17,160,765 total views, 1,331 views today

#MalaysiaWonders – Cabaran Teh Tarik Blogger Malaysia vs Thailand

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Cabaran Teh Tarik #MalaysiaWonders #GrandMillenniumKL #Seeties #TourismMalaysia #Thailand
Dah lama tak tunjuk skill membuat teh tarik, selepas cabaran teh tarik bersama blogger tahun lepas.

Tak sangka, tahun ini kena beraksi lagi sebagai salah satu misi yang perlu disempurnakan sepanjang kempen Malaysia Wonders bersama rakan blogger dari Thailand.

Untuk misi ini, ianya diaturkan oleh pihak Grand Millennium Kuala Lumpur selaku penaja penginapan kami di sini.

Berbagai aksi dipamerkan oleh blogger Malaysia dan juga Thailand.

Malangnya, Bro hanya nak kongsikan beberapa aksi yang dilakukan oleh Bro sewaktu membuat teh tarik. Harap korang tertarik dengan aksi Bro membuat teh tarik dibawah ini.

Cabaran Teh Tarik #MalaysiaWonders #GrandMillenniumKL #Seeties #TourismMalaysia #Thailand

Cabaran Teh Tarik #MalaysiaWonders #GrandMillenniumKL #Seeties #TourismMalaysia #Thailand

Cabaran Teh Tarik #MalaysiaWonders #GrandMillenniumKL #Seeties #TourismMalaysia #Thailand

Tak sangka,

Aksi Bro menarik minat rakan-rakan blogger yang ada mengambil gambar sewaktu beraksi.

Tak pasal-pasal boleh nampak aksi Bro dari 3 sudut yang berbeza. Terima kasih buat Tian Chad, Ayue Idris & Jean diatas gambar ini.

Cabaran Teh Tarik #MalaysiaWonders #GrandMillenniumKL
Teh tarik yang disediakan oleh Bro.

Kateria pemenang dipilih dari berapa banyaknya buih dan kesedapan Teh Tarik itu tadi. Malangnya, markah akan dicamburkan dengan sesi kedua yakni menyediakan mocktail.

Kalau Teh Tarik dah sedap, belum tentu boleh dinorbatkan sebagai pemenang.

Ini kerana mocktail lagi sukar untuk dibuat. Terutama bila diminta untuk hasilkan mocktail sendiri.

Cabaran Teh Tarik #MalaysiaWonders #GrandMillenniumKL
Teh Tarik Bro sedang dinilai oleh juri.

Dan keputusannya….. adalah……..

Malaysia Wonders melibatkan 9 blogger dari Thailand dan Malaysia anjuran Seeties dengan kerjasama Tourism Malaysia (Cawangan Thailand) bertujuan mempromosikan Malaysia kepada negara jiran kita, Thailand.

Ok Bye….!!!

Jemput Follow Bro Framestone di Facebook ! Instagram ! Twitter

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 thoughts on “#MalaysiaWonders – Cabaran Teh Tarik Blogger Malaysia vs Thailand

  1. wah..lepas ni boleh buat “tebar” roti canai pulak.. 🙂

    1. Doa-doakan diberi perluang…..

      Mana tahu jd viral – abg sado tebar roti canai

  2. hebat benar aksinya… di Indonesia sudah agak jarang yang kaya gini

  3. Ini mesti gaya teh tarik abang sado. 🙂

    1. Abang sado ke nie? he…23x xde la

  4. bro dapat no berapa? excited lak nak tau hihi…

    1. Dorang xumumkan… just umumkan juara je… bg cabaran teh tarik + mocktail…..

  5. adakah teh tarik akan jadi set menu untuk bro ckt pada masa akan datang? hehe

  6. wah ada bakat juga bro buat teh tarik rupanya

  7. Bro buat aksi ni sambil buat ckt..memang terbaik..huhu..tak sangka bro ada bakat..

Leave a Comment