You are here
Home > Uncategorized > Malam Jumaat he..23x

17,443,316 total views, 2,527 views today

Malam Jumaat he..23x

Xbaik gelojoh2.. mulakan dengan Bismillah..
Xbaik gelojoh2.. mulakan dengan Bismillah..

Asslamualaikum wbt & Salam 1Malaysia

Alhamdulillah. tiba sudah malam jumaat iaitu malam terakhir sebelum kita masuk ke bulan Ramadhan (masuk maghrib dah dianggap sebagai hari berikutnya..mengikut Islam)

Dikesempatan ini, ada baiknya diperbanyakkan amalan even belum menjejaki bulan Ramadhan dimana segala amalan mu akan dilipat gandakan ganjaran pahala. Tidak perlu hipokrik mahupun hyperkritik amalan sendiri mahupun orang lain dibulan ini.

Alhamdulillah malam tadi selesai sudah bro membaca yassin secara berjemaah dengan family (mmg rutin tiap2 minggu) dalam keadaan hujan lebat masih tercurah2.

Terdetik di fikiran bro:-
– Adakah ada yang tidak berkesempatan seperti ku
– Adakah ada antara mereka yang terlalai
– Adakah ada tersekat didalam hujan
– Adakah ada rahmat tuhan diturunkan kepada ku
– Adakah ada yang menunggu aktiviti “ehem” di malam jumaat

he…23x harap yang ber”ehem” malam ini sebelum berada di bulan puasa, jaga2 batasan… jangan riso.. cuma sebulan sahaja berpuasa.

tetibe bro teringgat satu dialog di dalam rancangan tv (sila teka beramai2 ek)

Dia :- Abg..!!
Abg :- Ada apa sayang…??
Dia :- Pejam celik rupanya esok kita dah puasa
Abg :- Kamu jangan, abg xnak bangun awal2 pg semata2 nak kne mandi b4 sahur esok pagi
Dia :- Ish abg nie

p/s- entry or dialog di dalam entry ini tiada kaitan dengan bro..

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

21 thoughts on “Malam Jumaat he..23x

  1. salam malam jumaat bro…
    salam Ramadhan jugak..

    he…23x lama xdtg blog bro ek… tahu2 dah sampai blog baru bro he..23x

    salam jumaat n ramadhan buat kamu juga

  2. pergh.. gambar tu.. huhuhu.. slamat menjalani ibadah puasa bro framstone.. (^__^)

    out of topic –> yup.. betul tu.. stiap hari kita akan belajar sesuatu tanpa kita sedari..

    he..23x gambar propaganda sahaja he..23x pe2 pun carik kat google je huhuhu

    he..23x sy suka berlajar…hari2 saya berlajar…. eh cikgu dah tido…mari kita stop berlajar he..23x (curik dialog masam masam manis)

  3. Salam Ramadhan Bro.. semoga kita sentiasa didalam rahhmatnya 🙂

    thank zaidon…. moga kamu dimurahkan rezeki..di beri perluang beribadat dan dipermudahkan urusan -amin-

  4. hehe
    tetiba kan…
    best lah rancangan tv tu
    hek3 😛

    he…23x bab2 cam nie sume best ek…tp mmg best pun cerita tue..tp ending agak kureng sikit je..dah 2x bulanpose die siarkan…

  5. ello.. bro.. hang x kawen lagi dah citer psl alam rumahtangga ekk.. iskk.. xbaik tau.. kawen cepat.. leh tau sedetail2 lagi psl malam jumaat nih.. Alhamdulillah.. setiap malam ku ialah mlm jumaat… hehehhe..

    out of topic —>> bro sekotak mask berapa? yg bertali ke atau getah? nk oder 1 kotak tp kalu yg bertali la.. kalu getah x mo.. apa2 hal.. bank in duit nanti..

    he..23x ala dulu setiap hujung mgu kamu baru malam jumaat kan he…23x

    he..23x tp ramai gak yg xkhwin pun dok malam jumaat je he..23x

    pasl mask nnt bro bgtau..tgh tgk harga pasaran… tp murah la… n nk tmbh delivery kos je

  6. samat berpose..moga amalan berlipat ganda n di buka pintu hati untuk banyak2 bertaubat…..hope pe yg dilaksanakan mendapat keberkaatan & keredhaan….

    -amin- he…23x

  7. alahai bro…kisah malam jumaat le pulak hehehehe
    psstt..betul ke dialog tu xder kaitan ngan bro???? kuang3x

    yup xde kne mengena dgn bro la… tue dialog dalm tv..shukri hashim berlakon… bukan syukri mohammad nor tau huhuhuhu

  8. cey blog baru ohh 😀
    selamat bepuasa bro.

    yup blog baru..jemput2 memeriahkan blog nie..klu rajin link kan la sekali huhuhu… selamat berpose buat kamu juga… pose dirantauan kan huhuhu

  9. tang banner tu yang x menahan….

    “..lebih keras dari biasa….”

    ntah apo yang keras ntahh.. hahahhaha,, 😛

    he…23x banner tue pun nk tukar dah huhuhu…erm pasl tag line tue ade la yag keras huhuhu dah name pun stone, framestone…xkan la lembik kan he..23x

  10. haha cite apekah itu..ntah2 dialog bro sndirik muahaha.. [bakal r huahua]…

    pe pon, slmt berposa n brtrawih..

    entah cite ape enth… shukri hashim berlakon (bukan syukri mohammad nor tau0 n hani mokhsin huhuhu… cite lame gak tue

    pe2 pun bukan dialog bro tau huhuhu

  11. tu rancangan apa tu bro? puas dah pk..

    salam puasa bro…

    entah cite ape enth… shukri hashim berlakon (bukan syukri mohammad nor tau0 n hani mokhsin huhuhu… cite lame gak tue… doa2 la kot2 raya tahun nie ade cite tue huhuhu

    salam pose juga buat kamu

  12. selamat bersahur dan berpuasa ye.. ;p

    Thank jard..terima kasih juga coz sudi jejak di blog bro..if rajin wat la link ke sini… bro susah nk curik mase mengular ke blog org huhuhu…. tp memalam selalu je

  13. hurm alahai bro….i x ckup umor or x sesuai ler bro nk bce n3 nie….sbb i blom memasuki le alam tue…
    tp da terbce ler plak…hihihi :p
    aper pown bro slamat menyambut ramadhan al-mubarak…
    semoge sgala amalan kite akan trus d terime Nya tanpa ader hijab nye…
    aminnnn…

    alang2 dah terbace..bace sampai habis he…23x

    eh entry bro sume sesuai dibaca tak kira sesiapa..asalkan faham n reti baca bahasa melayu la kan… klau x cam mne nk faham… ye je xcukup umur lagik he..23x

    selamat menyambut ramadhan al-mubarak juga buat kamu

  14. Ahak….yehaaaaa…..udah sampei ke blog baru bro nih..awat dok berhijrah ke wordpress lak nih?

    Ape2 pon..Selamat menunaikan ibadah puasa…semoga puasa kite semua diterima oleh Allah SWT.

    He..23x sampai gak puan seri ke blog tan sri he..23x saje nk bertukar angin… cdg nk pakai hosting sendiri..last2 xjd..tp terpakai pulak wordpress huhuh

    Selamat menunaikan ibadah puasa bersama family tersayang ek

  15. ala bro, lebey kurang la tu. syukri mohammad nor pun camtu gak….
    malu2x plak dia…
    ahahahahahaha…..

    oh ye ke… xtau pun syukri mohammad nor pun cam tue jugak he..23x eh ade ke…mane yaya tahu nie

Leave a Reply

Top