Apartments fully furnished

Anda mempunyai rumah tetapi anda sendiri tidak berniat untuk duduk disana dalam masa terdekat.

Maka anda berniat untuk menyewakannya kepada penyewa yang berkenan. Tetapi kebanyakan penyewa berminat dengan rumah yang Fully-Furnished.

Anda terpaksa mengeluarkan kos anda sendiri untuk memastikan rumah berkenaan Fully-Furnished atau mungkin Half-Furnished. Harga rumah sewa akan ada naikkan, tetapi penyewa yang akan menyewa mesti akan minta sewa dikurangkan (siapa nak sewa mahal-mahal jika harga masih boleh tawar menawar).



Jika dihitungkan semula, kos yang anda keluarkan untuk kelengkapan dalam rumah mengambil masa bertahun-tahun baru dapat cover balik. Tidak termasuk kos untuk anda bayar kepada bank setiap bulan.

Cara terbaik, mulakan rumah yang anda ingin sewakan daripada kosong, tanya sebarang kelengkapan (2-3 perabot mungkin ok kot untuk permulaan)

Disini Bro ingin kongsikan #TipsHartanah dari seorang pakar hartanah yang Bro kenal.

Aku suka sewakan rumah yang kosong dan apabila penyewa aku (balak) tanya, “Encik boleh masukkan mesin basuh tak?” dan akan aku jawab, “Boleh, tapi sewa kena naik sikit la”.

Tapi kalau penyewa yang terdiri dari awek2 pula yang tanya, “Ada apa2 yang you all nak Abang Di furnishkan tak? Kalau ada, bagitau je la. Nanti sewa kita boleh bincang”

Dan biasanya apa yang akan terjadi ialah, “Takpe la Bang, kitorang akan beli sendiri” dan bila je diorang keluar, aku akan dapat barang2 tu pada harga rendah atau pun free & malang bagi penyewa berikutnya, sebab sewa rumah aku automatik akan jadi lebih tinggi kerana rumah aku telah di’fully-furnish’kan oleh penyewa sebelumnya.

Sebab itulah rumah2 sewa aku sekarang ni kebanyakannya fully-furnished.

Pakar Pelaburan Hartanah - Meor Zaidee Meor Ahmad Rasdi

Baru-baru pakar hartanah ini terpapar wajah dan cerita perihal buku hartanah beliau, “Jangan Baca Buku Ini” di akhbar Utusan.

Jika anda berminat untuk memiliki buku ini. Boleh PM Bro di facebook.com/framestone untuk urusan pembelian pada harga RM22 + RM3 (kos penghantaran)

Jemput Follow Bro Framestone di Facebook ! Instagram ! Twitter