalo tlong mak bella nanti dapat upah..hehe..tu yg jd rajin..
    bgus bro nie..bro ni lah salah satu pelajar yg sgt menyenangkan penandaan kertas exam cikgu..tutup mate pon bleh tanda..huhu

  13. (mengusik tu)… aritu kan da antar tanda(cincin) kat bakal miss@mrs… x ya tanda yg len2x… nmpk tu dlm ayat bnyk sngt keluar “tanda”… klu dlm esei dh kena potong markah tu..

    >>>>> tandatangan@tandakaki x ho liau ma… tanda dahi baru nmpk…… mtkmahapcpt… heee..

Leave a Reply

Top