Laman Lelong Dari Singapura, Untuk Pembeli Malaysia.

Masa kini terlampau banyak laman lelong yang wujud di alam maya ini.

Tetapi kita perlu berhati-hati bila berurusan dalam urus niaga seperti ini.

Kadangkala ada pihak yang tidak bertanggungjawab menggunakan laman lelong untuk menjual barang tiruan malah barangan yang tidak berkualiti.

Belum lagi kes, orang yang melelong barangan yang sememangnya belum ada lagi di pasaran.

Tetapi ada juga laman lelong yang boleh kita percayai dimana urusan jual beli dilakukan oleh satu pihak dan bukan dari mana-mana pihak yang tidak dikenali.

$old.my – Laman Lelong Dari Singapura.

Seperti yang kita sedia maklum, Singapura merupakan antara negara yang terawal menerima kemasukan barang atau produk terkini berbanding dengan Malaysia.

Ini menyebabkan kebanyakan rakyat kita menghabiskan duit berberlanja di Singapura untuk menjadi yang terawal memilikinya.

Bro sendiri tau, ramai rakyat Malaysia telah memiliki iPhone 4s semasa ianya mula dipasarkan di Singapura.

Malaysia..?? Rasanya lambat lagi. Kecuali jika anda sanggup menunggunya.

Disebabkan gaya pembelanjaan kita, mata wang kita banyak diperdagangkan di sana.

Oleh itu, pihak $old.my telah membawa evolusi dalam memperkembangkan pasaran mereka di Malaysia dengan memudahkan pembelian anda. Dimana segala urusan dilakukan dalam Ringgit Malaysia.

Kenapa perlu habiskan duit Berdollar-dollar jika nilai dollar sentiasa berubah-ubah?

Dalam setahun lebih ini mereka menjadi antara laman lelong terbesar di Singapura.

Apa yang anda perlu tahu mengenai $old.my

Mereka tidak akan bertolak ansur atau menggunakan bots atau orang dalam meningkatkan nilai bid untuk sesuatu produk. Ini bermakna hanya anda dan juga orang yang berminat sahaja yang akan bid dan meningkatkan nilai lelongan sesuatu barang.

Segala produk adalah produk terbaru dan diperolehi terus dari pembekal.

Produk yang dipamerkan adalah yang terpilih dalam memastikan ianya berkualiti dan memenuhi piawai anda sebagai pengguna [takut ada kes, orang tuntut ganti rugi]

Setiap bid dikenakan charge 1 token yang bernilai RM1.50. Ianya bertujuan, untuk memastikan orang yang betul-betul berminat sahaja membidanya.

Token boleh diperolehi dengan pembelian, ataupun dengan invite rakan anda untuk join (2 token untuk sekali invite). If nak join bawah bro. Klik link ini :)

Untuk keselamatan,

Anda perlu menyertakan no telefon anda untuk mengaktifkan akaun anda. Ini untuk mengelakan ada yang buat akaun palsu dan memberi kesan negatif kepada pengguna lain.

Ragu-ragu dengan aktiviti lelong melelong?

Bro pasti ada antara anda ini tidak pandai meletak harga semasa mengikuti aktiviti lelongan. Ini menyebabkan anda rugi dari segi wang ringgit malah gagal memperolehi benda yang anda inginkan.

Jangan risau, panduan, tip dan strategy juga mereka kongsikan untuk anda, anda boleh membacanya disini.

Bicara Bro : Bro masih lagi mencuba nasib. Target semestinya iPhone 4s :)

Antara rakan bro yang berjaya memenangi lelongan yang dijalankan.

Kredit pada pemenang Choo Mei Sze.

Jom usha barangan terkini yang di lelongkan hanya di $old.My.. Dup dap lagi bila terasa debaran membida barangan yang ingin sangat bro miliki.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6,129,322 total views, 20,073 views today

Lazada Malaysia
Antara Top Blogger - Travel, Parenting dan Lifestyle di Malaysia. Berkerja sebagai Social Media Executive dan mempunyai Ijazah Sarjana Muda dalam Pengurusan Peniagaan. Mempunyai seorang isteri dan seorang anak (belum plan nak tambah lagi)

13 thoughts on “Laman Lelong Dari Singapura, Untuk Pembeli Malaysia.

  1. waaa. bagus lah ade bnda mcm neyh . atleast rakyat malaysia x payanh na peg singapore . kos tggi. na g singapore pon dah bape kan. dgn ade nye bnde cam ne . snng lah utk rakyat malaysia na dapat benda yang terkini . sbb , slalu nye . bila satu bnde neyh dah masuk malaysia . mest dye jadi outdated . sbb update teknologi kat malaysia lambat (;
    misz bubble recently posted..aku sayang kau !

  2. means, kalu nak dapatkan token tu dgn cara invite kwn or beli sndiri? mcm menarik, besides jimat kos.. tak perlu nk gna matawang dorg kan.. use RM (: nak trt juga..
    thanx bro for information..

  3. wah..bagus la kalau da ade method yg bgus cam ni…xdela rugi sgt.. klu pg singapore da kne kos travel lg..blum msuk chrge rate tuk tukar nilai wang.. duk rumah pon da blh bid…da blh dpt brg bru…blh la try lps nh…blh rocmd kt fmly sy, da xpayah da amik cuti nak g sana, mse kje pon blh online…nice info~

  4. reena tak pandai sangat dengan website lelong2 nih.
    even ada mudah.com lelong.com [btul ke?]

    tapi itulah. if Singapore lebih maju mengeluarkan produk yang takde di malaysia. so kita sendiri akan sentiasa membeli dari mereka dan secara tak langsung, mata wang malaysia diperdagangkan disana. kesannya pada ekonomi negara. [ok ni dah macam jawab exam].

    tp kesimpulan disini. tak semua yang rasa yakin dengan website yang menawarkan jualan bid nih. kerana mereka takot ditipu. :)
    reena recently posted..download link tentang DHIA [slot akasia TV3] -STICKY ENTRY-

  5. Yup, singapura memang pengeluaran teknologi yang pertama. Dan ini memang menarik dan sangat puas hati semua rakyat Malaysia ni, boleh guna mata wang sendiri dan hasil berbaloi untuk semua :)

  6. Nampak menarik tapi boleh percaya ker web ni bro?
    Barang yang ditawarkan pun menarik rasanya tak rugi kalau kita mencuba.

    Kalau boleh Bro buatlah tutorial cara nak bid dengan berkesan sebab rasanya ramai yang tak tau camner cara dan strategi untuk bid dengan berkesan.
    WiE recently posted..Cuti Sekolah, Hujan dan Pengantin..

    • Bro ada sertakan panduan dan tips untuk membida. Tapi bab nak buat tutorial itu agak susah juga.

      Sebab bro pun bukan pandai membida.

      Choo Mei Sze tue kawan bro, dia antara yang pernah dapat dari sini

  7. Salam, wah lama lelongan terbaru. Siapa kaki beli online memang kena pd tempatnyalah, dan siapa kaki jual online pun memang kena pd tempatnyalah. Kena join cepat nie sementara masih baru, kalau lama2 takut bnyk plk syaratnya nanti. Oleh sebab bro perkenalkan, aku join bawah bro la.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge