You are here
Home > Bersama BroFramestone > Tak Lama Lagi Kita Akan Bersaudara

17,445,653 total views, 4,864 views today

Tak Lama Lagi Kita Akan Bersaudara

Nurhani Hidayah

Si awek comel cute miut + kekurangan ketinggian.

Menjadi perbualan hangat dalam kelas 6 rendah sains 1 yang berpulasi melebihi 100 pelajar. Kerana dia je awek dalam kelas ini yang duduk asrama.

Biasalah, kami semua dari form 1 sampai form 5 satu kelas dengan jantan. Form 6 sahaja baru ada pelajar perempuan. Itulah tradisi SMK Anderson, Ipoh.

Kelas ini bakal dipecah dua selepas bebudak pandai pintar berambus ke Matrik mahupun IPT yang sedia ada menerima kehadiran mereka.

Bro pun suka usha dia. Xtau kenapa.

Mungkin sebab kakinya tak cecah lantai dan mungkin sebab bro duduk dibarisan paling belakang bersama dia.

Itu kisah lama.

Kisah terbarunya….

Kami bakal menjadi sedara bila 2 pupunya akan berkahwin dengan adik bro tidak lama lagi.

Oh kecilnya dunia.

Dan baru-baru ini beliau berkesempatan menonton Filem Jamess Bond – Skyfall dengan bro. Untunglah beliau.

Bicara Bro : Tuhan kadangkala temukan kita dengan orang yang salah. Kita tidak boleh salahkan tuhan mahupun dia kerana itu ketentuan dalam menyedarkan diri kita supaya tidak lupa kepadaNya.

Moga dipermudahkan untuk bro dan keluarga yang bakal bro bina.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

25 thoughts on “Tak Lama Lagi Kita Akan Bersaudara

  1. Assalamualaikum, suka ayat bro terakhir tuhan kadang-kadang menemukan kita dengan orang yang salah , insyallah saya pun bakal melangsungkan pernikahan pada awal bulan 2 tahun depan :), semuga dipermudahkan urusan amin :). 23x

  2. biasa lah tu bro…pusing-pusing kadang kena kat kawan sendiri..kena kat saudara sendiri..macam kes saya, berkahwin dengan anak murid ayah sendiri..dulu masa duduk kuarters langsung tak pernah jumpa pun..kenal masa belajar kat universiti..hehehe

Leave a Reply

Top