May 21, 2024

Artroniq X United Motor Perkenal Motosikal Elektrik Untuk Pasaran Malaysia

Artroniq X United E-Motor

Artroniq Berhad, pesaing utama di Pasaran ACE, dengan langkah mengubah permainannya telah menjalinkan kerjsama dengan United E-Motor dari Indonesia bagi memenuhi permintaan kenderaan elektrik untuk pasaran Malaysia..

Kerjasama ini dengan jenama motosikal elektrik utama pengeluar Indonesia PT. Terang Dunia Internusa (“PT TDI”) menandakan visi Artroniq yang berfikiran ke hadapan dan komitmen terhadap inovasi yang mampan, menjanjikan peluang pelaburan yang menarik.

Pelancaran telah diadakan pada 30 Oktober 2023 di Piazza Pavilion Bukit Jalil, menjadi lebih daripada sekadar pengenalan produk.

Motorsikal Elektrik United E-Motor

Di samping persembahan aksi motosikal elektrik, peserta akan merasai sendiri kehebatan model TX3000 dan TX1800.

TX3000 mempunyai kelajuan tertinggi 90 km/j dan jarak 120 km dengan sekali cas, manakala TX1800 mengecas dari 0-80% dalam masa 1.5 jam sahaja.

Kedua-dua model melambangkan kemudahan moden dengan ciri seperti Bluetooth terbina dalam, aplikasi mudah alih khusus dan banyak lagi.

Kerjasama antara United E-Motor jenama Indonesia berpengalaman dan Artroniq Bhd adalah bukti pandangan jauh strategik Artroniq.

Perkongsian ini, yang dirasmikan pada September 2023, membolehkan Artroniq bukan sahaja membawa mobiliti elektrik kepada rakyat Malaysia tetapi juga untuk menyepadukan teknologi proprietari termaju dan proses pemasangan United E-Motor, mengukuhkan lagi kedudukan Artroniq dalam pasaran.

Pelancaran Artroniq X United E-Motor

Selain itu, dengan Malaysia menjadi negara sulung yang mengalu-alukan jenama Indonesia yang ikonik ini, Artroniq dijadualkan membuka kedai berkonsepkan pengalaman di tiga lokasi utama, memperkasakan jejak dan kebolehcapaiannya.

Perlu diperhatikan bahawa motosikal elektrik tercanggih ini merupakan mod pengangkutan yang dipilih untuk pemimpin dunia pada sidang kemuncak G20 2022. Dengan Artroniq menerajui pengenalan ini, pelabur dan pengguna Malaysia boleh menjangka kesan transformatif terhadap landskap pengangkutan negara.

Memandangkan sinergi antara warisan United E-Motor dan keupayaan teguh Artroniq, perkongsian itu bersedia untuk pertumbuhan mampan. Usaha ini menerokai dalam pembuatan bateri motosikal elektrik, pengecas dan konsep stesen pertukaran bateri menyerlahkan cita-cita dan potensi Artroniq untuk pertumbuhan yang meluas.

Sehingga 27 Oktober 2023, harga saham Artroniq ialah RM0.85, mewakili modal pasaran RM342.0 juta.

Untuk maklumat lebih lanjut, sila layari www.artroniq.com.

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *