April 20, 2024

Renew Takaful dan Road Tax Secara Online Melalui Potongan Gaji Dengan CAKNA

Renew Takaful dan Road Tax Online CAKNA

Pening kepala, bila Road Tax (Cukai Jalan) kenderaan korang dah nak tamat tempoh. Dah la duit nak renew Road Tax pun tiada. Duit gaji yang ada pun cukup-cukup makan diwaktu pandemik ini.

Apa kata korang renew Takaful dan Road Tax kenderaan secara online dengan CAKNA sekarang.

Duit tak cukup? Jangan risau, anda boleh membuat pembayaran secara potongan gaji tanpa terbebanan dengan “interest”. Baru rasa tak terbeban nak kumpul duit untuk renew Takaful dan Road Tax selepas ini.

Bagaimana nak renew Takaful dan Road Tax dengan CAKNA?

 1. Log masuk ke laman www.cakna.my.
 2. Lengkap maklumat yang dikehendaki untuk dapatkan sebut harga.
 3. Pilih pakej Takaful
 4. Log masuk portal CAKNA.
 5. Pilih kaedah pembayaran ( 3 jenis iaitu Potongan Gaji Kakitangan Kerajaan, Potongan Gaji Syarikat Swasta dan Perbankan Online Secara Langsung)

Peringatan : Pemilik kenderaan digalakkan untuk memperbaharui insuran (takaful) serta roadtax sekurang-kurangnya 2 bulan sebelum tamat tempoh.

CAKNA renew roadtax takaful

Untuk pengetahuan anda,

CAKNA menawarkan Skim Pembaharuan Takaful dan Cukai Jalan (SPTC) melalui aplikasi digital yang dibangunkan oleh CMA Solutions Sdn Bhd dengan sokongan dan kerjasama Coshare Holdings Berhad sebagai sebuah agensi pemotongan gaji yang diiktiraf oleh Jabatan Akauntan Negara Malaysia.

CAKNA menawarkan pembiayaan mikro kredit berkonsepkan ‘Qard Ul Hassan’ iaitu pembiayaan patuh syariah tanpa “interest” dan bebas riba’.

Bayaran balik pembiayaan ini adalah secara ansuran melalui potongan gaji kakitangan tanpa mengenakan bebanan “interest”.

Nampaknya korang dah boleh bernafas, tak perlu terbeban sangat setiap tahun bila tiba waktu untuk renew Takaful dan Road Tax kenderaan korang.

Renew Insurans RoadTax CAKNA

Siapa yang layak memohon CAKNA melalui potongan gaji?

 • Kakitangan Kerajaan
 • Kakitangan GLC yang telah mendaftar dengan Coshare Holdings Berhad untuk potongan gaji
 • Kakitangan Syarikat Swasta

Untuk lebih jelas, boleh tonton video Pendaftaran Pengguna Baru CAKNA.

Apa tunggu lagi, jom renew sekarang dan nikmati diskaun 10% apabila korang perbaharui perlindungan kenderaan secara langsung atas talian bersama CAKNA.

Dapatkan senarai harga dan quotation anda dengan cepat dan mudah malah murah di www.cakna.my dengan memilih pelbagai pakej yang ditawarkan.

Pakej tanpa faedah dikenakan di atas pembiayaan dan E-covernote akan dipaparkan secepat 48 jam! Jadi, pastikan anda membuat pendaftaran sekarang.

Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari laman web www.cakna.my atau laman sosial mereka :-

Facebook CAKNA | Instagram CAKNA | Youtube CAKNA

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

5 thoughts on “Renew Takaful dan Road Tax Secara Online Melalui Potongan Gaji Dengan CAKNA

 1. Memang membantu sangat kepada mereka yang terkesan dengan ansuran pembayaran tu haa.. sekarang harga boleh kira mahal dalam keadaan skrg ni kan.. mudah dan cepat..

 2. Alhamdulillah
  bagus betul inisiatif nih sebab bantu orang untuk bayar sedikit-sedikit setiap bulan
  kalau terus bayar lumsum memang pening juga lah sesetengah orang tambah-tambah waktu macam sekarang nih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *