February 21, 2024

Orang Ketiga Punca Khairul Fahmi Che Mat Putus Tunang Dengan Aimie Harmelia

Betul ke orang ke tiga,

Punca Khairul Fahmi Che Mat, penjaga gol nombor satu negara putus tunang dengan Aimie Harmelia Mohd Hashumi.

Ke sebab cerita yang dicanang di media sehinggakan isu seperti ini timbul?

Bagi bro,

Jalan cerita lebih kurang sama dengan apa yang pernah bro hadapi dulu.

Dari pengalaman bro,

Orang ketiga sekadar alasan, untuk mengukuhkan sesuatu kenyataan.

Kenyataannya,

Dugaan semasa bertunang memang berat. Terlalu berat, dan masa ini kita di uji dengan pelbagai ujian untuk memastikan kita betul-betul sedia ataupun betulkah pilihan yang kita buat selama ini adalah jodoh kita.

Jangan salahkan orang lain, diri sendiri ataupun apa-apa punca.

Ada hikmah disebalik kejadian dan ketentuan dariNya.

Tak perlulah korang mencanang cerita mahupun menokok tambahkan bagi cerita mu lebih berperisa dan sedap didengar.

Jangan ingat bro tiada pemerhati atau network dalam dunia korang.

Bicara Bro : Teringin nak kenali Blogger yang mengatakan bro hensem tue… Kalau kamu membacanya entry ini, roger bro ek.

Teringin nak kenali Blogger yang berani meluahkan isi hatinya pada khalayak ramai he..23x

Iklan : Tak de sapa-sapa nak tengok wayang dengan bro ke? Hari ini last.

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

26 thoughts on “Orang Ketiga Punca Khairul Fahmi Che Mat Putus Tunang Dengan Aimie Harmelia

  1. ramai je yang hadapi kes2 putus tunang ni. bukan KFCM sorang je. dulu Erra Fazira n Awie pun putus tunang.
    semua akan bagi alasan bukan sebab orang ketiga. mmg dugaan bertunang, dah takde jodoh nak wat camne.

  2. saya percaya bkn sbb orang ketiga tp sikap mendesak dr elia sendiri… nak nak ada campur tangan orang tua..

    1. kalau bro, tak tahulah..hehe..ni merujuk kepada kes KFCM since mama rasa both of them is still young. even mama pun bertunang at age 22, but then my partner are more older than me.. 28 masa tu. :)

      so, ada sorang budak kecik dan sorang budak matang di situ…hihihiii

    2. ala tomeynye…

      kalau cam tue bro nak cari budak kecik la…

      tunggu lepas habis SPM nie.. kot-kot dapat sorang… he..23x

      confirm jalan nampak gaya cam bapak & anak je nanti..

      adeh, kena trim misai dan janggut la nie.. muka sekali + selalu tersenyum bagi awet muda

  3. hurm,, of course putus tunang ni memang mengecewakan… orang akan mencari salah seorang malah dia yg terpilih itulah yang akan dipersalahkan…tapi,, apa hak kita nak canang berita diorang ni kan… both of them masih muda,, so masih luas perjalanan diorang ni…

    if memang jodoh diorang panjang,, insyaALLAH akan ada jalan untuk diorang kembali bersama… biar betapa hebat pun tsunami gosip melanda…

    apapun dugaan masa bertunang memang hebat…masa tu macam-macam benda datang pada kita…moon bertunang x sampai 2 bulan but dugaan yang datang tu memang hebat tapi syukur alhamdulillah,, jodoh moon ngan mr.hubby kuat… :)

  4. adat la dalam tempoh bertunang..sbb tu dalam islam suruh bila tunang tu senyap2kan..nikah baru hebohkan..ni mcm terbalik ler pulak..

    sy (kalau ada jodoh utk berkahwin la) takmo tunang lelame. dan mungkin tak payah bertunang kot..trus kahwin dan bercinta lepas kawen..hehehehehe

    1. kalau cam tue… jom huhhu he..23x (statement gatai he..23x)

      Biasalah…

      zaman sekarang nie.

      kahwin tak nikah

      nikah pun sebab kantoi

      tunang kalah majlis orang kahwin

    2. hahaha..yela tu sngt..

      tu la psal.. nikah pun boleh buat main2..terasa nak nikah2, pastu snang2 jugak nak cerai..
      lepastu sibuk nak kawen sbb konon ikut sunnah..bt pe ikut sunnah tapi syarat2 dan rukun nikah pun tak tau.
      berkahwin besar tanggungjawab..itu yg ramai tak fikir..ingt kawen utk sonok2..

      *eh jap, apesal cerita sal topik kawen lak ni, bukan entry ni pasal tunang ke..kahkahkah..sbr je la..

    3. hahahahaha..tu la pasal..

      heheh..bleh gak tu kan..dah cantik sngt kalo nak buat entry ni..

      tapi tgk la kot rajin kang boleh la bt..ngeeeehehehehe

      ke bro nak ambik pulak msuk dalam bualbiacara.com..hehehehe

    4. hahahahaha..dah agak dah..takpe. bro je la buat..kang saya jadi tukang komen je la..muahahahahah

      *cam comel la pulak bro buat aksi cuit2 tu..

  5. Bagi pendapat saya pula..sebenarnya bukan tidak ada jodo..jodoh tu sudah ada, kerana mereka dipertemukan..cuma kadanga2 ada antara kita tidak pandai menjaga jodoh dan sebab tu la ia kucar kacir, sya mengatakan begini kerana saya juga berstatus tunang org..

  6. mungkin ada hikmah nya…
    mungkin Apek dah lupa diri atau Elia semakin mendesak…
    kita tak tahu kedudukan sebenar…

    doakan yang tebaik utk mereka…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *