Jika Kau Ubah Fikiran

16,897,900 total views, 2,111 views today

Jika Kau Ubah Fikiran


Pernahkah anda berubah fikiran tentang hubungan anda

Diriku sedar
Siapalah ku dimatamu
Hanya sebutir pasir
Di pantai kau berlabuh
Cukup di situ hasratku terkuburKau juga bilang
Kau belum bersedia lagi

Lirik penuh di sini.

Bro sekadar membuka tajuk perbualan untuk mendengar pendapat anda xkisah base dari pengalaman ataupun pendapat huhuhu

Pernah x anda berubah fikiran bila sesuatu hubungan itu telah

  • berlangsung bertahun2 tanpa ada matlamat (kahwin)
  • bila mengetahui si dia tuuutt (sesuatu yang anda tidak pernah tahu)
  • bila hadir insan lain
  • bila si dia berjauhan
  • bila sudah terlanjur tetapi tidak mahu lepas tangan

Maaf bro xnak ada kes blame memblame sape2. Bro just nak tahu perasaan anda yang terlintas or pernah berubah fikiran je.

********************************************

Update terbaru contest bro termasuk list mereka yang berjaya mendapat free 5 undian(maaf terlambat update)

Buat rakan2 blogger yang tidak dapat menyertai hope sudi menyebarkan mengenai contest ini. Bro amat hargai kerjasama dari anda semua.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Bro Framestone

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Page with Comments

  1. pernah….n pernah…n pernah…n pernah…
    –>> mengawan tuh ape ek bro…hehehehe yela abgku ini memang pndai….
    –>> yup….semuanya kehendak Dia juga

    peh byknye pernah die huhuhu…….

  2. pernah…point no 1 dan 3. kadang-kala saya rasa give up dengan perhubungan tu tapi still nak baiki. namun bila pihak si dia terus menerus memainkan perasaan kita apa lagi..angkat kaki la.

    sekarang bila ingat2 balik terasa bodoh pulak setia selama 6 tahun tanpa sedari si dia cakap x serupa bikin. dah jumpa mak + keluarga namun komitmen nak mengikatkan ikatan perhubungan langsung tiada. lepas dia buat hal, dia salah kan kita pula.

    tapi tak apa. saya sedar benda2 ini berlaku mungkin berpunca dari kesalahan diri sendiri. sama2 salah. namun…no turning back man!! sorry… now saya bahagia dengan yang baru..Semoga Allah merahmati perhubungan kami. Amin..

    he..23x mmg sakit cam tue.. nk wat cam mne kan..ade hikmah gak berpisah even dah 6tahun kan… maybe jika diteruskan xleh pastikan ianya pasti dgn satu hubungan yang baik.

    sekarang dah bahagia ek… alhamdulillah

  3. pernah..Point no 1 dan 3…sakit hati yang teramat. first time rasa macam tu. setiap benda yang berlaku ada hikmah. masing2 ada kesalahan masing2 namun perkara yang paling memedihkan setelah 6 tahun baru keluar dari mulutnya yang dia nak itu nak ini..

    selama ni pura2 terima saya seadanya.katanya perempuan tu ada mcm2 yang dia nak…dia cari pasal dia yang merana sekarang.

    now saya bahagia dengan kekasih yang menerima saya seadanya…semoga hubungan ini dirahmati Allah sehingga akhir hayat.amin. saya akan jadikan kegagalan masa silam sebagai pedoman di masa depan.

    selalunya ianya terjadi bila kita xbersyukur dgn apa yang sudah kita miliki..kita nk lebaih sampaikan xsedar yg terbaik ada di depan kita

  4. banyak kali…

    dalam hidup kadangkala kena buat u-turn & ubah laluan… tp destinasi tetap sama.

    he…23x wow kak.. byk kali ek berubah fikiran… u-turn xpe…jgn dok reverse je… destinasi mesti la same..iaitu ke jinjang pelamin… melainkan nk g destinasi len

  5. waduh
    enggak pernah ubh
    jgn ubh bah..
    mknanya kita ndak syg btul2..
    kan

    he..23x maksud bro.. mane la tahu tertibe hati kite berubah arah.. bila hilangnya rasa syg or jumpe yg lagi terbaik n mmg jodoh kita

  6. ^_~
    harap sgt terbabit dlm satu r/ship yg ad arah tuju! ;p

    insya’lah… pastikan relationship itu dibina dengan niat yg betul.. klu awal2 xbetul.. mmg ke arah len jadinya

    maaf lambat reply komen kamu.. bz lately

  7. Terimbas cite lame..:( pernah la seseorg tu berubah..sedih sgt..tp bila difikirkan..hati tak boleh dipaksa..kalau teruskan jgk..tak de makna..

    ops terimbas cite lame ek… pe citenye nie nazz..story sikit… siapa seseorang itew

  8. Bro.. Saye slalu brubah prasaan.. Kejap2 rasa suke sgt pada si dia tu.. Pas tu dtg sorang lagi yg sgt mngambil berat, trsangkut plak pada yg itu.. Ooppss.. adakah hati saye ni playful??? huhu.. ;p

    ~ mungkin bila dtang yg betul dn tepat utk kita, time tu kot hati kita akan tetap.. 😉

  9. yes.pernah. at 1st I cannot accept him. tapi lama2 oke plak. HAHA

    but then xley trime balik, not bcoz of tutt tutt thingy but because I don’t think he’s into me 😉

  10. kadang2 rasa macam pernah…jdi camtu…tapi masih keliru…entah la…

    lamanya saya tak singgah sini…rindu la kat bro!

    bro pun rindu sama intan… lame die menghilang ek huhuhu….

    ye ke pernah rase…. keliru..!!! keliru cam mne ek

  11. mestilah pernah. kalau takde yang buat hal atau buat perangai, takkan pokok nak bergoyang

    he..23x pe kes pokok yg jadi mangsa.. mane tahu ade gempa bumi ke.. teu yg wat pokok bergoyang huhuhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *