Jangan Baca Buku Ini - Abang Ensem
Jangan Baca Buku Ini!!!

Hasil penulisan pakar hartanah di Malaysia, Meor Zaidee atau lebih dikenali sebagai Abang Ensem.

Buku ini menghimpunkan Tips dan Info Hartanah dalam bentuk yang ringkas, padat, santai dan penuh dengan humor bagi memudahkan anda memahaminya dengan lebih mudah.

Ianya lengkap dengan tip-tip yang mudah difahami sekiranya anda ingin melaburkan atau terlibat dengan urusan hartanah. Seperti sewa, jual dan beli rumah. Jangan biarkan anda menangung kerugian yang tidak sepatutnya atas kecuaian anda sendiri.

Sebelum ini, beliau lebih suka berkongsi tips dan info didalam bengkel dan seminar yang beliau anjurkan diseluruh Malaysia. Kali ini beliau ingin berkongsikannya melalui buku, khas untuk anda.

Jangan Baca Buku Ini - Abang Ensem

Jika anda memerlukan tips dan panduan untuk pinjaman bank, beli & jual rumah termasuk kes dengan penyewa rumah anda. Buku ini boleh membantu anda.

Antara Tips Bocor :-

#TipsHartanah :

“Abg Diii, kipas bilik saya rosak la”, inilah ayat yang paling aku tunggu2 dari penyewa baru aku yang cun, dan buat korang yang ingin kerap berjumpa penyewa korang.

Elakkan memasang kipas siling sebaliknya kipas dinding sudah memadai. Ini kerana berdasarkan pengalaman aku, jangka hayat kipas siling adalah lebih panjang dibandingkan dgn kipas dinding.

“2 minit lagi Abg Di sampai” jawab aku kejap tadi.

**********

#TipsHartanah :

“Abang Di.. sebelum Baby nak apply loan, apa yang patut Baby buat?” – Baby.

“Baby kena gi print CCRIS dulu kat Bank Negara. Senang sikit nak tengok rekod Baby cantik ke tidak” – Abang Di.

Kesimpulannya, jangan lupa semak rekod CCRIS korang sebelum buat loan. Pastikan korang bawa I/C korang & juga name card korang. I/C untuk cucuk kat mesin CCRIS tu & kad nama tu pula utk ‘cucuk’ awek receptionistnya.

***********

Amat santai cara perkongsian dari beliau. Tak rugi membacanya, anda akan gelak walaupun ilmu yang disampaikan amat serius untuk anda tahu (jika anda tak tahu apa-apa)

Jangan lepaskan perluang ini. Dapatkannya sekarang juga!!!!

Harga RM22 ( tidak termasuk kos penghantaran RM3)

Hubungi Bro jika berminat di facebook Bro Framestone (PM disana) – Stock Terhad..!!!