October 3, 2023

Murad Perkenalkan Correct & Protect Serum Broad Spectrum SPF 45 | PA++++

Murad Skincare

Murad Skincare telah mencipta Correct & Protect Serum Broad Spectrum SPF 45 | PA++++ untuk membantu memperbaiki tompokan dan mencegah hiperpigmentasi.

Apa sebenarnya masalah tompokan warna dan hiperpigmentasi kulit?

Ia merupakan masalah kulit biasa yang terhasil daripada peningkatan melanin – iaitu pigmen yang memberikan warna kepada kulit, rambut dan mata – akibat daripada pendedahan kepada cahaya matahari, pengaruh hormon, umur, kecederaan kulit atau keradangan.

Terhasil secara semula jadi menerusi kulit dan apabila sel kulit rosak atau tidak sihat, sel kulit boleh menghasilkan terlalu banyak melanin, yang seterusnya berkelompok lantas ia mengakibatkan kawasan yang terjejas kelihatan lebih gelap.

Apabila punca masalah berkenaan ditemui dan dihentikan, usaha untuk memudarkan tompokan warna kulit ini akan mengambil masa, dengan pakar kulit menganggarkan satu tompokan yang lebih gelap sedikit daripada warna kulit semula jadi seseorang itu hanya pudar dalam tempoh enam hingga 12 bulan.

Dan sekiranya tompokan berkenaan sudah meresap ke dalam kulit, proses pemudaran akan mengambil masa bertahun lamanya.

Murad Correct & Protect Serum Broad Spectrum SPF 45 | PA++++

Murad Correct & Protect Serum Broad Spectrum SPF 45 | PA++++

Keunikan produk Murad ini terletak pada teknologi karotenoid dimilikinya – yang menggunakan sumber secara bertanggungjawab daripada adunan jojoba, squalane dan ekstrak buat tomato – yang memantulkan cahaya UV untuk keserian serta-merta dan bertindak sebagai antioksidan berkuasa untuk mencerah dan mengurangkan tompokan warna yang ketara.

Serum selembut satin dengan 100% mineral SPF ini sudah dibuktikan secara klinikal untuk memperbaiki tompokan warna yang ketara dan mencegah hiperpigmentasi daripada terus berlanjutan.

Ia turut mengandungi ekstrak ubi bit yang menyediakan, dos penghidratan seumpama pelembap cepat menyerap yang digemari oleh semua jenis kulit. Bukan itu sahaja, ekstrak ubi bit juga merangsang pengeluaran Vitamin D kulit.

Dan SPF yang menakjubkan ini menyediakan perlindungan UV berasaskan mineral dengan spektrum meluas yang tidak meninggalkan lapisan putih untuk kulit benar-benar berseri yang telah diuji secara klinikal pada jenis kulit 1 hingga 6 Fitzpatrick – skema klasifikasi berangka bagi warna kulit manusia yang dibangunkan oleh pakar dermatologi untuk menganggarkan tindak balas jenis kulit berbeza terhadap cahaya UV.

jika anda bergantung kepada serum dan pelindung matahari yang berbeza untuk memperbaiki masalah tompokan warna dan perlindungan daripada hiperpigmentasi, anda harus mencuba inovasi dua-dalam-satu terkini daripada Murad yang cukup baik untuk kulit seimbang, berminyak, kombinasi, kering dan sensitif.

Bukan sahaja ia lebih mudah dan berkesan, 91% yang mencuba buat pertama kali mengakui bahawa ia memberikan sapuan yang tidak ketara, dan kulit mereka berasa lembap serta-merta.

Murad Correct & Protect Serum Broad Spectrum SPF 45 | PA++++

Regimen penggunaan yang disarankan:

  1. Bersihkan permukaan kulit dengan Essential-C Cleanser Murad, kemudian bilas dan keringkan.
  2. Gunakan Rapid Dark Spot Correcting Serum, diikuti dengan Pelembap Murad.
  3. Akhir sekali, goncang Correct & Protect Broad Spectrum SPF 45 dan sapu pada muka, leher dan dada.

Correct & Protect Broad Spectrum SPF 45 Murad akan dijual pada harga RM358 untuk botol 30ml. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk ini, layari: https://www.murad.com.my/product/correct-protect-serum-spf-45/

Produk ini dirumus tanpa paraben, sulfat, phthalate, gluten, bahan daripada haiwan, minyak mineral, formaldehyde, oxybenzone, atau petrolatum.

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *