You are here
Home > Uncategorized > Portal kerajaan Dihack Oleh Dragon Force

17,429,182 total views, 3,026 views today

Portal kerajaan Dihack Oleh Dragon Force

Portal rasmi Jabatan Pengajian Politeknik dan sebuah portal pelancongan swasta menjadi mangsa pertama sekumpulan hacker.

Hacker yang terlibat dikenali sebagai Dragon Force Malaysia.

Dan Bro ade buat entry pasal ini pagi semalam atas maklumat yang bro perolehi dari beberapa sumber.

Hacker telah meninggalkan jejak.

Dengan menyatakan tindakan tersebut dibuat sebagai protes terhadap kerajaan Malaysia supaya tidak menghalang kebebasan menggunakan Internet.

Kalau ikutkan ada kaitan dengan isu block 10 website download yang popular di Malaysia sebelum ini.

Antara jejak yang mereka tinggalkan,

“Tiada yang selamat, terima kasih ahli Dragon Force. Kepada pentadbir, Dragon Force sudah datang. Terkejut huh? Jangan bimbang banyak yang akan datang lagi.

“Hormati kami, kami masukkan kod, kami ubah sistem anda, kami buka kata kunci anda, kami salah guna jaringan anda bukan kerana kami benci tetapi kami suka. Enjoy!,”

Hakcer tersebut menggelarkan dirinya sebagai Kambeng Merah melalui mesej yang ditinggalkan dalam portal yang digodam.

Bicara Bro : Benda nie blogger dah lama tahu, xkan la kerajaan mahupun badan-badan yang terlibat tak tahu. Bila terjadi baru nak mengelabah.

Nasihat Bro kepada Hacker, jangan la nak menyusahkan blogger seperti kami.

Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

19 thoughts on “Portal kerajaan Dihack Oleh Dragon Force

  1. Hackers ada yang lama ada yang baru…
    Niat mereka bagus…
    Tapi harap kalau boleh..jgn kacau blog-blog adik2…tambah2 yang personal..
    memang tak ada kaitan dengan isu block internet..

    Memang bagus sebagai peringatan untuk menguatkan lagi password anda…

  2. bro ingat lagi tak kes solihin zubir tegur tiz cara ‘kasar’. lagi satu kes blogger hentam gambit. tapi pegi hina dia. ni salah satu puncanya kenapa blogger pun kena tempias

    =)

    1. huhu..ada blogger jenis2 hentam2 orang. tu yang depa marah. alang2 nak diamkan sorang, elok diamkan semua.
      tanpa blog. diam la seorang blogger?
      haha

  3. nk hack sprm ke..pdrm ke..jbtn perdana menteri ke..jkr ke…ade aku kesah?? jgn korg hack blogger2 nih….

    *aku sokong korg bukak balik website2 yg disekat tuh…

  4. yeah, kasi hack semua..tp nak bukak website yg diblock boleh bypass je..x perlu kot nak hack bagai smp yg tak bersalah pun kena..kesian3..

  5. Salah seorang anggota dragon force telah ditangkap. Dapat cerita dari geng2 polis. Tengah kecoh sekarang geng diorang kena tahan.

Leave a Reply

Top