You are here
Home > Bersama BroFramestone > Isu Panas Bersama BroFramestone > Dara Anak Melayu Tiada Berharga Mahupun Harga Diri

17,283,978 total views, 2,460 views today

Dara Anak Melayu Tiada Berharga Mahupun Harga Diri

Sekadar entry pendek untuk pagi ini,

Terbaca di laman akhbar, Seorang pelajar berusia 21 tahun dari Belgium yang hanya mahu dikenali sebagai Noelle menjual daranya pada harga 50,000 euro (RM218,062) dalam satu lelongan di internet.

Terbaca di blog bro pula [cerita rekaan je], Seorang gadis melayu berusia ## tahun  yang hanya mahu dikenali sebagai Gadis ####### menjual daranya pada harga topup tepon (RM10 kot) dalam laman sosial myspace atau facebook di internet.

Jangan cerita lebih kurang sama walaupun di olah oleh bro.

Nampak tak perbezaannya.

Mudah sangat nak jaja dara di Malaysia nie kan. Duit tak banyak pun boleh dapat. Tak payah nak sign-sign contract perjanjian, just sign untuk check in hotel je.

Macam kes baru-baru ini,

Sebab tak nak hilang boyfriend, gadis berusia 14 tahun sanggup serahkan kehormatan pada boyfriend yang masih berumur 16 tahun

Akai ada kah..??

Bicara Bro : Hope korang sudi kongsikan apa yang ingin bro sampaikan dalam bentuk entry korang. Nanti link kan ke blog bro dan tinggalkan link entry korang kat ruangan komen.

Bro akan update n kongsikan dengan pembaca blog bro.

Luahan mereka juga sama seperti bro :-

  1. Amira Atiya – Berhenti jadi perempuan bodoh
  2. Budak Kampung – Oh Dara
  3. ..
  4. ..
  5. ..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bro Framestone
Travel, Parenting dan Lifestyle Influencer di Malaysia. 7 tahun berpengalaman sebagai Social Media Consultant. Mempunyai seorang isteri dan 2 orang anak (belum plan nak tambah lagi)
http://www.hyebro.com/

31 thoughts on “Dara Anak Melayu Tiada Berharga Mahupun Harga Diri

    1. teu belanja mamak..

      kalau kes ponteng sekolah or kuar senyap2 dari rumah… asalkan ade yang sudi amik dorang.. snaggup je buat ape2 huhu

    1. nie kes.. maruah xjatuh.. tapi diserahkan he..23x diserahkan menggunakan kaki

  1. sebab xnak kehilangan buayafren, seorang gadis berusia 14 tahun sanggup serahkan kehormatannya pada buayafren yang baru berusia 16<—— huhhh!! dye xtaw ka??? spender c buayafren dye un tajaan PaMa sdn bhd buayafren dye…. hmmm… nak salahkan siape ye???

    1. he…23x betul tue betul huhuu

      bila akai xleh nak guna… terpaksa mintak akai pikiran tuan penasiahat – syaitan 🙂

    1. terlalu merendah…

      mmg la cinta and sayang… perempuan kerja stabil.. laki pulak cam penganggur…

      layak ke dapat free2 cam tue..??

    1. sebab tue nama2 glamor dorang kat facebook ke mane ke.. xbuh nama keluarga…

      silap hari bulan.. xde kena mengena dengan nama sendiri he…23x

      ops terkena batang hidung sendiri.. nama bro mmg dari tahun 2000 lagi pakai

  2. i perasan bnyk entri bro is bout virgin. n im thinking. are u virgin? n most of the comment was blaming the girl. now i think, when something like that happen, is just the girl je ke yg dapat dosa? both of them right?

    1. eh banyak ke…??

      mane tahu…?? in 1 year i wrote more than 800 entries.. how should i know how many entry i share abaout virgin,,??

      yup apa yang kamu cakap betul…

      dalam kes nie bro x blame sape2…

      cuma nak comparekan kita dengan orang lain.. walaupun kita selalu cakap yang kita terlalu terikut budaya barat…

      tapi kenyataannya kita lagi jahil dari mereka…

      sila la faham apa yang ingin bro sampaikan 🙂

    1. he…23x sekadar nak bandingkan dorang dengan kita yang selalu terikut2 budaya barat.. tp kita sebenarnye membodohkan diri sendiri

      sedangkan mereka nampak lebih pandai dari kita

  3. buat sesuatu tu pikir la dulu..
    jgn la amek jln mudah je…
    Allah dah bg akal tu soh berfikir bukan soh letak kat lutut..aish…

  4. itu lah akibatnya kalau agama dan kehidupan seharian diasingkan..

    untuk kes dia tu, takat lelong diri tu, kes lama dah..ramai dah buat..orang tua pun ada terjual..hahaha

    1. yup bagi dorang memang dah biasa lelong2 nie…

      tapi bagi kita.. kita jaja tapi tanpa menilai nilai sebenarnya

Leave a Reply

Top