You are here
Home > Uncategorized > Adakah BroFramestone Tamak

17,443,797 total views, 3,008 views today

Adakah BroFramestone Tamak

Tertarik dengan topik perbualan di Hot FM.

Ianya berkaitan dengan tamak… huhuhu so bro just nak berkongsi & membincangkan:-

1. Tamak ke bro jika mengahwini lebih dari seorang.

2. Tamak ke anda jika tidak mahu berkongsi hidup dengan orang lain.

3. Tamak ke anda jika harta pencarian anda tidak dikongsi dengan pasangan anda

4. Tamak ke anda jika harta mu harta mu, hartanya hartamu juga

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

23 thoughts on “Adakah BroFramestone Tamak

  1. 1. teruskan ketamakan itu…

    2. bukan tamak…tp ‘tamau’ berkongsi…cukuplah berkongsi dgn anak2…hehe

    3. sy tidak begitu tamak…

    4. tidak tamak…

    *baca ikut intonasi sendiri…;p

  2. 1) tamak kalo yg pertama sudah cukup untuk melengkapi segala kekurangan kamu

    2) sokong ngn izan. kongsi ngan anak2 pun kdg2 xleh nk adil. ni kan ngn org len.

    3) kalo x mampu bek berkongsi. ape2 pun suami perlu mintak izin untuk menggunakan harta isteri

    4) jwpan seperti no 3.

    1. 1. if masih tidak mencukupi cam mane ek huhuhu

      2. bukan xnak berkongsi… si bapak die pun nk menyusu gak he..23x

      3 & 4. pe2 pun elok harta yang si suami beli.. buh nama sendiri he..23x

    2. suami beli buh nama suami o name isteri…mushkil jap…

      1) xcukup dr segi ape.. selagi isteri mampu melayan segalanya rase xde kekurangan yg boleh d cari

      2) bapak menyusu kalo xde susu xpe…wakakaka

  3. tamak juga berkaitan piramid hierachy of need yg masih belum tercapai…kalau luas ukurlilit piramid tu luas le sikap tu heheh…aku suka lagu nyanyian Tomok…..kat kg aku tamak di pronounce tomok muahaha

    1. Amboi… cam mne kat kampung mu digelar begitu..??

      yup mmg berkaitan dengan piramid need tue..

      pe2 pun piramid xleh luas sangat nnt xtercapai dek akal n kemahuan… nnt jd cam kes anjing dengan bayang-bayang

    1. jika kita tamak mengumpul amalan.. amalan yang kita kumpul td mgkin tidak diterima (memang ada hadish untuk perkara ini).

      Sebab itu ramai orang yang beramal mendiami neraka kerna tidak mahu berkongsi membuat amal bersama orang disekelilingnya semasa masih hidup didunia

    1. ish Dr Ana nie… cuba doakan yang baik-baik je.. sure la baik yang kita dapat huu

      xsemestinya kita khwin 4 kerna syg… ada sebab digalak lelaki mengahwini lebih dari satu

  4. salam..
    thnks sb sudi gak masuk blog suri yang tak seberapa tu..huhu

    tamak??
    bagi say aistilah dlm perkahwinan tu perkongsian dalm sgla hal..jgalah kedekut sangat tapi apapun kita perlulah ada budget dlm rumahtangga..hehhe

    nak kawin?
    jika mmpu le..dan adil..nanti jgn sampai di adili krna tdk menjalankan tanggungjwb dg sebaiknya udah lee..sndir yag merana..huuh..

    1. w’salam

      eh sape cakap blog suri x seberapa… bro dah 2 minggu xsempat nak wat blogwalking ke sume blog yg tinggalkan jejak kat blog bro… bz sikit lately

      yup perlu ada baget kan… & elok dikongsi even pun sedikit kan.. jangan tamak sgt n anggap si suami hak milik kita sorg je he..23x (saje putar statement)

      if xmampu nk jalankan tggjawab, xperlu la jadi khalifah di atas mukabumi ini

Leave a Reply

Top