July 14, 2024

KONAMI Melancarkan eFootball™ 2024

KONAMI MELANCARKAN eFootball™ 2024

Konami Digital Entertainment Limited telah mengumumkan pelancaran tahun baru bagi produk bola sepak unggulannya – “eFootball™”.

Pembaruan ini membawa kepada “eFootball™ 2024” dan sejumlah pembaruan dan tambahan untuk pengguna dari pelbagai tahap kebolehan dan pengalaman untuk menikmati.

Pembaruan Kelab Rakan

KONAMI telah mengekalkan senarai kelab rakan termasuk beberapa pasukan bola sepak yang paling ikonik dalam sukan ini seperti Manchester United FC, FC Bayern München, Internazionale Milano, AC Milan, Arsenal FC, dan FC Barcelona – dengan siapa KONAMI baru-baru ini memperbaharui kerjasama jangka panjang mereka.

Pasukan-pasukan ini, dan banyak lagi, akan melihat kit, stadium, dan skuad mereka dikemaskini dalam permainan untuk mencerminkan musim baru, dengan beberapa cerita pemindahan pemain terbesar dalam bola sepak dunia mengelilingi mereka pada musim panas ini.

“eFootball™” juga tetap menjadi satu-satunya tempat di mana pengguna boleh bermain di tempat-tempat ikonik seperti Allianz Arena, Spotify Camp Nou, San Siro, dan Stadio Olimpico.

Ciri-ciri Permainan Baharu

“eFootball™ 2024” akan melihat siri pembaruan dibuat kepada permainan. Berdasarkan siri maklum balas yang dikumpulkan daripada pengguna sedia ada, KONAMI telah melaksanakan pelbagai perubahan dalam permainan untuk meningkatkan lagi pengalaman dan realisme yang “eFootball™” tawarkan.

Perubahan utama dalam permainan berpusat pada dribbling dan pertahanan. Tindak balas kawalan yang lebih baik akan membolehkan pengguna meniru keputusan sekelip mata yang dibuat pada peringkat elit dalam bola sepak, membolehkan pemain mengawal bola lebih dekat dan bahkan menjalankan dribbling dalam situasi sesak.

Peningkatan ketepatan dalam kemahiran individu akan membolehkan pengguna menyelaraskan pasukan mereka dan model taktikal mereka pada tahap yang lebih unggul dan mencipta lebih banyak peluang penjaringan gol dalam medan maya.

Memperkenalkan ‘Boosters’ untuk Pembinaan Pasukan yang Lebih Menarik

‘Boosters’ adalah ciri baharu dalam “eFootball™”, memberikan pengguna keupayaan untuk lebih meningkatkan sifat-sifat pemain kegemaran mereka. ‘Boosters’ akan membolehkan pemain beraksi melebihi parameter biasa (had 99), bermakna pengguna boleh membesarkan kemahiran individu dan sifat-sifat pelbagai pemain dalam ‘Pasukan Impian’ mereka.

Pelbagai jenis ‘boosters’ akan tersedia dalam permainan, termasuk yang tertentu kepada pemain, yang mempengaruhi seluruh pasukan, dan yang muncul dengan memilih pemain yang memenuhi kriteria tertentu. Ciri ini akan membolehkan pengguna membina pasukan dengan lebih kebebasan, variasi, dan keseronokan.

Lionel Messi kekal sebagai Duta Global

KONAMI dengan bangganya mengumumkan teruskan kerjasama dengan Lionel Messi. Legenda Argentina ini akan kekal sebagai bintang kulit serta menjadi wajah dalam pelbagai kempen komersial dan dalam permainan di seluruh dunia dalam dan sekitar “eFootball™”.

Beliau juga akan menjadi nama bagi edisi baru ‘eFootball™ 2024: Leo Messi’ – kini boleh dibeli di [PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox Series X|S, Xbox One, dan Windows] serta ‘Premium Ambassador Pack: Leo Messi’ untuk telefon mudah alih dan Steam®.

Dalam edisi ini, pengguna tidak hanya boleh memuat turun “eFootball™”, tetapi mereka juga akan menerima kad Messi Epic eksklusif yang dilengkapi dengan ciri ‘booster’ yang baru, satu set 10 Pemain Sorotan yang terdiri daripada rakan pasukan terdahulu, 11 set 4,000 EXP, dan 300 eFootball™ coins.

*eFootball™ coins tidak termasuk dalam Pek Duta Premium: Leo Messi.

Jana Keuntungan Besar dengan ‘Startup Campaign’

Sama ada pengguna baru atau veteran bola sepak KONAMI, pengguna dari semua peringkat boleh memanfaatkan pelbagai ganjaran yang menunggu mereka dalam permainan dengan pelancaran ‘Startup Campaign’ yang baru.

Melalui siri Bonus Log Masuk, pengguna boleh mendapatkan 4 ‘Peluang Membeli’, 360,000 GP, 60,000 EXP, dan 120 eFootball™ Coins.

Selain itu, melalui pencapaian kempen, pengguna boleh menambah 400,000 GP, 120,000 EXP, 100 eFootball™ coins, dan 4 Program Latihan Kemahiran! Bersama-sama, perkara-perkara dalam permainan ini dapat membentuk asas untuk membina Pasukan Impian yang luar biasa, dipersonalisasikan kepada gaya bermain dan falsafah mana-mana pengguna.

“eFootball™ 2024” telah tiba tetapi akan terus berkembang dan menyesuaikan diri untuk memberikan pengguna pengalaman dan simulasi terbaik mungkin dalam sukan yang mereka cintai.

Untuk mengikuti pelbagai pembaruan dan evolusi “eFootball™”, layari laman utama permainan di sini: https://www.konami.com/efootball/en/

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *