You are here
Home > Ucapan > Rezeki Deepavali

17,435,884 total views, 3,549 views today

Rezeki Deepavali

Rezeki Deepavali..??

Rezeki apa, kitakan 1Malaysia. Open house tetap dirayai. Asalkan yang di hidang halal untuk umat Islam jamah.

Maruku pasti menjadi pilihan.

Tetapi, apakan daya bro.

Bro dah berada di kampung halaman. Jauh dari rerakan berbangsa India.

Kalau di ikutkan bro lagi rapat dengan berbangsa India sejak dari zaman sekolah sehingga di Universiti. Dan sehingga kini, bro masih mesra bersama mereka.

Alhamdulillah, bro dilahirkan di bumi bertuah ini.

Sepanjang Deepavali ini, rezeki bro agak murah [Bukan sebab bro dapat mkan maruku tau], moga rezeki bro dipermurahkan olehNya.

Sepanjang minggu ini, bro dimurahkan rezeki

  1. Berjumpa kong [pengasas gengblogger & beberapa laman popular di dunia], dapat juga bertukar pendapat dan beliau berjaya membuka mata bro terhadap sesuatu yang bro terlepas pandang
  2. Selesai berconvocation di Putrajaya
  3. Menangi Voucher Google Adwords [dan dapat free lagi satu dari Zikrihusaini]
  4. Mendapat full payment untuk project bro yang lepas
  5. Mendapat project baru untuk diselesaikan dalam masa terdekat [alhamdulillah, bernafas sikit bulan ini]
  6. Memiliki Nokia X3-02 percuma dari Maxis.

Dan rezeki bro hari ini, dari celik mata sehingga sekarang

  1. Memenangi domain & hosting percuma [cadang nk guna untuk web syarikat bro Exclamation Enterprise, tetapi belum fikir domain yang sesuai]
  2. 3 Buffering Earnings di Nuffnang bertukar menjadi Metered Earnings menjadikan jumlah keseluruhan nak dekat RM 500.
  3. Mendapat satu lagi Buffering Earnings 🙂 [now 4 BE tengah running]
  4. Dapat duit raya dari Exabytes. Daftar sebagai affiliate Exabytes [syarikat penjual hostaing dan domain Malaysia], RM50 akan di kreditkan ke akaun anda.
  5. Berjumpa dengan wakil rakyat sini selepas solat Jumaat, insya’lah ada rezeki di sana dan mungkin bro akan berpolitik semula seperti 4 tahun lepas.

Terima kasih buat rakan-rakan yang banyak membantu bro selama ini, insya’lah dalam bulan ini bro akan banyak melakukan penghijrahan dalam kehidupan.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

56 thoughts on “Rezeki Deepavali

    1. Thank zuar.. eh baru pertama kali datang ke blog bro kan..??

      anyway thank coz sudi terjah teratak buruk bro ini 🙂

    1. kekadang seronok juga… kekadang tension pun ada… BE fokus pada satu je.. semua LR.. LB & SS xde T-T

      So xdapat nak maximumkan pendapatan

    1. harapnya begitu la kan…

      bro nak cari duit sendiri dari pengalaman yang bro miliki sekarang ini

  1. baguslah rezeki melimpah ruah.

    haritu saya ade terbaca kak ina KL dapat RM100 untuk satu buffered earning, bro pulak jumlahkan RM500, saya tak sangka buffer earning boleh jadi byk mcm tu. huhuhu~

    1. bro last week lepak dengan kak ina sembang pasal ini la.. kak ina kencnag.. xmacam bro

      if mu bace statement bro betul2 dalam entry ini.. 3 BE yang jadi ME menyebabkan jumlah keseluruhan nk dekat rm500

      meant ade lagi income yang lama2 bro miliki…

      macam kak ina setiap bulan die cash out… bro pulak tunggu nilai ok baru cash out…

      BE memang untung if trafik banyak setiap hari n blog bermutu untuk nuffnang letak iklan BE

    1. thank Neon 🙂

      n kamu antara rakan blogger yang bro kenal sejak awal berblog dulu… 🙂

      tapi dah lupe tahun bila kite berkenalan ek

  2. oh mcm tu eh. saya dulu ada time mmg takda masa update blog. tetiba time saya break tu, saya dapat BE, saya pun pelik. dari jun-august dapat 14 BE, tapi sebab tak active sekarang nuff dah taknak kasi kot… sedih pulak. haha.

    1. nuffnang agak susah gak nk berikan BE kepada semua blogger… so hanya blogger bertuah sahaja yang dapat xtermasuk blogger yg dorg nampak ade potential

      pe2 pun try update survey dorg.. kot2 boleh membantu…

    1. oh ye ke… berlajar mane skrg nie.. anyway good luck ek…

      eh selalu datang..?? datang dari mane ek… innit.nuffnang ke

    1. ok la… hati happy sikit.. but pagi tadi mendapat perkabaran yang kurang best..

      pakcik bro meninggal T-T

    1. dah agak dah.. anyway thank coz sudi datang terjah blog bro yang xde pe2 nie

      dah nak habis la nie ek… tgh musim exam ke skrg nie

    1. Thank he..23x

      bro dari hari tue nak tnye… pe nama mu ek… senang sikit nk berkomunikasi if berbahasakan dengan nama

    1. thank raafik

      harapnya cam tue la kan… moga dipermudah dan dipermurahkan rezeki..

      yang pasti bro akan ajak semua rakan2 blogger dtg sama

    1. he..23x if mesra baru orang lagi seronok sembang dengan kita kan..

      project ek.. semalam bro baru gnakan domain n hosting yg bro dapat tue untuk web syarikat bro..

      tetapi sampai la nie dorg xaktifkan.. cuti kot.. even dorg ade bg email mengatakan ianya sudah di aktifkan

      dan bro tgh tgu income untuk beli domain satu lagi untuk project blogging jangka panjang bro

Leave a Reply

Top