September 29, 2020

Oh, Abang Jamil

Jamil, jamil…

Ku sangka dua, rupanya tiga

Selamat bukan empat

Bermadu rupanya kita ye.

Antara dialog yang diluahkan oleh isteri-isteri Jamil dalam cerita Madu Tiga.

Lirik Madu Tiga : P Ramlee

senangnya dalam hati
bila beristri dua
seperti dunia ana yang empunya

kepada istri tua, kanda sayang padamu
kepada istri muda, i see i love u

istri tua merajuk, balik ke rumah istri muda
bila dua-duanya merajuk, ana kawin 3

Madu Tiga | Ahmad Dani

Ayat Apek dah mati bunuh diri

Jamil | Apek, Lu sudah matikan
Apek | Sudah, Balu mati terjun pokok

Jamil | Kenapa mahu mati
Apek | Susah mahu hidup

Hidup pun susah, mati pun susah, mati kena pegang bendele

Bro Framestone

Travel, Tech, Parenting dan Lifestyle Blogger di Malaysia sejak tahun 2006. 12 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

View all posts by Bro Framestone →

18 thoughts on “Oh, Abang Jamil

    1. wel come ke rumah baru ku… xsempat nk cat lagi….

      hope lepas nie ramai la yang sudi dtg sini kan jaz

    1. bro xdasyat..

      budak kat rumah bro lagi dasyat.. siap men teka teki diolog p ramlee dalam cite die yang mana satu

    1. xde la…
      just perkena madu dgn telur setengah masak… peh… nikmatnye he…23x

      ops lapo la pulak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *