November 29, 2023

Restoran Baharu Kawkki Korean Flaming Chicken Dibuka di IOI Mall Puchong

Pembukaan Kawkki Korean Flaming Chicken

Tahniah diucapkan kepada Kawkki Korean Flaming Chicken atas perasmian restoran baharunya di IOI Mall Puchong.

Hadir pada pelancaran itu termasuk Presiden Parti Ikatan Demokratik Malaysia (Muda) YB Syed Saddiq; Penginspirasi Usahawan Datuk Wira Calvin Khu, dan Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Kawkki Ben Kuan.

“Pasukan pakar masakan kami memastikan proses penyediaan yang teliti dalam masa 48 jam untuk setiap hidangan, merangkumi gabungan unik rempah dan intipati masakan Korea.

Dengan visi yang menyeluruh untuk membawa Ayam Berapi Korea yang terbaik kepada pengunjung kami dan pelaksanaan yang mantap, Kawkki telah menjadi lebih daripada sekadar tempat makan—ia adalah perjalanan kulinari yang menggabungkan tradisi, inovasi dan kepintaran pasaran dengan indah.” – Ben Kuan, Ketua Pegawai Eksekutif Kawkki

Terletak dilokasi yang startegik membolehkan Kawkki menyasarkan untuk menjadi lebih daripada sekadar restoran lain.

Dengan pelbagai perisa tradisional dan moden Korea, restoran Kawkki Korean Flaming Chicken ini menawarkan perjalanan kulinari yang mempamerkan warisan budaya masakan Korea yang kaya dan kerancakan inovasi masakan kontemporari.

Kawkki Korean Flaming Chicken, IOI Mall Puchong

Dengan suasana intim yang direka untuk 100 pengunjung, restoran ini berfungsi bukan sahaja sebagai ruang makan tetapi sebagai tempat perlindungan yang menggalakkan keseronokan komunal dan menghargai rasa Korea yang rumit.

Gabungan Tradisi dan Kemodenan

Kawkki berbangga dengan menunya yang luas dan disusun rapi yang merapatkan jurang antara kegemaran tradisional dan inovasi masakan termaju.

Restoran ini menawarkan pelbagai hidangan Korea, setiap satu bukti kepada perisai yang kaya dengan perisa yang mentakrifkan masakan Korea.

Daripada klasik abadi kepada ciptaan kontemporari seperti Spicy Tteokbokki dan Cheese Snow, Kawkki meningkatkan keseronokan gastronomi ke tahap yang belum pernah terjadi sebelumnya. Hidangan istimewa yang terkenal termasuk:

Kawkki Spicy Red Chicken

Ayam Merah Berempah Kawkki dalam sos amat pedas gochujang disertakan dengan nasi sumbat.

Kawkki Authentic Korean-Style

Ayam panggang perapan ala Korea asli Kawkki dihidangkan bersama nasi sumbat.

Kawkki Cheesyellow Roasted Chicken

Ayam Panggang Keju Kuning Kawkki dalam keju cair quadraple dihidangkan bersama nasi sumbat.

Kawkki memberi tumpuan yang mendalam pada kualiti, memilih hanya bahan-bahan segar dan menggunakan teknik masakan terbaik. Setiap hidangan bertujuan untuk menjadi perayaan tekstur dan rasa, direka dengan teliti untuk memberikan pengalaman makan yang tiada tandingan.

Bagi rancangan masa depan, Kawkki Korean Flaming Chicken sudah pun mengintai peluang pengembangan di Kuala Lumpur dan Selangor. Jenama ini juga terbuka kepada kerjasama perniagaan yang selaras dengan nilai dan visinya.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang keajaiban masakan ini, Kawkki Korean Flaming Chicken membuka pintunya setiap hari dari 10 pagi hingga 10 malam.

Untuk maklumat lanjut, ikuti di Instagram dan Facebook.

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *