September 25, 2023

TECNO Perkenalkan PHANTOM X Untuk Pasaran Malaysia Pada Harga RM1,499

TECNO PHANTOM X Malaysia RM1,499

TECNO memperkenalkan peranti baharu dibawah sub-jenamanya, PHANTOM yakni PHANTOM X untuk pasaran Malaysia pada harga RM1,499

Ia menampilkan rekaan skrin 3D tanpa batasan dan pelindung kaca sutera, pertama seumpamanya dalam industri.

Dibina untuk menyokong segenap aspek kehidupan dan pekerjaan pengguna, TECNO PHANTOM X menampilkan kualiti luar biasa dan skrin tanpa sempadan yang direka bentuk secara ergonomik dengan sudut keemasan 36.5° untuk cengkaman dan keselesaan terbaik.

Kamera Belakang TECNO PHANTOM X

Kamera utamanya pula menawarkan lensa 50 megapixel (MP) dan sensor 1/1.3 super besar terkemuka industri manakala kamera swafoto dengan lensa Ultra-Jelas 48MP juga mempunyai Mod Malam Super disokong Al dan Portrait Keemasan 50mm.

Ia turut dikuasakan dengan 256GB ROM, 8GB+5GB RAM serta kapasiti bateri 4700 mAh selain menggunakan sistem HiOS 7.6 yang dikemas kini.

Sementara itu, untuk pengguna yang mementingkan gaya, konsep reka bentuk mewah PHANTOM X dibangunkan oleh bekas Pengarah Reka Dior, Alexis Mabille.

PHANTOM X turut dianugerahkan Produk Disiplin bagi kategori produk telekomunikasi 1.08 di Anugerah Reka Bentuk iF 2022.

Datuk Wira Dr Lee Chong Wei PHANTOM X

Bersempena pelancaran telefon pintar perdana baharunya dan untuk meraikan kejayaan baharu yang dicapai, TECNO turut melantik duta jenama Malaysia baharunya pada acara itu yang juga wira badminton negara, Yang Berbahagia Datuk Wira Dr Lee Chong Wei.

Citi Tambahan PHANTOM X:

  • Fokus Dwi Teras Piksel Penuh + Fokus Laser: Mencari fokus dengan pantas menerusi fokus dwiteras piksel penuh dan fokus laser.
  • Pemulihan Potret AI: Menggunakan rangkaian sambungkan bersepadu menyediakan jaminan kesempurnaan bagi setiap potret.
  • Mod Filem: Memudahkan suntingan filem sinematik anda sendiri, sama ada untuk perniagaan atau keseronokan.
  • Mod Potret Video: Mengaburkan latar belakang yang berserabut dan meletakkan anda dalam fokus secara mendadak, walaupun ketika anda sedang bergerak.
  • Pergerakan Perlahan 960fps: Menikmati setiap detik kenangan seperti menghentikan masa.
  • Persian Pejabat Paling Berguna Terbina Secara Dalaman: Mulakan hari anda dengan aplikasi paling biasa digunakan.
  • Kotak Sembang Terapung: Menerima pemberitahuan (pop-up) mesej secara terapung dan berkomunikasi dengan rakan tanpa mengganggu video kegemaran yang dimainkan.
  • Mengklon Telefon Dengan Satu Butang Pintar: Pindahkan segala-galanya dari telefon lama kepada yang baharu dengan pantas, efisien dan tanpa kerumitan dengan hanya berapa klik mudah.

PHANTOM X kini dijual di semua pusat TECNO dan pengedar sah pada harga RM1,499 dengan dua pilihan warna.

Bagi meraikan pelancaran di Malaysia, pembeli 2,000 unit pertama layak menerima hadiah percuma fon TECNO buds slain tambahan waranti perlindungan 6 bulan.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang jenama PHANTOM dan membeli-belah PHANTOM X dalam talian, sila lawati laman web sehenti eksklusif PHANTOM https://www.mobile-phantom.com/my/phantom .

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *