You are here
Home > 1001 Pictures > Foto Pilihan > Jika Aku Memperisterikan Chef Dr Ezani

17,454,151 total views, 6,620 views today

Jika Aku Memperisterikan Chef Dr Ezani

Teringin nak memperisterikan seorang chef.

Kenapa?

Bro seorang yang agak cerewet terutama tang memilih makanan.

Tak percaya? Try tanya mak bro. Sambil tanya-tanya tue, tunjuk la bakat sikit. Mana tahu mak bro berminat nak rekemen korang pada bro.

Walaupun bro tak pandai kritik sesuatu makanan sama seperti pakar kritik makanan yang lain.

Tetapi jawapan dari bro memang mencucuk hati sanubari yang meminta pandangan dan kritikan dari bro.

Antara jawapan yang selalu bro berikan adalah SEDAP atau TAK SEDAP. Dan kadangkala bro ada juga cakap, BOLEHLAH. Memang jawapan agak…..

Korang fikirkan la sendiri.

Bro kalau makan dekat kedai, mesti cari kedai yang sama dan menu yang sama.

Memang susah nak nampak bro makan dekat kedai lain kecuali ada yang ajak. Menu pula bergantung pada tekak bro. Kalau rasa nak makan yang itu, maka yang itu juga bro nak.

Kalau tak ada, bro cancel makan terus.

Ada yang cakap,

Walaupun bro agak cerewet. Tapi badan bro tetap makin berisi. Apa rahsianya?

Rahsianya ek… Erm….!! Mungkin sebab bro tengah bahagia ataupun sebab bro banyak spend masa di McD he..23x (Boleh terima tak jawapan bro ini)

Berbalik pada topik asal.

Apa pandangan korang jika bro memperisterikan Chef Dr. Ezani yang merupakan MasterChef pertama Malaysia?

Nampak macam serasi je,

Thank Ezani sebab sudi tegur bro semalam. Ingat lagi dia dengan bro ek.

Mungkin sebab penangan video interview bro dengan dia tempoh hari.

Bicara Bro : Ezani masih belum berkahwin

Dan impiannya, menyediakan makanan terbaik buat suami dan anaknya. Sejuk je mendengar kata-katanya.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

38 thoughts on “Jika Aku Memperisterikan Chef Dr Ezani

    1. Tak apa…

      bagi perluang pada orang lain…

      Bro hanya reti makan.. mana reti nk tolong orang masak ke, kemas ke…

      Tak boleh juga jika bro sorang je sejuk, dia pulak panas je dengan bro (panas hati ek)

    1. Lelaki memang cakap je lebih, tapi buat xberani.

      Tetapi yang lagi bahaya adalah lelaki yang xcakap ape2.. tapi beraninya lebih-lebih..

      Tau-tau dah 2-3 dipasangnya

    1. Tue la.. buat masa sekarang beliau terikat dengan Astro selama 3 tahun…

      Kemudian menyambung semua kontrak dia dengan Kementerian Kesihatan.

      Tapi dia nak buka restoran.

      Mungkin pagi di hospital, malam di restoran (kata dia semalam)

  1. jangan tunggu lama-lama…
    nanti lama-lama..
    dia di ambil orang..

    ~lalala~

    wanita..perempuan..banyak..
    tapi nak jumpa yang berkualiti zaman ini..

    hohoho..

    pinjam ayat nabil raja lawak

    “li pk la sindri”

    hehe..

    1. amboi nyanyi ek dia….

      yup.. memang susah nak jumpa yang berkualiti sekarang nie.. memang susah…

      dah banyak perempuan bro jumpa. tapi susah nk cari yang berkenan di hati bro mahupun hati member bro..

Leave a Reply

Top