You are here
Home > Bersama BroFramestone > Korang Tanya Bro Jawap > Korang Tanya Bro Jawap – Part 6

Korang Tanya Bro Jawap – Part 6

Segmen baru tetapi tiadalah baru sangat di blog bro. Tetapi sudah memasuki bahagian yang ke-6

Korang Tanya Bro Jawap.

Soalan Terbaik + Jawapan terbaik dari bro akan bro jadikan entry sama ada di blog bro ini atau di blog bro yang lain untuk dikongsikan bersama pembaca blog bro yang lain

Dalam entry tersebut bro akan kredit link kepada empunya penanya [pastikan korang sertakan dengan link blog ataupun link facebook – bagi yang tiada blog]

Kerjasama anda amat dihargai.

Insya’lah semua soalan akan bro jawab.

Soalan yang menarik dengan jawapan yang Bro rasa sesuai dikongsikan diblog ini akan Bro buat entry istimewa + kredit link kepada mereka yang menanya soalan tersebut.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

22 thoughts on “Korang Tanya Bro Jawap – Part 6

  1. Bro, nak tanya, apa yang mula-mula menarik minat bro untuk berblogging nih? Sape yang menjadi pemaking semangat atau tenaga pengajar bro?

    Ke memang berblog dulu-dulu sebab secara kebetulan je ke macamana?

    As we know, bro kan bebudak pandai, siap jadi ketua MPP lagik, tak rasa down ke jadi blogger nih dulu, almaklumlah ‘blogger ni apalah sangat’ kan.. Ni dulu yer.. Sekarang blogger dah makin sukses dah.

    1. Start berblog 2006-2007 waktu itu Bro dah jd MPP. Yang start ajak bro berblog ex-tunang Bro.

      Pemakin, sure ada punya. Dari geng sedikit Sol-Jah, eTomyam (jazmanie), eNMe dan laman forum Gempak.org.

      Dulu zaman MPP bro banyak bagi talk dan sertai mesyuarat MPP Kebangsaan. Jika ada hujah yang nk disampaikan atau xsempat disampaikan bro akan kongsikan di blog.

      Dulu Bro kerja gomen, pernah juga kerja dekat company IT. Bro dapat kerje ini semuanya dari pembaca blog bro yang menawarkan jawatan kosong.

      Bro start dengan blog politik.

      Tak pernah down, dari ahli politik, artis mahupun ahli perniagaan mengenali bro melalui blog.

      Cuma sekarang bro dah slow down dan fokua pada niche lifestyle + parenting.

    1. Tak juga sebenarnya.

      Jika ada, ianya satu kelebihan… Sebab pengaruh blogger bukan hanya pada blog tetapi juga pada social media yg lain – facebook, twitter, instagram etc

      Lagi satu,

      Kalau ada smartphone tetapi xde pelan data dan susah nk cari wifi, rasanya tak berbaloi juga 🙂

  2. Salam Bro…,

    Menulis human interest sangat mendalam bro.. kalau kie start kie akan pastikan A-Z, habis!

    tapi masalah UV dan Komen… :/

    Persoalan disini Bagaimanakah Bro membina UV dan Komen?

    1. Senang je, tulis benda yang orang nk baca, memang akan ada orang baca. Jika bukan sekarang, akan datang.

      Macam blog ini, entry tahun 2009 masih ada yang datang baca.

      Pasal sponsorship (aka sponsor artikel) selalunya bila blog niche, cara penulisan dan pembaca blog kita sesuai dengan apa yg pengiklan inginkan.

      Xkan nak sembang pasal susu ibu dekat blog lelaki badan berketul2 tetapi belum berkahwin + gay.

      Tak sesuai kan 🙂

Leave a Reply

Top