You are here
Home > Bersama BroFramestone > Fitrah Manusia Bersama BroFramestone > Kes Pecah Rumah Hari Raya Pertama

Kes Pecah Rumah Hari Raya Pertama

Rumah Sewa Pecah Masuk Pagi RayaHari raya pertama,

Dugaan datang menimpa kenalan Bro yang sorang nie.

Macam mana nak menikmati hari raya pertama jika pagi raya mendapat khabaran rumah sewanya dipecah masuk.

Tengok pintu grill rumah sewanya. Solid macam mana pun, tetap ada caranya bagi perompak untuk memecah masuk.

Dengar cerita ini kali kedua rumah sewanya dipecah masuk.

Biasalah rumah anak dara memang menjadi pilihan perompak untuk dirompak.

Siap boleh rompak berkali-kali jika rumah tue memang dorang dah aim lama.

Kalau masuk rumah anak teruna. Sure dia rasa macam selongkar kandang kambing or stor. Belum tentu jumpa apa-apa lagi. Entah-entah sotong yang setahun tak basuh pun dorang boleh jumpa (eh jangan terasa ek)

Apa-apa pun lepas raya nie,

Dorang semua akan cari rumah lain. Rasa tak selamat dah rumah tue, tapi sure pemilik rumah tue tak kan bagitau kepada penyewa baru yang rumah nie pernah kena pecah masuk.

Apa-apa pun baik korang amik langkah berjaga-jaga kalau nak sewa rumah. Korang boleh dapatkan buku panduan ini sebagai rujukan anda.

Bicara Bro : Sebab itu Bro pindah rumah lain. Sebab rasa rumah yang Bro sewa sebelum ini dengan isteri, macam kurang selamat je.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

5 thoughts on “Kes Pecah Rumah Hari Raya Pertama

Leave a Reply

Top