September 18, 2021

3 Perkara Bagi Mengelakkan Masalah Hati Di Kemudian Hari

Keluarga Bro Framestone 2020

Ketika kita sedang lalui fasa kejatuhan, kerisauan, kemurungan, kesedihan :

No 1. First thing kita buat ialah BERSYUKUR. Ya syukur kerana Allah datangkan ujian itu kepada kita. Itu tandanya Allah sayang kita. Dia nak kita ingat Dia.

No 2. Redha dengan apa pon yang terjadi. Setiap yang Allah datangkan itu, pasti ada sebab dan hikmahnya. Just bersabar, dan laluinya dengan hati yang tenang, hati yang bahagia.

No 3. Maafkan. Ada pon orang yang menyakiti hati kita, sebelum tidur maafkan orang itu dengan penuh ikhlas. Atau kalau sesuatu itu terjadi atas sebab kesalahan diri kita sendiri, maafkan diri kita.

Credit : Instagram.com/liaomey

Sebab kita tak nak di kemudian hari kita ada masalah hati. Sama ada kita ada masalah dengan orang lain atau masalah dengan diri kita sendiri.

Once kita tak jaga hati kita ini dengan baik, rezeki susah nak datang. Tengok la nanti ada sahaja halangan sana sini situ nanti.

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

One thought on “3 Perkara Bagi Mengelakkan Masalah Hati Di Kemudian Hari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *