October 24, 2020

Rahsia Along Terdedah

Cerita Along TV1
Korang masih ingat tak rancangan kanak-kanak popular, Along.

Rancangan pendidikan yang berpengaruh dulu. Yang ada Siti Sifir tue? Oh korang tak ingat ek? Nampak sangat tak lahir lagi kot waktu itu.

Along merupakan rancangan kanak-kanak yang melibatkan tiga karakter iaitu Along sebagai peneraju utamanya, Achik dan Angah yang popular pada sekitar 1990-an sehingga tahun 2003.

Bro baru tahu siapa sebenarnya disebalah maskot Along dalam rancangan ini.

Tak sangka rupa-rupanya Beto Kusyairi atau nama sebenar Nurkusyairy Zakuan mendedahkan dia pernah menjadi maskot rancangan kanak-kanak popular pada tahun 2001 (kiranya awal 90an bukan dia yang jadi Along)

Beliau merupakan seorang pelakon yang bro kenali sebelum dia dikenali ramai. Perkenalan tanpa disengajakan. Tak sangka sekarang makin popular dia.
Along Beto Kusyairi
Hampir tiga tahun dia melakukan kerja ini, dalam tempoh masa ini dia banyak menimba pelbagai pengalaman dan menjadi cabaran yang memberi kenangan manis buatnya sebelum bergelar pelakon yang dikenali.

Apa-apa pun good luck beb..!!

Jemput Follow Bro Framestone di Facebook ! Instagram ! Twitter

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

31 thoughts on “Rahsia Along Terdedah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *