17,148,158 total views, 3,547 views today

Sifu Selfie Malaysia – Uncle Gedek

Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)

Sifu Selfie - Uncle Gedek
Tak sangka ramai yang berminat nak selfie dengan Bro sewaktu Majlis Sepetang Bersama Blogger 2014 anjuran Denaihati Network baru-baru ini.

Tak tahu apa yang bestnya selfie dengan Bro. Bagi mereka, tak menang iPhone 5s pun tak apa, janji dapat berselfie dengan Bro Framestone. Iyo la tue #SayangiBroFramestone.

Di sini Bro nak perkenalkan siapa Sifu Bro yang turut serta di majlis ini.

Uncle Gedek Bro FramestoneUncle Gedek

Korang sure ramai tak perasan kewujudan beliau.

Sebab, dia datang waktu pendaftaran dan waktu orang nak balik he..23x Ini baru selebriti blogger namanya. Retis gitew.

Semuanya bermula dengan satu gambar di blog beliau dimana muka bro dijadikan background.

Tak pasal-pasak terus sampai sekarang, Bro terpengaruh dengan beliau.

Dan korang-korang juga menjadi mangsanya walaupun teknik selfie yang Bro gunakan agak berbeza dengannya.

Sila abaikan perbezaan gambar Bro sebelum kahwin dan selepas ada anak he..23x Nampak sangat perbezaannya. Uncle Gedek tetap maintain gitew.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 thoughts on “Sifu Selfie Malaysia – Uncle Gedek

  1. Bestnya dapat bertemu dengan Uncle Gedek… Siap dapat bergambar selfie lagi tu…

    1. Alhamdulillah.. tiap2 tahun dapat gak berjumpa dengan dia… dan setiap kali jumpa, mesti dia yang tegur dulu.

      Mata dia tajam sungguh tue…

    1. Tang mana yang curlas tue ain ๐Ÿ™‚

  2. Blogger popular nie…

    1. Popular peringkat antarabangsa nie.. Siap masuk 9gag lagi

  3. soalan.. sape lagi hensem? hehehe

    1. He..23x belum ada yang sudi menjawab soalan hang ini he..23x masing2 laki orang nie, tue yang ramai tak berani nak komen

  4. Tak pasal-pasak pon boleh :v larikkkk

  5. uarghhh!
    takdan nak selfie ngan uncle gedek !!!!
    terkilannnn.. :'(

    1. Tapi sempat selfie dengan bro kan he..23x

  6. hahaha,, menarik sungguh uncle gedek nih,, haha

    1. Muja pun menarik juga… Mek Kelate memang molek sokmo kan…

  7. aku xnampak pun…ramai sgt blogger disana

    1. He…23x tang nie mu kena selalu duduk berdekatan dengan bro la.. baru leh jumpa atau kenal blogger yang macam susah sikit nak jumpa…

      Dorang nie jenis xsuka nak menyerlah dekat memana… so kena pandai cari port dorang lepak.

  8. uncle gedek memang maintain dari dulu susah senyum.. hehehe..

    1. dalam gambar susah senyum, depan2 senyuman dia paling menarik.. anak dara pun boleh tergoda he..23x

  9. uncle gedek memang maintain je..hahahha…

    1. Tau la bro dah xboleh nak maintain kan

  10. Terbaik la dua2 gambar ni… ๐Ÿ™‚

  11. Nampak perbezaan gambar selfie terdahulu dan terkini.

  12. ha ahla… sama je ucle dulu dan sekarang… perasan kat uncle tapi seganla nak bergambar dengan uncle. Dalam banyak2 bisnes card, bisnes card uncle tu yg paling comel dan unik ๐Ÿ˜€

  13. x berjaya bergambar ngan bro…tp dah kidnap Fisya ganti daddy nyer…but SA berjaya selfie dengan uncle gedek cuma gagal buat muka serius mcm beliau..huh…

  14. Banyak beza antara blog uncle ini waktu mula-mula dulu dengan sekarang. Contohnya caption makin panjang (ada cerita dll).

    People change ๐Ÿ™‚

  15. Fenomena ni …. Uncle Gedek je yang selfie muka serius. Sangat Rare!

  16. kalau nak selfie dengan Uncle Gedek..muka tak boleh senyum…hee

  17. Ya, ternyata ada pertambahan saiz sebelum kahwin dan selepas jadi bapak. ๐Ÿ˜€

Leave a Comment