April 16, 2024

DJI Mavic 3 Pro, Dron Hadir Dengan Sistem 3 Kamera

DJI Mavic 3 PRO

Memperkenalkan DJI Mavic 3 Pro, dron perdana dari DJI dengan sistem tiga kamera yang membawa kepada era baharu tangkapan / rakaman kandungan udara dengan menempatkan tiga kamera dengan jarak fokus yang berbeza.

Hadir dengan 3 kamera yakni Kamera Sudut Lebar Hasselblad, Kamera Tele Sederhana dan Tele Kamera bersatu untuk pilihan penangkapan gambar yang lebih kreatif berbanding sebelum ini.

Melalui ciri-ciri yang terdapat pada DJI Mavic 3 Pro, yakni masa penerbangan maksimum 43 minit, Penderiaan Halangan Omnidirectional khas DJI dan Transmisi Video HD 15km, membolehkan pencipta kandungan menembusi sempadan kreativiti mereka.

DJI Movic 3 PRO RC

“Gabungan tiga kamera Mavic 3 Pro memberikan pengguna keupayaan untuk menukar antara komposisi tangkapan dengan hanya satu ketikan, memberikankan pencipta kandungan lebih lagi pelbagai jenis tangkapan dalam masa yang lebih singkat berbanding sebelum ini.

Kami tidak sabar untuk melihat hasil akhir bagaimana orang menggunakan dron untuk mengubah persepsi penonton terhadap ruang dan jarak.” – Ferdinand Wolf, Pengarah Kreatif di DJI.

DJI Mavic 3 Pro Satu Dron Kamera, Tiga Kanta

Kamera Dron DJI Mavic 3 PRO

DJI Mavic 3 Pro menampilkan prestasi pengimejan peringkat seterusnya hasil daripada sistem tiga kameranya dengan berbilang jarak fokus yang membolehkan pengguna mengekspresikan penglihatan kreatif mereka sepenuhnya dengan keupayaan berbilang senario.

Sama ada mewujudkan persekitaran dengan sudut lebar, bergerak ke lokasi tertentu dengan tele sederhana dan kemudian memfokus pada kawasan atau watak tertentu, setiap kamera memberikan pengguna kawalan penuh untuk menceritakan kisah visual uniknya.

Ciri Pintar Tanda Tangan DJI

Sama ada pendatang baharu dalam penceritaan udara atau profesional berpengalaman, Mavic 3 Pro menampilkan set lengkap mod pintar DJI untuk membantu dalam mencipta kandungan yang tidak menjemukan.

  • FocusTrack: Kamera Hasselblad dan kamera tele sederhana Mavic 3 Pro menyokong FocusTrack, yang termasuk ActiveTrack 5.0, Spotlight dan Tempat Menarik, membolehkan tangkapan penjejakan yang stabil dalam pelbagai arah.
  • MasterShots[ Hanya disokong oleh kamera DJI Mavic 3 Pro Hasselblad.]: MasterShots didayakan dengan hanya satu ketikan dan dron akan menangkap, mengedit, menambah runut bunyi secara automatik untuk menjana rakaman sinematik secara automatik.
  • QuickShots: Lakukan pergerakan kamera yang pelbagai seperti Dronie, Rocket, Circle dan Helix.
  • Panorama:membentuk foto panorama tanpa kerugian 100MP untuk menangkap landskap yang lebih luas dan megah.

DJI Movic 3 Pro Propeller Guard
Pilihan Pemindahan Pantas Berkelajuan Tinggi membolehkan muat turun imej dan video pantas terus dari dron ke telefon mudah alih melalui Wi-Fi 6 pada kelajuan sehingga 80 MB sesaat tanpa menyambung ke alat kawalan jauh.

Bagi mereka yang ingin melakukan lebih banyak dengan kandungan mereka dengan cepat, aplikasi penyuntingan video yang disyorkan secara rasmi oleh DJI, LightCut, menyediakan fungsi penggambaran dan penyuntingan yang pelbagai.

Rakaman boleh dipratonton tanpa mengeksportnya daripada Mavic 3 Pro dan Edit Satu Ketik berasaskan AI membolehkan pengguna mengedit dan mencipta dengan mudah ke mana sahaja mereka pergi.

Maklumat lanjut boleh didapati di https://www.dji.com/lightcut

Harga DJI Mavic 3 Pro untuk Pasaran Malaysia

  • DJI Mavic 3 Pro (DJI RC) RM9,799
  • DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo (DJI RC) RM12,399
  • DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo (DJI RC Pro) RM14,999
  • DJI Mavic 3 Pro Cine Premium Combo RM21,999

Anda boleh dapatkan DJI Mavic 3 Pro secara online di Kedai Rasmi DJI Lazada dan Kedai Rasmi DJI Shopee.

Atau datang terus ke :-

DJI Stor Perdana:
DJI @ Pavilion, Kuala Lumpur

Authorized Store:
DJI @ One Utama, DJI @ Sunway Pyramid, DJI @ IOI City Mall, DJI @ Gurney Plaza (Penang), DJI @ Imago (Sabah), DJI @ Vivacity Megamall (Sarawak)

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *