Minngu ini,

Gelombang Nur Kasih The Movie melanda negara ini bermula 19 mei 2011.

Filem di adaptasi dari drama Nur Kasih yang meletup sebelum ini digilap semula dalam bentuk filem oleh Kabir Bhatia.

Dengan jalan penceritaan yang mungkin berbeza dari beberapa part dalam filem ini berbanding dengan drama bersiri yang telah disiarkan.

Dengar cerita,

Semua pelakon dibayar untuk menutup mulut mengenai projek pengambaran filem Nur Kasih.

Tetapi ianya tidak mampu bertahan lama.

Mulut tempayan boleh ditutup, mulut kepoh sumbat cam mana pun tetap juga bocornya.

Lagi-lagi di kalangan fanatik cerita Nur Kasih.

Eh, cam comey je Tiz Zaqyah.

Sipnosis Nur Kasih The Movie

Drama bersiri popular Nur Kasih pada tahun lalu disajikan penuh dengan cerita cinta antara Adam lakonan Remy Ishak dan Nur Amina (Tiz Zaqyah) serta pengorbanan Aidil (Fizz Fairuz) kepada adiknya, Adam.

Jika dalam drama bersiri, Aidil terpaksa mengorbankan cintanya kepada Nur Amina demi Adam tetapi pengorbanan Aidil tidak terhenti dalam drama yang disiarkan sebanyak 26 episod itu.

Ini kerana dia masih lagi menerima pelbagai dugaan dan ranjau dalam menempuhi kehidupan menerusi sekuel terbaru Nur Kasih yang disambungkan dalam bentuk filem.

Dugaan dan ranjau yang dilalui oleh Adam tidak pernah terhenti apabila Adam sekali lagi terpaksa menerima ujian getir bahawa anak dalam kandungan Nur kemungkinan akan meninggal akibat kemalangan jalan raya yang menimpa mereka berdua.

Manakala Aidil pula terpaksa menjalani kehidupannya sebagai bapa tunggal kepada dua cahaya mata iaitu ilyas (Mohd Ilyas Suhaimi) dan Maryam (Mia Sara Nasuha) setelah isterinya yang tercinta, Alia meninggal dunia.

Mampukah Aidil membesarkan Ilyas dan Maryam sendirian? Pengorbanan apakah yang akan di lalui oleh Nur Amina dan Adam? Adakah cinta Adam Dan Nur Amina akan terkubur?  Saksikan juga lakonan comel Mia Sara sebagai anak Aidil dan Alia.


Peh,

Best pulak peluk-peluk nie.


Comey pulak adik Mia Sara Nasuha ini.

Pernah jumpa dia beberapa kali aje :)

Bicara Bro : masih belum berkesempatan nak menonton filem ini di panggung wayang.

Tak kuar ke kat Astro First

Iklan : Free ASUS Eee PC Netbook + modem worth RM1,259