April 13, 2024

Pra-Tempahan OPPO F9 Dibuka Pada Harga RM1,399

OPPO telah melancarkan produk terbaru F9 di Malaysia yang menjadi tanda titik permulaan baru dalam perjalanan transformatif OPPO.

Sebagai generasi keenam siri OPPO F, ia telah dinaiktaraf kepada fungsi swafoto hebat yang terkenal, pengecasan pantas, dwi kamera belakang dan penampilan peranti OPPO F9 yang tersendiri ini.

Berdasarkan Android 8.1, OPPO membawa Sistem Operasi ColorOS 5.2 dengan kombinasi memori 6GB + 64GB dijual pada harga RM1,399

Pengecasan Pantas VOOC ~ 15 Minit Pengecasan Bagi 2 Jam Masa Berbual

Buat pertama kalinya, OPPO F9 dipasangkan dengan Pengecasan Pantas VOOC.

Teknologi ini yang dikembangkan secara berasingan oleh OPPO, mempunyai kelajuan pengecasan empat kali lebih pantas berbanding pengisian umum pada 5V / 4A. Bagi mereka yang tergesa-gesa, caj 5 minit yang cepat cukup untuk mengekalkan 2 jam masa berbual.

VOOC juga menawarkan sistem perlindungan lima lapisan pintar dari adaptor ke port dan dalaman telefon. VOOC telah menggantikan litar pengurangan voltan dengan MCU, yang berkesan menghalang telefon bimbit daripada terlalu panas semasa mengecas, menjadikan VOOC sebagai suatu teknologi pengecasan mudah alih.

OPPO F9

Anda boleh mengecas telefon anda sambil mengekalkan kelajuan pengecasan pantas, tidak seperti pengecasan pantas voltan tinggi yang biasa.

OPPO F9 mempunyai tiga kombinasi warna kecerunan – Sunrise Red, Twilight Blue dan Starry Purple.

Teknologi warna kecerunan yang digunakan oleh OPPO menyediakan gabungan sempurna reka bentuk kecerunan di belakang dan pengguna pengalaman visual yang lebih bersatu.

Di bawah sinaran matahari, F9 bersinar seperti kristal dan aliran air dalam sungai.

Penambahbaikan reka bentuk lain yang menonjol dalam model ini ialah Skrin Waterdrop, yang diilhamkan oleh titisan air yang mahu menitis.

F9 didatangkan dengan skrin berukuran bezel 6.3 inci yang mengagumkan dengan resolusi 2340×1080 FHD + dan nisbah aspek 19.5:9, nisbah skrin-ke-badan  sebanyak 90.8%.

Fotografi : Dari Swaforo (Selfie) Hingga Art Potret

Buat pertama kalinya, siri OPPO F dilengkapi dengan dwi kamera belakang (16MP + 2MP) dengan AI yang dipertingkatkan.

Kerjasama di antara dwi-kamera ini membantu pemproses mengira kedalaman lapangan dan mencapai kesan Bokeh yang hebat. Ketika datang untuk mengambil gambar dengan menggunakan kamera belakang, F9 dilengkapi dengan dwi-kamera untuk menangkap gambar setiap detik.

16 panorama bebas dan 800 panorama gabungan boleh dikesan oleh AI Scene Recognition.

Kamera hadapan 25MP OPPO F9 juga tidak mengecewakan. Teknologi penciptaan semula ‘Sensor-HDR’ telah ditambahbaik pada cahaya belakang Swafoto dan membolehkan pengguna untuk memeriksa kesan langsung pendedahan dinamik yang tinggi secara real-time.

Selain itu, F9 menyokong pelbagai ciri kamera menarik seperti Pelekat AR, mod Vivid dan video gerakan lambat.

F9 juga dilengkapi dengan Google Lens yang boleh mengenal pasti objek dan menunjukkan hasil dan maklumat carian yang relevan.

Untuk memuaskan pengguna yang mempunyai lebih dari satu kad sim, F9 menggunakan reka bentuk yang mengandungi 3 slot kad, dua untuk kad sim dan satu untuk kad storan.

Harga di RM1,399, OPPO F9 akan tersedia untuk pra-tempahan dari 16 Ogos. Untuk maklumat lanjut, anda boleh layari www.oppostore.com.my/products/f9/

Jemput Follow Bro Framestone di Facebook ! Instagram ! Twitter

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *