July 24, 2024

Meen Tech Perkenalkan Telefon Pintar Meen M60 Buatan Malaysia Pada Harga RM3,499

Meen Tech Malaysia

Syarikat fintech terunggul Malaysia, Meen Tech Network Sdn Bhd (Meen Tech), memperkenalkan siri telefon pintar unggul mereka — Meen M60 sebagai tanda kemasukannya secara rasmi ke dalam pasaran telefon pintar di Malaysia.

Terungkuh dalam pengalaman berdekad dalam pemasangan telefon mudah alih, Meen Tech kini melangkah ke hadapan dalam evolusinya – mengambil peranan utama sebagai penginovasi dan pencipta siri telefon pintar terkini dan eksklusif Malaysia.

Telefon pintar yang dibangunkan oleh warga Malaysia untuk Malaysia dengan spesifikasi dan teknologi berkualiti tinggi, ditambah dengan inovasi baharu dan perkhidmatan tambahan yang direka untuk mencipta pengalaman baru dan menyeluruh bagi pengguna.

“Pengenalan Meen M60 menandakan permulaan babak baru dalam peranan Malaysia dalam industri pembangunan teknologi mudah alih, dan satu langkah ke arah kedaulatan teknologi untuk negara kita.

Ini bukan sekadar pelancaran produk – ia adalah pameran sejauh mana negara kita telah berkembang dalam kepakaran teknologi, satu lambang inovasi yang menggemakan semangat Merdeka”, – Yuen Mun Kwun, Ketua Pegawai Eksekutif Meen Tech.

Meen M60 Malaysia

meen M60 adalah telefon pintar unggul yang menampilkan spesifikasi terbaik – direka untuk menjadi perwakilan gaya potensi Meen Tech dalam industri telefon pintar.

Kemampuan fotografi kamera dwi-kamera ini membaharui pengalaman pengambilan gambar dengan kamera hadapan 16-megapiksel, menyatukan dengan lancar kemampuan pengaburan hadapan dan algoritma Kecerdasan Buatan terkini untuk swafoto yang mengagumkan, manakala kamera utama definisi tinggi 64-megapiksel di bahagian belakang menangkap setiap butiran dengan ketepatan.

Peranti dwi-SIM ini mengukur 163mm di ketinggian, 76mm di lebar, dan 9mm di kedalaman dengan berat padat 215g. Dari segi paparan, ia menampilkan skrin AMOLED 120Hz 6.53 inci dengan sudut bulat yang menawan, memberikan resolusi keseluruhan 1440×2560 piksel.

Di bawah kepingannya, telefon pintar ini menawarkan prestasi premium, dikuasakan oleh pemproses Snapdragon 888. Dipadankan dengan 8GB RAM dan 256GB ruang storan dengan sokongan untuk 256GB memori luaran tambahan, ia mudah mengendalikan multitugas dan menawarkan penyimpanan yang besar, memastikan pengalaman pengguna yang lancar.

Tambahan pula, bateri berkapasiti tinggi yang cas pantas, bersama sistem pengecasan pantas Jenis-C.

Meen M60 Varian

Hadir dengan tiga pilihan warna elegan — Deep Sea Blue, Ceramic Black, dan Ruixue Crystal — telefon ini mempamerkan reka bentuk licin dan ramping yang menggabungkan rupa dengan fungsi.

Susun atur skrin yang melengkung menambah daya tarikan visual, manakala reka bentuk monokromatik menunjukkan keanggunan, menjadikannya aksesori bergaya untuk apa jua acara.

Pengenalan jenama dan persembahan Meen M60 berlangsung di W Hotel Kuala Lumpur dan dirasmikan oleh duta jenama Meen Tech, Tan Boon Heong, bekas Juara Dunia No. 1 dalam ganda lelaki badminton, dan kebanggaan negara.

Meen Tech X Koperasi Pasaraya Malaysia Berhad

Turut berlangsung semasa acara itu ialah penandatanganan Memorandum Persefahaman (MoU) dengan Koperasi Pasaraya Malaysia Berhad (Kopasar). Kerjasama ini membentuk perkongsian kolaboratif antara kedua-dua pihak untuk pemasaran, penjualan, dan pengedaran produk Meen Tech oleh Kopasar, sama ada di peringkat tempatan mahupun antarabangsa.

Turut ditandatangani adalah MoU antara Meen Tech dengan Meta M. Perjanjian ini membentuk perkongsian rasmi untuk pembangunan aplikasi dompet-e milik Meen Tech, yang dipanggil UME Token, dengan Meta-M memegang peranan sebagai pembangun aplikasi.

Pelancaran siri Meen M60 adalah satu penambahan kepada rangkaian impresif peranti pintar Meen Tech yang termasuk jam tangan pintar, pembesar suara, alat kepala tanpa wayar dan VR, tablet pintar, dan laptop, antara lain.

Rancangan juga sedang dijalankan untuk berinovasi dan memperbaiki model-model sedia ada, dengan pengumuman akan datang mengenai telefon pintar Meen Tech M70 dan siri i19 yang dijangka akan diperkenalkan pada suku pertama 2024.

Meen M60 yang baharu ini dijual pada harga RM3,499 dan boleh dibeli melalui laman web Meen Tech. Untuk maklumat lanjut, pembelian, dan berita terkini mengenai projek-projek akan datang daripada Meen Tech, sila layari https://meenmalaysia.com/eng/

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *